PinkPantheress wint 'BBC Sound Of 2022' eerder gewonnen door Adele

Inhoudsopgave:

PinkPantheress wint 'BBC Sound Of 2022' eerder gewonnen door Adele
PinkPantheress wint 'BBC Sound Of 2022' eerder gewonnen door Adele
Anonim

PinkPantheress heeft op 20-jarige leeftijd de felbegeerde titel 'BBC Sound Of 2022' gekregen, een onderscheiding die eerder werd gewonnen door megasterren Adele, Stormzy en Sam Smith.

Hoewel het ontluikende talent pas een jaar geleden begon met het uitbrengen van muziek, werd ze al snel een virale sensatie op 'TikTok', wat ertoe leidde dat twee van haar nummers de Britse 'Top 40' haalden. Bovendien vond de zangeres het geweldig dat de legendarische band 'Coldplay' haar single 'Just For Me' coverde.

De zangeres werd voor het eerst geïnspireerd om muzikant te worden na het zien van 'Paramore' op 'Reading Festival'

De zangeres onthulde dat ze voor het eerst werd geïnspireerd om muzikant te worden nadat ze 'Paramore' had zien spelen op 'Reading Festival'.“Ik was 15, vlak bij de slagboom en Hayley Williams zag eruit alsof ze het zo naar haar zin had. Toen realiseerde ik me dat ze daar nog bovenop wordt betaald! Ik had zoiets van: "Ik wil dit doen." Het veranderde mijn perspectief.”

Ze hield haar ambities echter geheim omdat ze "het aan niemand wilde vertellen omdat ik voelde dat ze me zouden uitlachen, dus het was moeilijk in dat opzicht."

“Maar toen ik als tiener bij de Co-op werkte, en ik me verveelde en niets deed, was het idee om muziek te maken het enige dat me motiveerde.”

Haar eerste smaak van 'TikTok'-succes was niet te danken aan haar muziek, maar dankzij een nogal ruwe video van Post Malone

Ondanks haar doel was haar eerste ervaring met 'TikTok'-succes eigenlijk niet het resultaat van haar muzikale flair:

“Ik bleef maar tegen mijn vrienden zeggen: "Ik ga een virale video maken". En ik herinner me… ik wil dit verhaal eigenlijk niet vertellen, het is zo beschamend - maar eigenlijk kreeg ik een video van Post Malone die handtekeningen ondertekende, en ik deed een voice-over die zei: "Oh mijn God, ik heb net een scheet gelaten, Het spijt me zo!"

“Het ging niet viraal, maar het had 300.000 likes en ik dacht: “Ok, dit is te doen, dus waarom zou je het niet toepassen op iets als muziek?”

Na dit voorproefje van de overwinning, besloot PinkPantheress haar liedjes op het platform te gaan delen.” Ik had zoiets van, als ik een nummer per dag probeer, dan stijgt de incidentie van een van hen die het heel goed doet. En als mensen iets leuk vonden, zou ik uiteindelijk een heel nummer schrijven. Dus ja, het heeft me veel tijd bespaard.”

Bovendien zei ze over de inspiratie achter haar geliefde liedjes: Geen van hen zijn noodzakelijkerwijs persoonlijke ervaringen. Ik studeer film, dus ik vind het leuk om verhalen te vertellen op een visuele of sonische manier. Ik hou echt van het nummer Stan van Eminem en het feit dat het een verhaal vertelt, dus ik probeer hetzelfde te doen.”

“Maar mensen verwachten dat het autobiografisch is. Er zijn zoveel vragen gesteld over mijn teksten. Ik heb bezorgde mensen gehad die me vroegen: "Gaat het met je?"”

Aanbevolen: