Dit is wat er met de kinderen in deze klassieke films is gebeurd

Inhoudsopgave:

Dit is wat er met de kinderen in deze klassieke films is gebeurd
Dit is wat er met de kinderen in deze klassieke films is gebeurd
Anonim

Bij het kijken naar klassieke familiefilms worden we vaak vervuld met een uniek gevoel van nostalgie. Er gaat niets boven het 's avonds neerploffen om te genieten van een gecertificeerde klassieker en herinneringen op te halen aan goede tijden. Hoewel deze films hun jonge acteurs hebben vereeuwigd, en hun uitbundige jeugd het beeld dat we van hen hebben, zijn ze natuurlijk volwassen geworden. Dus wat is er met deze kindacteurs gebeurd?

Hollywood is niet altijd aardig voor zijn pubersterren; slechts enkelen slagen als volwassenen in de industrie, terwijl velen bekendheid verwerven voor het ontwikkelen van juridische en drugsmisbruikkwesties. Maar dit is zeker een oneerlijk stereotype: tragedie is niet de standaard of onvermijdelijke uitkomst voor alle kindacteurs en velen hebben een voorspoedige carrière gehad buiten de industrie. Van kerstfavorieten tot emotionele drama's, dit is wat er met de kinderen in deze klassieke films is gebeurd.

10 Justin Cooper - 'Liar, Liar'

Liar, Liar blijft een van de populairste komedies van Jim Carrey. Centraal in de film staat de relatie tussen Fletcher (Carrey) en zijn jonge zoon Max, gespeeld door Justin Cooper, die toen 9 jaar oud was. Cooper stopte een jaar na de release van de film met acteren en geniet nu van een succesvolle carrière als producer voor Fox Sports Radio.

9 Lisa Jakub - 'Mrs. Twijfel'

Terwijl de jongste acteur van mevrouw Doubtfire, Mara Wilson, de hoofdrol speelde in de hits Matilda en Miracle op 34th Street en als volwassene talloze media-optredens heeft gemaakt, horen we zelden over haar zus op het scherm.

Lisa Jakub, die haar oudere zus speelde, verscheen later in Independence Day als de dochter van Randy Quaid, maar stopte met acteren in 2001. Ze werkt nu als schrijfster en yogaleraar.

8 Kiami Davael - 'Matilda'

Over Matilda gesproken, wat is er gebeurd met haar beste vriendin, Lavender? Matilda's schattige vriend werd gespeeld door Kiami Davael, die toen 10 jaar oud was. Na enkele korte optredens in tv-shows zoals Moesha en The Steve Harvey Show, stopte hij met acteren in 2000 en ging hij studeren aan de Universiteit van Kentucky.

Ze houdt een laag profiel, maar volgens haar Twitter-bio is ze een schrijver en zangeres. Bovendien is ze tot op de dag van vandaag nog steeds goede vrienden met Mara Wilson.

7 Jake Lloyd - 'Jingle All The Way'

7-jarige Jake Lloyd speelde in een van de meest geliefde kerstfilms aller tijden, Jingle All the Way, waarin hij de zoon van Arnold Schwarzenegger speelde. Daarna speelde hij een jonge Anakin Skywalker in het slecht ontvangen Star Wars: The Phantom Menace uit 1999. Twee jaar later stopte hij met acteren, nadat hij gedesillusioneerd was geraakt door de showbizz-industrie.

Lloyd, bij wie de diagnose schizofrenie is gesteld, heeft een aantal persoonlijke problemen gehad. In 2015 werd hij gearresteerd voor gevaarlijk rijgedrag en werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting.

6 Jonathan Lipnicki - 'Jerry Maguire'

Lipnicki speelde de zoon van Renée Zellweger in de met een Oscar bekroonde Jerry Maguire. Hij bleef acteren, verscheen in Stuart Little en het vervolg, voordat hij als volwassene aan MMA-training begon. Hij is echter onlangs teruggekeerd naar acteren, nadat hij vorig jaar in de horrorfilm Broil speelde. Hij heeft een langdurige relatie met filmregisseur Penelope Lawson.

5 Joey Gaydos Jr. - 'School Of Rock'

Joey Gaydos Jr. mugshot
Joey Gaydos Jr. mugshot

We kennen allemaal de doorbraakster van School of Rock, Miranda Cosgrove, die een geweldig vermogen van $ 10 miljoen heeft dankzij het succes van haar show ICarly, maar haar co-sterren hebben niet dezelfde bekendheid genoten. School of Rock had een fantastische jonge cast, aangevoerd door leadgitarist Zack "Zack Attack" Mooneyham, gespeeld door Jack Gaydos Jr. In de film prijst Jack Black's vervangende leraar, Dewey, Zack voor zijn ongelooflijke gitaarspel, hoewel dit zou zijn Gaydos Jr's enige acteerrol.

In een bittere speling van het lot werd de acteur gearresteerd voor het stelen van gitaren in 2019. Gaydos Jr. werd betrapt op een beveiligingscamera terwijl hij een Les Paul-gitaar van 800 dollar stal. Vervolgens pleegde hij een tweede diefstal, griste een gitaar van $ 1.900 uit een andere muziekwinkel en gaf zijn misdaden toe aan de politie.

4 Michael Oliver - 'Problem Child'

We herinneren ons allemaal de lastige Junior in Problem Child, die verwoesting aanrichtte in het leven van zijn adoptieouders, gespeeld door het echte stel Amy Yasbeck en wijlen John Ritter. Nadat hij in het minder goed ontvangen vervolg van de film en een paar kleine rollen had gespeeld, gaf hij het acteren op.

Oliver verscheen in een podcast van zijn voormalige co-ster, Gilbert Gottfried, en legde uit waarom hij besloot de showbusiness te verlaten: "Ik denk dat het een wederzijdse breuk was tussen mij en de industrie. Ik was er toch een beetje klaar mee," zei hij, "Ik begon me te realiseren dat ik een normaal leven wil. Ik werk mijn best, ik heb een 9-5, een normaal bestaan. Ik ben er blij mee." Hij heet nu Michael Ponce, zijn familienaam, en werkt graag in de technische ondersteuning.

3 Ariana Richards - 'Jurassic Park'

Als kleindochter van Richard Attenborough, Lex Murphy, was Ariana Richards in de eerste Jurassic Park-film een welkome aanvulling op een filmgenre dat meestal op mannen gericht is. In tegenstelling tot Joseph Mazzello, die haar broer Tim speelde en een succesvolle acteercarrière heeft gehad met rollen in Oscar-winnende films The Social Network en Bohemian Rhapsody, is Richards niet langer geïnteresseerd in acteren.

Na haar afstuderen aan de universiteit met een graad in Schone Kunsten, wijdt ze nu haar leven aan het schilderen. Ze laat haar kunstwerken regelmatig zien op haar Instagram-account en is duidelijk een zeer getalenteerde schilder.

2 Bradley Pierce - 'Jumanji'

Hoewel zijn zus op het scherm, Kirsten Dunst, een wereldberoemde actrice werd, besloot Bradley Pierce andere ondernemingen na te streven, zij het met hier en daar een acteerrol. Zijn Instagram-account, dat een bescheiden 3,8k volgers heeft, is grotendeels gewijd aan Pierce & Luna, een cocktailcommunity die hij samen met een vriend oprichtte. Volgens de officiële website van Pierce & Luna is Pierce al meer dan 15 jaar bartending.

1 Henry Thomas - 'E. T.'

Sinds hij Elliott speelde in E. T., een van de meest winstgevende films aller tijden, worstelde Henry Thomas met de media-aandacht die zijn prominente rol hem gaf. Zoals hij tegen de Mirror zei: "Mijn wereld werd helemaal gek. Ik was zo'n stomme soort beroemd, waar je nergens heen kunt", en voegde eraan toe: "Ik verliet het huis niet meer. Ik werd een 11-jarige kluizenaar."

De afgelopen jaren heeft Thomas een paar kleinere acteerrollen gehad, maar hij heeft ook juridische problemen gehad. In 2019 werd hij gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed in Oregon.

Aanbevolen: