Aretha Franklin's familie verzet zich tegen nieuwe miniserie 'Genius: Aretha', zegt National Geographic negeerde hen

Aretha Franklin's familie verzet zich tegen nieuwe miniserie 'Genius: Aretha', zegt National Geographic negeerde hen
Aretha Franklin's familie verzet zich tegen nieuwe miniserie 'Genius: Aretha', zegt National Geographic negeerde hen
Anonim

Nieuwe biografische documentaire Genius: Aretha gaat vanavond in première op National Geographic. Oscar-genomineerde Cynthia Erivo speelt de rol van wijlen Queen of Soul, Aretha Franklin.

Hoewel het project lang werd verwacht onder fans van het overleden, geweldige muziekicoon, hebben sommige leden van Franklins directe familie ervoor gekozen om de miniserie te boycotten.

Eerder deze week plaatste de kleindochter van de overleden zangeres, Grace Franklin, een video op TikTok waarin familieleden scandeerden: Deze film moet weg! Deze film moet weg!”

“Zoals de meeste mensen weten, worden er twee biopics over mijn oma gemaakt”, zei ze, verwijzend naar zowel de National Geographic-serie als de aankomende film Respect, met Jennifer Hudson in de hoofdrol.

"Als directe familie vinden we het belangrijk om betrokken te zijn bij een biopic over het leven van mijn oma, omdat het moeilijk is om een nauwkeurig beeld te krijgen van iemands leven zonder te praten met degenen die het dichtst bij hen staan," zei ze in de clip.

Ze verklaarde dat de familie verschillende keren contact had opgenomen met National Geographic om hun input te geven, maar dat ze werden genegeerd.

“Als directe familie - nadruk op onmiddellijke - steunen wij deze film niet en wij vragen u ook deze film niet te steunen, aangezien wij ons zeer niet gerespecteerd voelen, en wij menen dat er veel onnauwkeurigheden zullen zijn over de film van mijn grootmoeder leven.”

GERELATEERD: Ga opzij Tom Cruise, Leonardo DiCaprio maakt zijn eigen ruimteserie met National Geographic

De productie van Genius begon slechts een paar maanden nadat Franklin in 2018 was overleden aan alvleesklierkanker. In die tijd onthulde Aretha's zoon Kecalf Franklin aan Rolling Stone dat zijn neef, Sabrina Garrett-Owens, de persoonlijke erfgenaam van het landgoed was. vertegenwoordiger.

Toen de nicht ontslag nam, bereikte ze geen overeenstemming over de betrokkenheid van de familie. Franklin legde uit dat op dat moment de communicatie tussen de familie en het Genius-productieteam tot stilstand kwam.

"We lieten onze advocaten contact met hen opnemen om te kijken of we wat input konden krijgen en de film konden zien en konden zeggen wat we wel en niet leuk vonden," zei hij. “En het rapport dat we terugkregen, zei dat het te laat was, dat de productie al was afgerond en dat ze niet met ons wilden samenwerken. Het was eigenlijk te laat."

Franklin was er niet helemaal zeker van dat het onmogelijk zou zijn geweest om hun input te accepteren als het productieteam dat echt had gewild. "Ik had echter het gevoel dat het nog niet te laat was, vanwege de tijdsperiode waarin de film zou vallen en ook de tijdsperiode waarin we contact met hen hadden opgenomen", legde hij uit.

"Ze hebben wel een geheimhoudingsverklaring gestuurd, maar de voorwaarden in dat contract gaven ons ook geen creatieve controle of iets dergelijks", vervolgde hij. "Dus het is alsof ze ons gewoon wilden laten kijken. Maar als we het niet leuk vonden, dan: 'Ach. Sorry.'”

National Geographic heeft een officiële verklaring uitgegeven waarin de beschuldiging van de directe familie van Franklin wordt aangepakt.

“We hebben het bericht van de familie ontvangen, we horen ze en erkennen hun bezorgdheid over de nalatenschap van mevrouw Franklin. We denken dat we hier een gemeenschappelijk doel hebben: het leven en de erfenis van Aretha Franklin eren en vieren. We kunnen je vertellen dat iedereen die aan Genius: Aretha heeft gewerkt, benaderde om haar verhaal te vertellen met de bedoeling om mevrouw Franklin te respecteren in elk aspect van de serie en bij elke beslissing die we hebben genomen', luidde de verklaring.

“De studio heeft ijverig gewerkt om de goedkeuring van het landgoed van Aretha te verkrijgen, waar we dankbaar voor zijn. We werkten samen met veel mensen die mevrouw Franklin kenden - van Clive Davis tot leden van de nalatenschap van haar familie - om ervoor te zorgen dat we haar verhaal op een eerlijke en authentieke manier vertelden", vervolgde de verklaring. "Deze serie heet 'Genius' - het is een eerbetoon aan Aretha's genie - iets waarvan we hopen dat we het allemaal kunnen vieren.”

Genius: Aretha gaat in première op zondag 21 maart om 21.00 uur op National Geographic.

Aanbevolen: