15 Strikte regels die deze kindacteurs moesten volgen op filmsets

Inhoudsopgave:

15 Strikte regels die deze kindacteurs moesten volgen op filmsets
15 Strikte regels die deze kindacteurs moesten volgen op filmsets
Anonim

Veel kinderen dromen ervan acteur te worden, maar degenen die het geluk hebben een voorsprong te nemen in het bedrijf, ontdekken vaak al snel dat het niet altijd zo leuk is als het lijkt.

Acteren is een baan, net als alle andere, en hoewel doen alsof spelen misschien een leuke baan lijkt voor een kind, kan het een moeilijk leven zijn, vooral zonder de juiste ondersteuning.

Kinderacteurs moeten afhankelijk zijn van de volwassenen in hun leven om hun financiën te beheren, voor hun inkomsten te zorgen, hen te vergezellen wanneer ze reizen en hun sociale media-accounts te beheren. Deze volwassenen moeten ook aanwezig zijn om de jonge acteurs door alle valkuilen van roem te loodsen. Maar zoals we hebben gezien, gebeurt het niet altijd op deze manier en vaak hebben kindacteurs de neiging om te ontsporen.

Vandaag bekijken we enkele van de strikte regels die Hollywood heeft voor zijn kindacteurs en hoe deze controles hun leven beïnvloeden.

15 Dan Lloyd mocht niet weten dat hij in een horrorfilm speelde

The Shining-regisseur Stanley Kubrick was onvermurwbaar dat Dan niet mocht weten dat hij een enge film maakte, maar hoewel hij toen nog maar 5 jaar oud was, had Dan zijn vermoedens. Hij begon het door te krijgen toen hij op bepaalde dagen niet op de set mocht komen - toen er enge scènes werden opgenomen.

14 Toen Macaulay Culkin moe werd, werd van hem verwacht dat hij tussendoor een dutje zou doen

Home Alone was de film die Macaulay Culkin tot een begrip maakte, maar zelfs het filmen van een leuke familiefilm kan vermoeiend zijn - vooral als je nog maar negen jaar oud bent. Culkin moest zich heel vroeg in de ochtend op de set melden, dus als hij moe was, deed hij een dutje tussen de opnames door.

13 Harry Potter-acteurs moesten hun schoolwerk bijhouden om hun baan te behouden

De jonge cast van Harry Potter bracht een groot deel van hun jeugd door op filmsets, maar dat betekent niet dat ze een pass kregen op schoolwerk. Alle jonge acteurs moesten hun cijfers halen om hun baan te behouden - en ja - ze gingen naar lessen in hun tovenaarsgewaden!

12 Zac Efron moest zijn gezicht gladgeschoren houden toen hij voor Disney werkte

Disney wil dat zijn kindsterren er jong uitzien, wat een beetje een probleem kan zijn als ze in de puberteit komen. Zac Efron ontdekte dit toen hij gezichtshaar begon te laten groeien en zichzelf gladgeschoren moest houden om zijn door Disney voorgeschreven uiterlijk te behouden. Dezelfde regels waren van toepassing op de Jonas Brothers tijdens hun tijd bij Disney.

11 Bella Thorne werd bijna ontslagen wegens het overtreden van Disney's No-Skin-regel

Disney vereist dat jonge sterren te allen tijde een gezond imago behouden en volgens hen is een bikini niet gezond. Toen ze voor Disney werkte, werd Bella Thorne bijna ontslagen nadat ze gefotografeerd was in een bikini die haar moeder voor haar had uitgekozen. Ze was toen 14 jaar oud.

10 Kindsterren hebben niets te zeggen over hoe hun loon wordt besteed, vraag het maar aan Ariel Winter of Mischa Barton…

Wat hebben Ariel Winter, Macaulay Culkin, Mischa Barton en Gary Coleman allemaal gemeen? Het waren kindsterren die hun fortuin slecht beheerd hadden door hun ouders. Kinderacteurs mogen hun eigen geld niet beheren, wat betekent dat ze erop moeten vertrouwen dat hun ouders hun belangen voor ogen houden - en dat gebeurt niet altijd.

9 De kindacteurs in Twilight Zone: de film moest de bevelen van de regisseur opvolgen en had tragische gevolgen

Twilight Zone: The Movie verwierf bekendheid niet vanwege zijn verhalen, maar vanwege zijn vreselijke ongeluk. Onder leiding van John Landis deden twee kindacteurs (Myca Dinh Le en Renee Shin-Yi Chen) een scène met een helikopter die neerstortte, waarbij ze allebei omkwamen. Tot overmaat van ramp had Landis de kindacteurs ingehuurd zonder de vereiste vergunningen.

8 Drew Barrymore ging aan het werk op E. T. Ook al had ze een woedende koorts

Een kindacteur zijn betekent rapporteren voor het werk op de set - zelfs als ze zich misschien een beetje onder het weer voelen. Tijdens het filmen van E. T. de buitenaardse Steven Spielberg raakte ooit gefrustreerd door de zevenjarige Drew Barrymore omdat hij haar teksten had verprutst, om er vervolgens achter te komen dat ze wanhopig ziek was met woedende koorts.

7 Miley Cyrus moest zo lang werken dat ze depressief begon te worden door gebrek aan zonlicht

Als Hannah Montana werkte Miley Cyrus zo lang op de set dat ze last kreeg van depressies veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht. Haar moeder stelde voor om speciale lampen mee te nemen om haar dochter te helpen haar slopende schema beter aan te kunnen. Miley meldde ook dat ze al op jonge leeftijd koffie dronk om haar op de been te houden.

6 kindsterren mogen elke dag maar een bepaald aantal uren werken (daarom helpt het om een tweeling te hebben)

Strenge regels bepalen hoeveel uur een kindacteur per dag mag werken. Deze verschillen van land tot land en kunnen verschillen op basis van de leeftijd van een kind. Dit is de reden waarom het hebben van een tweeling zo'n enorm voordeel kan zijn, vooral als beide hetzelfde personage kunnen spelen; als de ene klaar is voor de dag kan de andere het overnemen.

5 Harry Potter-acteurs moesten plotgeheimen op een laag pitje houden (niet altijd gemakkelijk voor jongeren)

Als het gaat om het omgaan met een filmfranchise zo groot als Harry Potter, is het van vitaal belang dat de acteurs niet per ongeluk spoilers lekken. Tijdens het filmen van de filmserie vertrouwde J. K Rowling de jonge acteurs vaak toe wat ze vervolgens aan het schrijven was; informatie die ze op een laag pitje moesten houden.

4 Filmen op Matilda ging door, zelfs nadat de moeder van Mara Wilson stierf

Mara Wilson was net tien jaar oud toen haar moeder op tragische wijze overleed aan kanker. Wilson, die destijds aan de film Matilda werkte, kreeg veel steun van haar medesterren, wat haar hielp de film af te maken, maar sindsdien is ze gestopt met acteren.

3 Jonge Disney-actrices mogen niet experimenteren met nagellak

Disney heeft wat het noemt The Disney Look - een set beeldregels die van toepassing zijn op al zijn medewerkers, zelfs de filmsterren. Jonge acteurs zijn niet vrijgesteld van deze regels, waaronder een verbod op felgekleurde nagels en nail art. Vingernagels moeten kort en netjes worden gehouden en als ze geverfd zijn, moeten ze een neutrale kleur hebben.

2 Judy Garland kon niet klagen over de gevaarlijke omstandigheden op de Wizard Of Oz Set

Het maken van een film in de jaren dertig was niet zo veilig voor kindacteurs als nu. Met zeer weinig gezondheids- en veiligheidsvoorschriften in die tijd, bevonden jonge filmsterren zoals Judy Garland zich vaak in gevaarlijke omstandigheden. De Wizard of Oz-productie gebruikte bijvoorbeeld asbestvlokken om sneeuw te simuleren, omdat ze het gevaar gewoon niet begrepen.

1 Onderliggende acteurs mogen hun eigen sociale media-accounts niet beheren

Kinderen onder de 13 jaar mogen geen Twitter- of Facebook-accounts openen, dus jonge kindsterren hebben hun ouders of manager nodig om hun socialemedia-accounts namens hen te beheren. In sommige gevallen kunnen filmstudio's zelfs een manager voor sociale media aanwijzen, vooral voor spraakmakende jonge acteurs.

Aanbevolen: