Deze realityshows bleken nep

Inhoudsopgave:

Deze realityshows bleken nep
Deze realityshows bleken nep
Anonim

Gedurende de jaren 2000 tot nu is reality-tv wereldwijd een sensatie geworden. Of shows nu bestaan uit de levensstijlen die als abnormaal worden beschouwd (Sister Wives), wedstrijden (The Challenge en Survivor), of groepen mensen die zijn uitgekozen om samen te leven of rond te hangen (The Real World en The Real Housewives), het televisiegenre zorgde voor een nieuwe vorm van entertainment vergeleken met films en gescripte televisie.

Ondanks het feit dat ze deel uitmaken van het reality-tv-genre, zijn veel realityshows ervan beschuldigd of geroepen dat ze nep zijn. De aspecten van veel reality-shows uit het verleden en heden kunnen lijken te zijn opgevoerd en nagebootst, gewoon voor entertainment. Hieronder staat een lijst met realityshows die verre van de waarheid waren en die volledig verzonnen bleken te zijn voor tv-kijkcijfers en populariteit.

6 TLC's 'Breaking Amish' 'Broke Amish' ver voor de show

Toen het in première ging in 2012, werd Breaking Amish een van de meest besproken realityshows van zijn tijd. De show was gericht op jonge volwassenen die zijn opgegroeid in Amish-gemeenschappen die naar New York City verhuizen om te leven zoals de rest van Amerika, of wat ze 'Engels' noemen. De deelnemers worden geconfronteerd met een cultuurschok en uitdagingen, en bepalen later of ze willen terugkeren naar hun Amish-levensstijl of willen ontsnappen en hun leven onder normale omstandigheden willen leiden.

Ondanks de show waardoor het leek alsof ze vers waren in de straten van NYC, bleken ze de Amish-gemeenschappen daadwerkelijk te hebben verlaten voordat ze deel uitmaakten van de show en al geruime tijd in de "Engelse" wereld leven. Toen kijkers de oude MySpace-pagina van castlid Jeremiah Raber vonden, bleek dat hij de Amish-wereld jaren eerder had verlaten, aangezien oude foto's in 2007 hem lieten zien dat hij casual kleding droeg in plaats van Amish-kleding. In de jaren na het einde van de show bevestigde Raber ook theorieën dat veel aspecten van de show werden opgevoerd.

5 TLC's 'Extreme Cheapskates' was verzonnen en overdreven

Hoewel van korte duur, toonde Extreme Cheapskates de manieren waarop sommige volwassenen ervoor kozen om op drastische of bizarre manieren dagelijks te leven om geld te besparen. Dit varieerde van lasagne koken in de vaatwasser, de was doen in een zwembad of zelfs kattenvoer met tonijnsmaak gebruiken voor broodjes tonijn. Hoewel het vermakelijk was, vonden kijkers ook aspecten van de show walgelijk.

In een aflevering uit 2012 met Kate Hashimoto, "extreme cheapskate", leek ze gratis monsters van wasmiddel te nemen om haar kleren te wassen tijdens het douchen, zeep in plaats van toiletpapier te gebruiken bij het gebruik van het toilet, en dumpsterduiken voor voedsel. In de jaren nadat de show was afgelopen, werd onthuld dat TLC haar haar goedkope levensstijl liet overdrijven voor amusementsdoeleinden, wat er uiteindelijk toe leidde dat ze cybergepest werd vanwege haar levensstijl die als grof en onhygiënisch werd beschouwd.

4 WeTV's 'Bridezillas' was overdramatiseerd

Hoewel het misschien niet langer als een realityshow uit het verleden wordt beschouwd vanwege de revival in 2018, was Bridezillas ooit het best beoordeelde programma van WeTV tijdens het hoogtepunt van zijn populariteit in het midden van de jaren 2000. Kijkers zagen toekomstige bruiden frustraties ontketenen, veeleisend of moeilijk worden, en vaak uithalen naar degenen die enige vorm van betrokkenheid hebben bij hun aanstaande bruiloften.

Na de oorspronkelijke conclusie van de show in 2013 hebben sommige deelnemers hun ongenoegen geuit over hun vertolkingen op tv. Velen onthulden zelfs dat ze door producenten waren verteld om zich nog slechter te gedragen dan ze in werkelijkheid waren. Melissa Moore, die verscheen tijdens het zevende seizoen van de show, onthulde dat producenten haar zelfs vroegen om eerdere acties te herhalen, maar alleen maar bozer te worden met als enig doel entertainment.

3 A&E's 'Duck Dynasty' werd opgevoerd en voorbereid

Toen Duck Dynasty in 2012 in première ging, werd het een kijkcijfersucces voor het A&E Network, ondanks enige controverse. De serie toonde een conservatieve familie uit Louisiana met een bedrijf dat producten maakt voor eendenjagers. Het succes van de show leverde de familie miljoenen dollars op dankzij de toegenomen verkoop van hun producten en advertenties.

Nadat de show was afgelopen, onthulde de familie Robertson dat veel scènes nep waren, met veel situaties die van tevoren waren gepland door producenten. De Robertsons noemen de show 'geleide realiteit', omdat het niet hun echte leven weergeeft. Bovendien beweerden ze dat ze niet over Jezus Christus mochten praten en als het werd genoemd, zou de show het uitblazen om het te laten lijken alsof ze vloekten, ook al beweerden ze dat ze nooit vloeken.

2 MTV's 'Pimp My Ride' was niet zo 'gepimpt'

Toen MTV in de jaren 2000 langzaam begon af te wijken van de beëindigde muziekdoeleinden, werd reality-tv de belangrijkste focus. 2004 introduceerde Pimp My Ride, gehost door rapper Xzibit. De show bevatte slecht geconditioneerde auto's die werden aangepast en gerestaureerd tot iets dat in de buurt kwam van high-end voertuigen.

In de jaren na het einde van de show hebben verschillende deelnemers gesproken over het gebrek aan authenticiteit van de show. Justin Dearinger, die in 2005 op de show verscheen, onthulde op Reddit dat zijn auto-make-over eigenlijk vijf maanden duurde, hoewel de show het leek alsof het proces maar een paar dagen duurde. Andere deelnemers hebben gezegd dat bepaalde delen van de onlangs gerenoveerde auto kort na het filmen zijn verwijderd, omdat ze als onveilig werden beschouwd om in voertuigen te hebben en alleen werden ingebracht om er cool uit te zien voor de camera's.

1 MTV's 'The Hills' leek meer op een soapserie

Ondanks zijn populariteit aan het eind van de jaren 2000, heeft The Hills misschien de meeste kritiek gekregen vanwege zijn twijfelachtige authenticiteit. De show werd vaak beschuldigd van het fabriceren van verhaallijnen gedurende de hele run, wat waar bleek te zijn. Na haar vertrek tijdens het eerste deel van seizoen vijf, onthulde hoofdrolspeelster Lauren Conrad op The View dat de verontschuldiging van Spencer Pratt aan haar nep was, omdat ze niet aan de andere kant van de lijn was, wat betekent dat Pratt zich nooit echt verontschuldigde voor de geruchten over sekstapes. verspreid over Conrad en haar ex-vriend Jason Wahler.

Na het einde van de show in 2010 onthulden castleden dat het grootste deel van de show in scène was gezet. Kristin Cavallari was het meest uitgesproken over de verzonnen verhaallijnen van de show en onthulde dat haar relaties met Brody Jenner en Justin Brescia (bekend als "Justin Bobby") nep waren. Heidi Montag, die vermoedelijk voor Bolthouse Productions werkte voordat ze in het vierde seizoen werd ontslagen, onthulde aan Buzzfeed dat de baan alleen voor de show was, wat betekent dat ze daar nooit echt heeft gewerkt. Verder vertelde Audrina Patridge aan Entertainment Tonight in 2016 dat de kortstondige vete tussen haar en Cavallari nep was. Hoewel het themalied van de show zegt: "de rest is nog ongeschreven", is het duidelijk dat die woorden niet van toepassing waren op The Hills.

Aanbevolen: