Wat is er met deze 'SNL'-castleden gebeurd nadat ze zijn ontslagen?

Inhoudsopgave:

Wat is er met deze 'SNL'-castleden gebeurd nadat ze zijn ontslagen?
Wat is er met deze 'SNL'-castleden gebeurd nadat ze zijn ontslagen?
Anonim

Een baan bij Saturday Night Live is een felbegeerde positie in de comedy-industrie. Veel van de schrijvers en artiesten van de show zijn van de show afgestudeerd in lucratieve carrières. Mensen als Conan O'Brien, John Mulaney, Bill Hader, Will Ferrell, Tina Fey, Amy Pohler en de legendarische Bill Murray zijn allemaal begonnen op Saturday Night Live.

Toch vertrekt niet iedereen, zoals bij elke diploma-uitreiking, onder dezelfde voorwaarden. Sommigen studeerden niet zozeer af aan SNL, maar werden uitgewezen. Sommigen die SNL om wat voor reden dan ook heeft afgewezen, hebben genoten van een carrière die meer is bereikt dan ooit had kunnen dromen als NBC-medewerkers, en sommige van hun carrières eindigden voordat ze begonnen. Dit is wat er gebeurde met enkele van de meest beruchte ontvangers van een Lorne Michaels roze slip.

10 Norm Macdonald

Macdonald beweerde dat hij werd ontslagen omdat hij te veel grappen maakte over O. J. Simpson. Hij ging door met een lucratieve stand-upcarrière en landde uiteindelijk zijn eigen sitcom die drie seizoenen werd uitgezonden. Hij had bijrollen in meerdere Adam Sandler-films, zoals Billy Madison, en speelde later samen met zijn vriend en collega-comic Artie Lange (die ook werd ontslagen uit een andere sketchcomedyshow, Mad TV) in de film Dirty Work. Tegen het einde van zijn carrière werd hij stemacteur, interviewer en auteur met een bestseller-memoires. Macdonald stierf eerder dit jaar.

9 Chris Rock

Nadat Rock uit de show was ontslagen, werd hij onmiddellijk aangenomen om deel te nemen aan In Living Color, een sketchcomedyshow op Fox, gemaakt door de gebroeders Wayans, met voornamelijk zwarte artiesten. Hij voegde zich bij de cast voor het laatste seizoen van de show. Hij kreeg al snel zijn eigen HBO-show, The Chris Rock Show, en meerdere stand-upspecials. Later creëerde hij een sitcom gebaseerd op zijn jeugd genaamd Everybody Hates Chris. Hij speelde ook in verschillende speelfilms en is de stem van Marty the Zebra in de Madagascar-films. Hij blijft schrijven, acteren, produceren en regisseren.

8 Chris Farley

Na het verlaten van SNL, ging Farley samen met collega-castlid David Spade naar Hollywood en speelde een lieve eikel in meerdere films zoals Tommy Boy, Black Sheep en Almost Heroes. Net als bij Norm Macdonald castte Adam Sandler Farley in zijn projecten, zoals in Billy Madison waar hij de gestoorde buschauffeur speelde. Farley stierf tragisch in 1998. Toen Sandler vorig jaar terugkeerde naar SNL om voor het eerst sinds zijn ontslag gastheer te zijn, eerde hij Farley's nagedachtenis met een origineel lied.

7 Adam Sandler

Farley en Sandler werden tegelijkertijd ontslagen en kregen geen uitleg van de producenten. Sandler richtte een productiebedrijf op, Happy Madison, waar hij zijn films schrijft en produceert. Hij gebruikte zijn nieuwe bedrijf ook om werk te geven aan zijn andere ontslagen castmates, zoals Macdonald en Farley. Producten van Happy Madison zijn onder andere Happy Gilmore, Billy Madison, Big Daddy en The Waterboy. Sandler heeft ook een aantal dramatische rollen gespeeld, zoals Punch Drunk Love, en zijn nieuwste film Uncut Gems, die lovende kritieken kreeg. Sandler heeft een nettowaarde van $ 420 miljoen.

6 Shane Gillis

Shane Gillis werd ontslagen voordat hij ooit in de show begon op te treden. Nadat het nieuws bekend werd dat hij zou deelnemen aan de show, verscheen er een video waarin hij extreem racistische opmerkingen maakte online en op sociale media. SNL bracht prompt een verklaring uit dat Gillis in het seizoen 2019 niet langer bij de cast zou komen. Gillis werkt nog steeds in hetzelfde comedycircuit als voor de controverse, maar het is onwaarschijnlijk dat hij snel weer zal doorbreken in de grote competities van de showbusiness.

5 Sarah Silverman

Silverman geeft toe dat haar ontslag bij SNL in 1994 een klap was voor haar zelfvertrouwen en ervoor zorgde dat ze door een diepe depressie ging, maar ze slaagde erin terug te komen met een bloeiende carrière in stand-upcomedy. Ze keerde terug naar televisie en schetscomedy toen voormalig SNL-schrijver Bob Odenkirk en zijn comedypartner David Cross haar inhuurden om te schrijven voor Mr. Show met Bob en David. Silverman kreeg toen een Comedy Central-show, The Sarah Silverman Program, die drie seizoenen werd uitgezonden, en ze landde een paar filmrollen, zoals School of Rock met Jack Black. Ze krijgt ook regelmatig stemacteren voor shows als Bob's Burgers en Family Guy.

4 Robert Downey Jr

Iron Man was een castlid op SNL in het seizoen 1985-1986. Hij wordt door fans beschouwd als een van de slechtste castleden in de geschiedenis van de show, omdat hij nooit een goede dynamiek of enige chemie heeft gehad met zijn medecastleden. Downey zou na het verlaten van de show wat beroering doormaken dankzij een drugs- en alcoholverslaving, waaronder een korte gevangenisstraf. Een paar jaar na zijn vrijlating maakte hij zijn comeback als de Marvel-superheld waar hij nu zo van houdt. Hij heeft ook een nettowaarde van $ 300 miljoen, slechts $ 200 miljoen verlegen van zijn oude baas Lorne Michaels.

3 Jenny Slate

Nadat ze uit de show was ontslagen, vond Slate regelmatig werk in meerdere tv-shows en films, zelfs in haar eigen onafhankelijke film Obvious Child. Ze werkt regelmatig als stemacteur en speelt Tammy, de tienerpestkop, in Bob's Burgers. Ondanks dat ze is ontslagen bij SNL, heeft ze nog steeds belangrijke personages gespeeld in verschillende NBC-shows, zoals Parks and Recreation.

2 Rob Riggle

Nadat Riggle er niet in slaagde om door te groeien van aanbevolen naar repertoire SNL-artiest, belandde Riggle als correspondent op The Daily Show met Jon Stewart. Net als SNL, is werken onder Jon Stewart een weg naar het sterrendom, omdat veel van de correspondenten uit Stewart's ambtstermijn als gastheer zijn vertakt naar lucratieve carrières. Riggle heeft in meerdere films en tv-shows gespeeld, zoals Modern Family en The Hangover. Hoewel hij zich meestal in bijrollen of cameo's bevindt, is hij een ongelooflijk bekende komische acteur geworden.

1 Damon Wayans

Lorne Michaels heeft een strikte "geen improvisatie" -regel op SNL. Wayans brak deze regel beroemd tijdens zijn ambtstermijn van 11 afleveringen op de show in 1986. Hij werd ontslagen voordat het seizoen voorbij was. Wayans ging verder met het co-creëren van een andere schetsshow, In Living Color, met zijn broers en zussen. De show werd vijf seizoenen op Fox uitgezonden en lanceerde de carrières van acteurs als Jim Carrey en Marlon Wayans. Zijn show zou later een andere SNL-afwijzing, Chris Rock, in zijn laatste seizoen gebruiken. Met het succes van In Living Color en verschillende andere sitcoms en films die zullen volgen, zijn Damon en de hele Wayans-familie komische iconen geworden.

Aanbevolen: