Who Want To Be A Millionaire' had een wild vals schandaal dat een deelnemer achter de tralies zette

Inhoudsopgave:

Who Want To Be A Millionaire' had een wild vals schandaal dat een deelnemer achter de tralies zette
Who Want To Be A Millionaire' had een wild vals schandaal dat een deelnemer achter de tralies zette
Anonim

Er zijn niet veel spelshows die zo populair zijn geweest als Who Wants to Be a Millionaire. De show had beroemde gasten, had verschillen tussen iteraties en bracht opmerkelijke winnaars voort, die allemaal een ander leven leidden nadat ze alles hadden gewonnen.

De winnaars van de serie hadden allemaal een moeilijke weg naar de top en in 2001 kon één man de hoofdprijs mee naar huis nemen op wat als een feelgood-moment kwam. Helaas was zijn weg naar de top er een die alleen mogelijk werd gemaakt door vals te spelen, wat de show ertoe bracht juridische stappen tegen hem te ondernemen.

Laten we terugkijken op het wilde valsspeelschandaal dat uit de show naar voren kwam en kijken hoe de zaken zijn verlopen.

'Wie wil miljonair worden' was een hit

Who Wants to Be a Millionaire was een van de meest populaire reality-tv-shows van zijn tijd, en fans stemden elke week af om te zien of een van de gelukkige deelnemers zich een weg kon banen naar de hoofdprijs die op hen wachtte.

De show begon opnieuw in Engeland en van daaruit zou het zich als een lopend vuurtje naar andere locaties verspreiden. Mensen konden geen genoeg krijgen van de show, en de trivia-vragen zouden fans thuis laten meespelen om te zien hoe ver ze zouden komen als zij degenen waren die in de hot seat zaten.

Natuurlijk was het een groot probleem om in de show te komen en sommige deelnemers wisten zelfs de grote prijs te winnen. Het was zeldzaam, wat betekende dat het echt een gedenkwaardige gelegenheid was om iemand te zien winnen, voor de mensen die aanwezig waren en de kijkers thuis.

Hoewel de show nog maar een paar jaar oud was, won één deelnemer alles, maar de dingen waren niet helemaal wat ze leken.

Charles Ingram won de grote prijs

In 2001 was majoor Charles Ingram een deelnemer aan de hitshow en hij was een van de vele hoopvolle mensen die een kans wilden maken op de grote prijs. Gelukkig kon hij in de hot seat komen en plotseling had hij de kans van zijn leven.

Tijdens de show was Ingram een man in vuur en vlam, en hij trok een konijn uit zijn hoed om een aantal echt lastige vragen te beantwoorden. Onnodig te zeggen dat fans op het puntje van hun stoel zaten terwijl ze hem hoger en hoger zagen klimmen naar de hoofdprijs.

Ingram beantwoordde alle 15 vragen correct, wat hem een van de zeldzame winnaars van de hele show maakte! Het was een surrealistisch gezicht en we kunnen ons alleen maar voorstellen wat hij voelde tijdens zijn grote moment.

Het leek een droom die uitkwam, maar achter de schermen werd de cheque die hem te wachten stond, hem uiteindelijk ontnomen tijdens zijn vertrek. Het bleek dat er een misdrijf in het spel was.

Ingram's vrouw en een andere deelnemer waren betrokken bij het vreemdgaan

Na het winnen van de show werd ontdekt dat majoor Ingram vreemdging met de hulp van zijn vrouw en een andere deelnemer, Tecwen Whittock.

Om het simpel te houden, toen Ingram het juiste antwoord wilde geven, kreeg hij een hoestje. Bij een fout antwoord kreeg hij een luide snuif van Whittock. Hierdoor kon hij zich met succes een weg door het spel banen en alles winnen.

Het duurde slechts een paar dagen na de opnames voor de bemanning om erachter te komen wat er aan de hand was, en binnen de kortste keren werden juridische stappen ondernomen.

De proef, die enkele weken duurde, merkte op dat er 192 hoestbuien werden geregistreerd op de tweede avond van het opnemen. Volgens The Sun werden 19 van de hoestbuien als significant beschouwd en kwamen ze uit Whittock.

Volgens The Sun: "Alle drie werden ze op 7 april 2003 alle drie veroordeeld voor het verkrijgen van de executie van een waardevolle beveiliging door bedrog. Zowel Diana als Charles kregen een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel van twee jaar, terwijl Whittock 12 maanden gevangenisstraf met uitstel van twee jaar."

Naast een voorwaardelijke straf werd ook een boete opgelegd aan Ingram.

De site merkte op: "In 2016 bleek dat Ingram slechts £ 1. 240 betaalde van de £ 25.000 boete die hij in 2003 kreeg - ondanks dat zijn rechtszaak de belastingbetaler meer dan £ 8 miljoen kostte. Magistraten later verlaagde zijn boete tot £ 5.000. Diana liet haar boete in hoger beroep vernietigen."

Bij het inhalen van wat hij nu aan het doen was, werd onthuld dat hij sieraden vanuit zijn huis verkocht. Dit was na het maken van latere televisie-optredens, met name op The Weakest Link.

Majoor Ingram had de wereld bijna voor de gek gehouden door $ 1 miljoen te winnen, maar hij werd betrapt en beschaamd voor wat hij deed.

Aanbevolen: