Wat is er met deze recente 'X Factor'-winnaars gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met deze recente 'X Factor'-winnaars gebeurd?
Wat is er met deze recente 'X Factor'-winnaars gebeurd?
Anonim

Het winnen van een landelijke zangwedstrijd als The X Factor is een droom voor veel opkomende zangers. Zangers uit alle lagen van de bevolking doen hun best om een platencontract te winnen bij Simon Cowell's Syco Music ter waarde van $ 5 miljoen, hoewel het aantal in het derde seizoen terugliep tot slechts $ 1 miljoen. Er zijn tal van interessante carrières geweest die de competitie heeft helpen lanceren, waaronder Camila Cabello en haar voormalige meidenband Fifth Harmony.

Helaas, na drie seizoenen te zijn uitgezonden, werd de Amerikaanse versie van The X Factor niet verlengd en werd deze onvermijdelijk geannuleerd vanwege Cowells terugkeer naar de 2014 Britse serie van de competitieshow. Het v alt echter niet te ontkennen dat The X Factor op korte termijn een impact had op de muziekindustrie in de VS door enkele van de grootste acts van het jaar te lanceren. Om het samen te vatten, hier zijn de recente X Factor-zangers en wat er met hen gebeurde na de show. Hebben ze het gehaald?

6 Alex & Sierra

Onder begeleiding van Simon Cowell zelf won het duo Alex & Sierra het laatste seizoen van The X Factor US. Kort daarna bracht het duo, dat bestond uit het echtpaar Alex Kinsey en Sierra Deaton, in 2014 hun debuutalbum It's About Us uit. Het was een groot succes om in de top 10 van de Billboard 200 te debuteren en er werden binnen de eerste keer 27.000 exemplaren verkocht. week, die singles als "Vogelverschrikker" en "Little Do You Know" voortbrengt. Helaas kondigden Alex & Sierra in 2017 na acht jaar hun breuk aan, waardoor A&S voor eens en altijd werd opgeheven. Ze hebben de afgelopen jaren hun respectievelijke solocarrières opgebouwd, maar helaas konden ze het succes dat ze als duo hadden niet evenaren.

"Dit laatste album en deze tour waren moeilijk voor ons. Dus bedankt aan iedereen die ooit video's van ons heeft bekeken, een cd heeft gekocht, ons live is komen bekijken, merch heeft gekocht of gewoon van de muziek heeft genoten en geluisterd en gedeeld met vrienden, " ging de groep naar Twitter voor een laatste verklaring.

5 Melanie Amaro

Melanie Amaro scoorde geschiedenis als de jongste winnaar van The X Factor US tijdens de korte periode en behaalde een platencontract van $ 5 miljoen bij Syco Music & Epic Records na het winnen van het eerste seizoen. Simon Cowell begeleidde haar zelf.

Na het winnen van The X Factor bevond de zangeres zich echter in een duistere strijd om labelcontracten. Haar debuutalbum, Truly, zou in december 2012 uitkomen, maar kwam uiteindelijk op de plank. Gefrustreerd verhuisde ze met nieuw management en waagde zich later op indiemuziek.

4 Vijfde Harmonie

Fifth Harmony, dat bestond uit Ally Brooke, Camila Cabello, Normani Kordei, Dinah Jane en Lauren Jauregui, eindigde aanvankelijk als derde tijdens het tweede seizoen van The X Factor. Het was nog steeds genoeg om Simon Cowell te overtuigen om ze te ondertekenen onder haar Syco-label. Na het succes kwamen de drie studioalbums van de meiden binnen in de top tien van de Amerikaanse Billboard 200 en verzamelden ze meer dan 15 miljoen verkochte platen en meer dan 1,6 miljard on-demand streams.

Twee jaar na Camila's plotselinge vertrek in december 2016, kondigde de band hun pauze voor onbepaalde tijd aan, zodat alle leden hun solocarrière konden voortzetten. Ally maakt zich op voor een aankomend debuutalbum, Dinah bracht haar debuut-EP uit in 2019, Prelude van Lauren kwam dit jaar in de winkels en Normani heeft verschillende hitnummers uitgebracht in de aanloop naar haar aankomende debuutalbum.

3 Tate Stevens

Voordat hij het tweede seizoen van The X Factor won, had Tate Stevens naam gemaakt in de lokale countrymuziekscene. All-American's verhaal over hem zorgde ervoor dat de zanger zich tot velen verbond, wat leidde tot het aantal stemmen dat hij kreeg om The X Factor te winnen. Hij bracht een indie-album uit en toerde in de weekenden en op feestdagen. Zijn titelloze debuutalbum werd uitgebracht in 2013, een jaar na zijn overwinning op X Factor, en debuteerde in de top 20 van de Billboard 200. Helaas nam de countryzanger kort na de release van het album afscheid van RCA Nashville.

2 Carlito Olivero

Vóór The X Factor maakte Carlito Olivero van 2007 tot 2009 deel uit van de Puerto-Ricaanse band Menudo. Hij maakte zelfs naam in Mario Van Peebles' muzikale komedie We the Party uit 2012. Nadat hij tijdens seizoen 3 van The X Factor als derde eindigde, bracht hij zijn muziek nog steeds in eigen beheer uit. Zijn debuutalbum, D. D. B. R. W. S., werd uitgebracht in 2015. Hij verscheen ook in veel tv-series en films, zoals Hulu's East Los High (2015-2017) en Dean Devlins thriller-drama Bad Samaritan uit 2018. Zijn nieuwste film, een vervolg op Escape Room uit 2019, werd dit jaar net uitgebracht en kreeg een positieve recensie van critici en fans.

1 Jeff Gutt

Jeff Gutt werd tweede van seizoen 3 van The X Factor nadat hij verloor van Alex & Sierra. Hoewel hij na de show geen platencontract won, vliegt zijn carrière nog steeds als een trein. Jeff werd de frontman van de rockband Stone Temple Pilots, een van de commercieel meest succesvolle bands van de jaren negentig met de verkoop van meer dan 40 miljoen albums wereldwijd. Hij verving de originele zanger Scott Weiland, die in 2015 overleed na een accidentele overdosis.

Aanbevolen: