Hier is hoe Dave Chappelle een Netflix-deal van $ 60 miljoen binnenhaalde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Dave Chappelle een Netflix-deal van $ 60 miljoen binnenhaalde
Hier is hoe Dave Chappelle een Netflix-deal van $ 60 miljoen binnenhaalde
Anonim

Geld verdienen in de entertainmentindustrie kan op verschillende manieren, maar alleen de topnamen in de buurt kunnen echt geld verdienen. Het kan jaren duren om je weg te werken naar deze cheques, maar het is de moeite waard wanneer je komt er eindelijk. Comedians staan erom bekend dat ze in het begin weinig geld verdienen, maar namen als Joe Rogan kunnen later geld verdienen.

Dave Chappelle is een van de grootste strips in de geschiedenis die ook aanspraak kan maken op een van de grappigste shows die de meesten ooit hebben gezien. Dave heeft een interessante carrière achter de rug in het bedrijf en de afgelopen jaren heeft hij een flinke comeback gemaakt en heeft hij zelfs de aandacht getrokken met het geld dat hij naar beneden heeft getrokken.

Laten we eens kijken hoe Dave Chappelle een deal van $60 miljoen binnenhaalde Netflix!

Chappelle werd een ster en stapte uit de schijnwerpers

Stand-upcomedy is een moeilijke zaak, maar vooruitgang boeken als een aanbevolen artiest kan ongelooflijke kansen bieden in projecten die wonderen kunnen doen voor blootstelling. Vroeger was Dave Chappelle een opbloeiende komische ster die rollen op het grote en kleine scherm belandde die zijn aantrekkingskracht op het grote publiek versterkten.

Eerder kreeg Chappelle kleinere rollen in projecten als Robin Hood: Men in Tights, The Nutty Professor, Con Air en Blue Streak, en het was duidelijk dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat hij een auto met een hoofdrol gaan krijgen. Natuurlijk, Half Baked kwam niet uit, maar Chappelle had gewoon te veel potentieel om te negeren.

In 2003 maakte Chappelle's Show zijn debuut op het kleine scherm, en dit zou het project zijn dat Dave een begrip zou maken. De show was een enorme hit die gevuld was met gedenkwaardige sketches en citeerbare lijnen. Het leek alsof iedereen op de show afstemde, en net toen het leek alsof het niet beter kon, liep Dave weg met een van de meest schokkende bewegingen aller tijden.

Hoewel hij Dave Chappelle's Block Party twee jaar na het einde van Chappelle's Show uitbracht, was het niet helemaal hetzelfde. Mensen konden niet begrijpen waarom Dave besloot het op te hangen, en wat daarna kwam zou een enorme reden zijn waarom Chappelle een enorm contract zou binnenhalen.

Het was meer dan een decennium geleden sinds zijn laatste special

Afwezigheid zou het hart sneller doen kloppen, en dit lijkt van toepassing te zijn op Dave Chappelle en hoe de dingen voor hem zijn verlopen nadat hij besloot om de zaken af te zwakken en een eenvoudiger leven te leiden. Simpel gezegd, mensen misten Dave op het podium en op het kleine scherm en ze zouden gegarandeerd afstemmen als hij terugkwam.

Chappelle had niet alleen een langere pauze genomen van het kleine scherm en de reguliere comedyshows, maar het was ook zover gekomen dat de artiest meer dan een decennium was gegaan zonder een echte comedyspecial uit te brengen. Dit was een enorme klap voor de fans, die nu naar zijn oude dingen luisterden en probeerden een andere strip te vinden die in de buurt kon komen van net zo getalenteerd als Chappelle.

Uiteindelijk begon Dave weer op het podium te spelen, en er ontstond een behoorlijke ophef over zijn terugkeer. Dankzij vooraf een succesvolle carrière te hebben opgebouwd en lang zonder een nieuwe special te hebben gezeten, creëerde Dave Chappelle het perfecte recept om te verzilveren en een monstercheque van Netflix te ontvangen.

Het overtrof de Netflix-deal van $ 40 miljoen van Chris Rock

In 2016 werd gemeld dat Dave Chappelle maar liefst $ 60 miljoen van Netflix zou binnenhalen, meer dan de duizelingwekkende $ 40 miljoen die Chris Rock had binnengehaald voor zijn deal met het streamingplatform.

De deal van $ 60 miljoen met Netflix was gebaseerd op het feit dat Dave Chappelle drie verschillende stand-upcomedyspecials afleverde. Dit was muziek in de oren van zijn fans, die jaren hadden gewacht tot de komiek nieuw materiaal zou droppen. Toen de specials eenmaal waren gevallen, konden mensen natuurlijk niet stoppen met praten over het goede en het slechte dat Chappelle op het podium bracht.

Sinds zijn comedie terugkeert, is Chappelle bereid deel te nemen aan andere projecten, waardoor zijn naam al geruime tijd in de schijnwerpers staat. Chappelle was te zien in projecten als Chi-Raq, A Star Is Born, en hij heeft de afgelopen jaren zelfs verschillende keren Saturday Night Live gehost. Omdat we het schijnbaar drukker hebben dan ooit, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoeveel geld Chappelle zal blijven binnenhalen.

Dave Chappelle's snelle opkomst en daaropvolgende afwezigheid wekte een verlangen van de fans op waarvoor Netflix bereid was een premie te betalen.

Aanbevolen: