Elizabeth Debicki's grootste rollen voor prinses Diana

Inhoudsopgave:

Elizabeth Debicki's grootste rollen voor prinses Diana
Elizabeth Debicki's grootste rollen voor prinses Diana
Anonim

Als je nog niet hebt gehoord van de Australische actrice Elizabeth Debicki, dan zul je haar eind 2022 zeker meer dan bekend zijn. Eind volgend jaar zal ze misschien wel haar grootste schermverschijning tot nu toe, door de iconische rol te spelen van Diana, Princess of Wales in het vijfde (en mogelijk laatste) seizoen van Netflix' koninklijke monsterdrama The Crown.

Debicki, 31, is door de producenten van de show gezien als een deskundige castingkeuze - haar algehele uiterlijk (ze lijkt nogal op de overleden prinses), lengte, houding en uitstekende acteerreferenties maken haar zeker een hit in de felbegeerde rol. Dit is echter niet haar eerste grote baan, aangezien de actrice in de loop van haar tien jaar durende carrière in een aantal grote films en tv-shows is verschenen. Sterker nog, ze heeft langzaamaan geleid tot deze enorme kans, die haar zeker naar het volgende niveau van sterrendom zal katapulteren.

Dus wat waren Debicki's grootste rollen voorafgaand aan haar verschijning als prinses Diana? Lees verder om erachter te komen.

7 Elizabeth Debicki verscheen in 'The Great Gatsby', naast Leonardo DiCaprio

Een van Debicki's allereerste rollen was in de grote budgetaanpassing van 2012 van F. Scott Fitzgeralds iconische roman The Great Gatsby. De film, geregisseerd door Baz Luhrman, was geen grote hit bij critici, maar scoorde groot aan de kassa, waardoor een moderne draai werd gegeven aan het originele bronmateriaal.

Debicki speelde golfkampioen Jordan Baker, onderdeel van de Gatsby-kring en vaste deelnemer van zijn uitbundige feesten. Fantastische kostuums, geestige oneliners en een mislukte romance maakten allemaal deel uit van het personage - wat leuk moet zijn geweest om te spelen! De rol diende om haar voet stevig tussen de deur van Hollywood te krijgen, en vanaf hier ging haar carrière van kracht naar kracht.

6 Elizabeth Debicki nam een Shakespeariaanse wending in 'Macbeth'

In 2015 verscheen de actrice in een bewerking van de Schotse tragedie Macbeth van William Shakespeare. De sterrencast voor de film zag Michael Fassbender in de hoofdrol verschijnen, met de Franse actrice Marion Cotillard die zijn sluwe vrouw, Lady Macbeth, speelde. Debicki nam de kleine maar belangrijke rol op zich van Lady McDuff, die samen met haar zoon op bevel van Macbeth wordt vermoord.

De film was geen groot succes bij het publiek, maar werd niettemin geprezen om zijn deskundige uitvoeringen en interessante omgang met het originele materiaal van Shakespeare en hij werd genomineerd voor talloze prijzen. Door deze serieuze rol kon Debicki haar veelzijdigheid als actrice demonstreren en begon ze vertrouwd te raken met tragische personages.

5 Elizabeth Debicki speelde ook in 'The Man from U. N. C. L. E.'

2015 was een enorm jaar voor Debicki, aangezien ze ook te zien was in Guy Ritchie's The Man from U. NCLE Naast Henry Cavill, Alicia Vikander en Armie Hammer speelde ze de rol van Victoria Vinciguerra, mede-eigenaar van een rederij en nazi-sympathisant die een enorm nucleair wapen wil bouwen.

Dit was een kans om een sluwe femme fatale te spelen, en een die Debicki duidelijk genoot. De film was een bescheiden succes en bevestigde haar status als veelzijdige Hollywood-actrice, wat haar uitstekende acteerbereik aantoonde.

4 In 2017 verscheen Elizabeth Debicki in de Australische film 'Breath'

Na een kleine rol in Guardians of the Galaxy: Vol 2, wendde Debicki zich tot een kleinere productie en meldde hij zich aan om te verschijnen in de Australische sportfilm Breath. De film volgt de heldendaden van twee jonge jongens die hun dromen najagen om surfers te worden. Het was een ongebruikelijke wending voor de actrice, die het personage van Eva in de film speelde, en het zag haar een tweede factuur ontvangen. De film werd goed ontvangen door Australische critici en ontving tal van nominaties en prijzen.

3 Elizabeth Debicki trad toen toe tot de 'Cloverfield'-filmfranchise

De Cloverfield-filmfranchise is een enorm succes geweest, en Debicki kreeg er een stukje van toen ze de rol van de Australische ingenieur Mina Jensen in de derde aflevering The Cloverfield Paradox in de wacht sleepte. Hoewel de film geen groot succes was zoals de vorige films, was het opnieuw een stap in een andere richting voor Debicki - dit keer in een sciencefictionrol.

2 Elizabeth Debicki speelde ook romanschrijver Virginia Woolf

Dingen werden literair in 2018 toen Debicki de rol van schrijver Virginia Woolf op zich nam in het romantische drama Vita & Virginia - en het verhaal vertelde van een romance tussen Woolf en vriend Vita Sackville-West. Hoewel haar optreden sterk was, werd de film bekritiseerd vanwege een nogal saaie verhaallijn.

1 En tot slot, Elizabeth Debicki's meest recente schermhit was 'Tenet'

Geen lijst zou compleet zijn zonder Elizabeth Debicki's grootste schermverschijning tot nu toe - Tenet. De Christopher Nolan-thriller zag Debicki verschijnen als de verontruste vrouw van de Russische oligarch Andrei Sator die verstrikt raakt in de missie om een aanval uit de toekomst af te weren. Het was haar verschijning in de overvalfilm Widows die Nolan ervan overtuigde haar als Kat te casten.

Te midden van de pandemie bracht de film met succes enorme kassa-inkomsten binnen, en zorgde ervoor dat critici echt aandacht besteedden aan Debicki, die ze prezen voor het balanceren van de buitensporige plot en speciale effecten van de film met subtiele, zachtheid, en emotie als een vervreemde vrouw en liefhebbende moeder.

De tijd zal leren of Debicki evenzeer indruk kan maken op critici met haar koninklijke wending als prinses Diana.

Aanbevolen: