Welke beroemdheid heeft Eminem het meest gedissed in zijn muziek?

Inhoudsopgave:

Welke beroemdheid heeft Eminem het meest gedissed in zijn muziek?
Welke beroemdheid heeft Eminem het meest gedissed in zijn muziek?
Anonim

Sinds het begin van de rapcultuur is dissing er een groot deel van geweest. Het is ontstaan in underground rap-slagvelden en is nu een populair onderdeel van hiphop geworden. In het internettijdperk is de rundvleescultuur van hiphopmuziek uitgeblazen als een tornado. Beroemde artiesten hebben elkaars levensstijl, persoonlijke stijlen en muziek in diskrediet gebracht. En rapgod Eminem is geen uitzondering.

Bij meerdere gelegenheden is hij geprezen als een van de beste tekstschrijvers. Een van zijn meest formidabele lyrische wapens is zijn scherpe tong als het gaat om het uitschelden van andere zangers, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Velen houden van hem vanwege zijn creatieve en fantasierijke lyriek en zijn vermogen om mensen met zijn woorden tegen de grond te werken. Van alle beroemdheden die hij heeft verguisd, wie heeft hij het meest verguisd in zijn muziek?

Eminem is de koning van disses

Eminem, wiens echte naam Marshall Bruce Mathers III is, heeft bewezen een meester te zijn in het beginnen van vetes met beroemdheden uit de A-lijst. Zijn teksten hebben beledigd, geïrriteerd en geleid tot discussie sinds hij voor het eerst op het toneel verscheen. Moby, Britney Spears, Mariah Carey, Khole Kardashian en Jessica Alba zijn slechts enkele van de beroemdheden die het doelwit zijn van zijn muziek. Geen enkele beroemdheid ontsnapt aan zijn aandacht terwijl hij aan het rappen is.

Met zijn vlotte rijmpjes, ongeëvenaarde teksten en karikaturale weergave van zijn tegenstander, heeft Eminem zijn aartsvijand op de grond begraven. Een rivaliteit hebben met de iconische Detroit-rapper is voor geen enkele rapper, of hij nu gevestigd of nieuw is, een verstandige keuze gebleken. Dus als het gaat om rapoorlogen en diss-opnames, v alt er niet te spotten met de Real Slim Shady.

De rapper heeft een lange geschiedenis in het fotograferen en verscheuren van artiesten. Hij heeft de carrières van talloze rapartiesten, waaronder Ja Rule, Insane Clown Posse, Vanilla Ice en Benzino, geruïneerd door hen respectloos te noemen in zijn teksten of door een volledige diss-track voor hen uit te brengen. Hij heeft de gemeenste gespecialiseerde diss-rappers als Canibus en Benzino naar zich toe getrokken in zijn woordenstrijd.

Van popdiva's, over collega-rappers tot voormalige presidenten als George W. Bush en Donald Trump, hij gaat niet van zijn radar af. Andere rappers, oude vrienden en zelfs rivalen uit andere genres hebben door de jaren heen allemaal de woede van Eminem gevoeld, en hij heeft er nog steeds geen moeite mee om de grote woorden naar voren te brengen wanneer dat nodig is.

Eminem dissed deze beroemdheid het meest

Eminem heeft een geschiedenis van openbare vetes. Gedurende zijn carrière heeft hij iedereen geroepen, van zijn moeder tot zijn ex-vrouw tot collega-rappers en een schare popmuzikanten. De meeste van zijn liedjes bevatten grappen van beroemdheden en voorbijgaande opmerkingen. Iedereen verwacht alleen een diss-track die zijn carrière beëindigt van de man die zijn ouders en zelfs zichzelf niet eens heeft gespaard.

Volgens eProTeam: Ondersteuning voor Eminem & Shady Records heeft de rapgod vele beroemdheden in zijn muziek verguisd. Maar onder hen, de eerste op de lijst van de meest dissed persoonlijkheden is zijn ex-vrouw Kimberly Scott, die 125 disses ontving. De rapper schreef talloze nummers over haar, met name '97 Bonnie & Clyde, waar Em rapt over enkele gewelddadige dagdromen.

Uiteindelijk verontschuldigde hij zich, meer dan een decennium later op zijn nummer uit 2017, Bad Husband, voor de pijn die hij haar had aangedaan. Een van de regels in de tekst luidde: "Het spijt me, Kim / meer dan je ooit zou kunnen begrijpen / je verlaten was moeilijker dan het afzagen van een lichaamsdeel." Hij concentreerde zich op de goede kanten van hun relatie en erkende hoeveel hij ooit van haar hield.

Op de tweede plaats staat hijzelf, maarschalk Mathers III. Eminem heeft zichzelf 81 keer gedissed - veel hoger dan de andere artiesten die hij tot nu toe heeft gedissed. Of het nu in films als 8 Mile was of lead-singles naar albums, zijn techniek om zichzelf op de proef te stellen, heeft vaak gewerkt om de minachting af te wenden die andere rappers kan verdrinken.

Op zijn nummer Walk On Water vermeldt hij hoe hij vaak denkt dat hij een nummer heeft vermoord, om daarna weer te gaan luisteren en het als onzin te beschouwen. Hij geeft ook toe dat hij af en toe zijn vertrouwen verloor. Het klinkt hard, vooral voor een artiest die algemeen wordt beschouwd als een van de grootsten aller tijden. Hij heeft een slimme manier om woorden te verdraaien en critici te ontwapenen, maar hij steelt de donder door zichzelf te kleineren.

Eminem is misschien wel zijn eigen ergste criticus, maar misschien heeft dat hem in de eerste plaats het vermogen gegeven om geweldig te zijn. Hij is en blijft de koning van disses, dus velen zouden niet met hem rotzooien!

Aanbevolen: