A Walk To Remember': dit is waarom het productieteam strikte regels moest volgen

A Walk To Remember': dit is waarom het productieteam strikte regels moest volgen
A Walk To Remember': dit is waarom het productieteam strikte regels moest volgen
Anonim

Fans van 'This Is Us' herkennen het acteertalent van Mandy Moore, maar slechts een specifieke generatie herinnert zich haar bekendheid door middel van muziek. Hoewel 'Candy' misschien een gek oorsprongsverhaal lijkt voor zo'n actrice, is het waar dat Moore begon als een tienerzangeres, net als Britney Spears en Christina Aguilera.

Maar Mandy's traject veranderde toen ze begon te acteren. Namelijk toen ze debuteerde in de film 'A Walk to Remember' met de toenmalige tienerhartenbreker Shane West.

De film was niet Mandy's eerste film - ze had wel een stemrol in 'Dr. Dootlittle 2' en speelde Anne Hathaway's rivaal in 'The Princess Diaries'. Maar de Nicholas Sparks-titel was haar eerste hoofdrol, en het opende echt nieuwe kansen voor Mandy.

Natuurlijk zat Mandy op dat moment al midden in haar zangcarrière, hoewel ze nog vrij jong was. Fans zullen zich herinneren dat haar eerste album uitkwam toen Moore ongeveer 15 was. Door een gekke wending van gebeurtenissen was de voorheen weinig bekende zangeres diezelfde zomer plotseling op tournee met NSYNC.

En in feite was Mandy's leeftijd de reden dat de 'A Walk to Remember'-crew een aantal superstrenge regels moest volgen.

De film, die volgens The List was gebaseerd op het vroegtijdig overlijden (en hartverscheurende romance) van Nicholas Sparks' echte zus, werd uitgebracht in 2002. Voor fans die moeite hebben met wiskunde, betekende dit dat Mandy alleen 16 toen het filmen begon.

En hoewel de film een relatief laag budget had, had hij ook een korte tijdlijn; filmen werd in ongeveer 39 dagen voltooid. Mandy werd 17 tijdens het filmen, maar de crew moest zich aan specifieke regels houden vanwege haar status als minderjarige.

Mandy Moore en Shane West in 'A Walk to Remember&39
Mandy Moore en Shane West in 'A Walk to Remember&39

Minderjarigen op de set mogen niet langer dan tien uur werken, merkt The List op, wat betekende dat de tijd van de actrice op het scherm wat beperkt was. Daarentegen hebben sommige acteurs meer dan 17 uur gewerkt tijdens het filmen.

Toen ze nieuw was in acteren, had ze waarschijnlijk wat extra tijd nodig om ook haar tekst goed te krijgen; ze bekende ooit dat ze in het begin moeite had om op haar plek te blijven en dus altijd naar de grond keek bij de eerste doorloop van scènes.

Natuurlijk is de actrice nu behoorlijk doorgewinterd en speelde ze in de loop der jaren in meer films en tv-shows. Ze sprak Rapunzel in in de film 'Tangled' en in de bijbehorende tv-serie, en natuurlijk is ze een nietje in 'This Is us'. Mandy bracht in 2020 ook een nieuw album uit, naadloos overgaand van pop naar volksmuziek.

Mandy deelt graag met fans, plaatst vaak details achter de schermen en geeft haar mening over fantheorieën. De bekendheid van tieneridolen was misschien vluchtig, maar als actrice heeft Mandy het respect van fans.

Aanbevolen: