Waarom heeft Julia Stiles 'Dexter' verlaten?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft Julia Stiles 'Dexter' verlaten?
Waarom heeft Julia Stiles 'Dexter' verlaten?
Anonim

In 2010 verraste Julia Stiles fans door de rol van verkrachtingsoverlevende Lumen Pierce op zich te nemen in het misdaaddrama Dexter. Daarvoor waagde de actrice zich zelden op televisie. In de jaren daarvoor stond Stiles zelfs bekend om haar werk aan verschillende films, met in de hoofdrol samen met wijlen Heath Ledger in 10 Things I Hate About You, de hoofdrol in Save The Last Dance en haar toetreding tot de Bourne-franchise.

En hoewel haar tijd bij Dexter leidde tot een Emmy-nominatie, waren er gemengde gevoelens over Stiles 'tijd in de show. Sommigen hebben misschien ook de indruk dat dit leidde tot het vertrek van de actrice na slechts één seizoen. Het lijkt er echter op dat die geruchten niet verder van de waarheid kunnen zijn.

Waarom was Julia Stiles op 'Dexter'?

Vóór Dexter had Stiles al lang niet meer aan een tv-programma gewerkt. De laatste keer dat de actrice dat deed, was in de jaren '90 toen ze nog een Hollywood-nieuwkomer was. In haar vroege jaren kreeg Stiles rollen in shows zoals Ghostwriter, Promised Land en Chicago Hope.

Kort daarna werd ze gecast in het misdaaddrama The Devil's Own, met als headliner Harrison Ford, Brad Pitt en Margaret Colin. Sindsdien heeft Stiles nooit meer achterom gekeken.

Maar het lijkt erop dat de actrice plotseling werd gevraagd voor een terugkerende rol tijdens het vijfde seizoen van Dexter. Rond deze tijd had Stiles ook het gevoel dat er geen beter moment was om episodische projecten uit te proberen.

"Het was mijn eerste kennismaking met een kabeldrama", herinnerde de actrice zich tijdens een aflevering van Collider Ladies Night. "En ik herinner me dat de kabel toen net geweldig begon te worden en echt aantrekkelijk was voor acteurs."

In het begin was de rol van Stiles in het drama een grotendeels bewaard geheim. Tijdens een interview met Entertainment Weekly zei showrunner Chip Johannessen alleen: We gaan dit seizoen geen enkele Big Bad hebben. We willen niet proberen John Lithgow te overtreffen, dus we gaan de krachten veranderen waarmee Dexter te maken krijgt.'

Ondertussen lijkt het erop dat de spanning die bij de rol hoorde, Stiles overtuigde om zich aan te melden. "Ze vertelden me de grote lijnen van wat er in de loop van het seizoen zou gebeuren", herinnert ze zich tijdens een gesprek met de Los Angeles Times. “Ik vroeg hen: ‘Mag ik iemand vermoorden?’ En ze zeiden: ‘Ja.’ En ik zei: ‘Oké, ik ben aan boord.'”

Waarom heeft Julia Stiles ‘Dexter’ verlaten?

Stiles 'stint op Dexter was misschien relatief kort, maar het lijkt erop dat het op die manier is ontworpen. Op basis van het interview met Stiles is het zelfs veilig om te zeggen dat ze er maar mee instemde om aan één seizoen te werken. Kort na haar vertrek werd de actrice gevraagd naar een mogelijke verschijning in het zesde seizoen waarop ze antwoordde: Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Dat v alt buiten mijn rechtsgebied.”

Bovendien was de actrice ook behoorlijk verrast dat de schrijvers Lumen in leven hielden tegen het einde van haar tijd in de show.

"Eerlijk gezegd dacht ik dat Lumen dood zou eindigen omdat elke gast uiteindelijk wordt vermoord", legde Stiles uit. “Maar het ging er niet om zomaar iemand te vermoorden. Dat is een afgezaagde manier om het te zeggen. Het ging erom dat je in Dexters geheime wereld was in plaats van erbuiten.'

Wat heeft Julia Stiles gedaan sinds 'Dexter'?

Stiles' tijd op Dexter was misschien relatief kort, maar de show maakte niettemin een blijvende indruk op de actrice. Vanwege de show merkte ze plotseling dat ze meer televisie wilde maken.

“En Dexter veranderde daar totaal van mening, zodat ik Riviera kon gaan doen en er echt vertrouwen in had dat het werken aan een drama van 13 afleveringen echt een leuke baan is en echt de moeite waard kan zijn voor acteurs,” Stiles onthuld.

Stiles speelde gedurende de drie seizoenen in de Sundance Now-dramathriller. In de loop der jaren bleef ze ook filmrollen nastreven, met in de hoofdrol in de met een Oscar bekroonde film Silver Linings Playbook, Between Us, Closed Circuit, Out of the Dark en later Hustlers and The God Committee.

Meer recentelijk had Stiles ook stemacteren op zich genomen, waarbij hij het personage van geoloog Olivia Kullersen uitbeeldde in de How to Train Your Dragon spin-off Dragons: The Nine Realms.

"Het komt het dichtst in de buurt van zangeres of muzikant zijn", zei de actrice over haar betrokkenheid bij de serie tijdens een interview met Romper. "Omdat je alles in je stem moet zetten - een hogere of lagere toonhoogte, een andere verbuiging aan het einde van de zin, dat soort dingen."

Stiles is ook heel blij dat ze aan iets heeft gewerkt dat ze kan laten zien aan haar kinderen, de vierjarige Strummer en pasgeboren Arlo (de actrice en haar man Preston Cook verwelkomden hun tweede kind in januari 2022).

“Ik ben opgewonden dat ik iets heb waar ik met mijn kinderen naar kan kijken. Voor de langste tijd denk ik dat mijn zoon alleen maar dacht dat wat ik voor werk doe, is mijn haar en make-up laten doen, want dan kan hij bij me komen hangen", zei de actrice. "En ik heb zoiets van, 'nee, ik werk echt.'"

Fans zijn misschien blij om te horen dat Stiles opnieuw haar weg naar de televisie vindt met de Canadese dramaserie The Lake, die naar verwachting later dit jaar beschikbaar zal zijn op Amazon Prime Video. Tegelijkertijd is de actrice ook gehecht aan het familiedrama Chosen Family, dat is geschreven en geregisseerd door actrice Heather Graham.

Vanaf december 2021 bevindt de film zich naar verluidt nog in de pre-productiefase.

Aanbevolen: