Hoeveel is de Ierse acteur Cillian Murphy waard?

Inhoudsopgave:

Hoeveel is de Ierse acteur Cillian Murphy waard?
Hoeveel is de Ierse acteur Cillian Murphy waard?
Anonim

De Ierse acteur Cillian Murphy heeft in heel veel films gespeeld, maar hij is het meest bekend om zijn rol als Thomas Shelby in Peaky Blinders. De populaire BBC-serie maakt zich op voor het zesde en laatste seizoen en blijft de heldendaden van de familiebende Shelby in het Birmingham van de jaren twintig volgen. Murphy is de ster van de show en heeft een National Television Award gewonnen voor Outstanding Drama Performance voor zijn werk aan het programma.

Zijn acteercarrière omvat meer dan twee decennia met een handvol opmerkelijke rollen. Murphy begon als rockmuzikant, maar sloeg een platencontract af om een carrière in de film na te streven. Zijn fans zijn daar zeker dankbaar voor, want niemand kan Thomas Shelby zo neerzetten zoals Cillian Murphy dat doet. Murphy heeft bijna zestig acteercredits op zijn naam staan. De 45-jarige heeft maar liefst 20 miljoen dollar. Dit is waar 25 jaar toewijding aan acteren je brengt.

6 Cillian Murphy: het vroege leven

Cillian Murphy werd geboren op 25 mei 1976 in Douglas, Ierland. Cillian is het oudste kind van Brendan Murphy, een medewerker van het Ierse ministerie van Onderwijs, en zijn vrouw die Frans doceerde. De familie Murphy is rooms-katholiek, dus Cillian ging naar de katholieke school Presentation Brothers College. Hij begon zijn carrière aanvankelijk als de zanger, gitarist en songwriter van de rockband 'The Sons of Mr. Green Genes'. Zijn band kreeg eind jaren negentig een platencontract aangeboden, maar Murphy wees het af en begon op het podium en in onafhankelijke films te acteren.

5 Cillian Murphy's vroege acteercarrière

In 1996 debuteerde Murphy als professionele acteur in het toneelstuk Disco Pigs. Drie jaar later speelde hij samen met Paloma Baeza en Sinead Keenan in de speelfilm Sunburn. Murphy verscheen in een overvloed aan onafhankelijke films totdat hij de hoofdrol kreeg in 28 Days Later. Deze sci-fi-horror uit 2002, geregisseerd door Danny Boyle, werd gemaakt met een budget van $ 8 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 84,7 miljoen aan de kassa.

4 Cillian Murphy: lijst met films

In 2005 speelde Cillian Murphy een transgendervrouw die op zoek was naar liefde in Breakfast on Pluto, wat hem een Golden Globe-nominatie opleverde voor Beste Acteur in een Musical of Komedie. Hoewel hij de prijs niet won, kreeg hij wel een Irish Film and Television Award voor Beste Acteur. In 2007 speelde Murphy naast Charlie's Angels-ster, Lucy Liu in Watching the Detectives. Het jaar daarop verscheen Murphy in de romantische film The Edge of Love met Keira Knightley, en in 2012 speelde hij samen met Robert De Niro in Red Lights. Cillian Murphy verscheen ook in de films Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Inception en Dunkirk.

3 Cillian Murphy op televisie: 'Peaky Blinders'

In 2013 stapte Cillian Murphy over van film naar televisie in de dramaserie Peaky Blinders. Dit jaar stopt Murphy met zijn iconische rol als leider van de criminele bende in Birmingham en patriarch van de Shelby Family. "Het zal heel vreemd zijn", zegt Murphy over het pensioen van Shelby. "Ik denk dat ik waarschijnlijk, als ik stop, over een paar maanden, zal moeten verwerken dat ik hem misschien niet meer zal spelen. daar zal ik het mee moeten doen. Maar op dit moment zit ik er gewoon nog in.” In opdracht van de Peaky Blinders verschijnt seizoen zes begin 2022!

2 Cillian Murphy sluit zich aan bij A Quiet Place II

Cillian Murphy ging met zijn twee zoons naar A Quiet Place en was meteen gegrepen door de eerste film van John Krasinki. De Amerikaanse post-apocalyptische horrorfilm met in de hoofdrol Krasinki's vrouw Emily Blunt kreeg een Screen Actors Guild Award voor Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role. "Ik was zo onder de indruk van wat John [Krasinski] had bereikt dat ik hem een e-mail schreef", herinnert Murphy zich.“En ik heb eigenlijk het hele ding geschreven. En aan het einde werd ik gewoon te beschaamd en heb ik het niet verzonden. Een jaar later reikte Krasinski contact met Murphy en vroeg hem om deel uit te maken van het vervolg. Hij stuurde Murphy het script en daar werd het personage Emmett geboren.

1 Wat volgt er voor Cillian Murphy?

Christopher Nolan heeft aangekondigd dat hij in 2023 een film gaat regisseren met Cillian Murphy in de hoofdrol. Het epos uit de Tweede Wereldoorlog heet Oppenheimer en de rest van de cast bestaat uit Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Robert Downey Jr.., en Matt Damon.

Volgens de Hindustan Times: "De film zal zich concentreren op het leven van de fysicus wiens rol bij het runnen van het Los Alamos Laboratory en zijn betrokkenheid bij het Manhattan Project ertoe heeft geleid dat hij wordt genoemd als de 'vader van de atoombom'.” Universal Pictures produceert het project, dat de vierde samenwerking van Murphy en Nolan markeert na Batman Begins, Inception en Dunkirk."

Aanbevolen: