Welke beroemdheid had de grootste invloed op de mode uit de jaren 90?

Inhoudsopgave:

Welke beroemdheid had de grootste invloed op de mode uit de jaren 90?
Welke beroemdheid had de grootste invloed op de mode uit de jaren 90?
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat de jaren '90 een ongelooflijke invloed hadden op de mode van vandaag. Zelfs meer dan twee decennia later lijken de jaren '90 overal aanwezig te zijn. Hoewel er veel Hollywood-sterren zijn die niet alleen worden geprezen om hun acteervaardigheden, maar ook om hun modestijlen, is er één in het bijzonder waar het publiek absoluut van hield.

Door de jaren heen was er altijd een tijd dat Jennifer Aniston er moeiteloos cool uitzag met alles wat ze droeg. Ze kon elke look in elke kleur maken en er geweldig uit laten zien. Als er iemand is die de mode uit de jaren 90 en de mode van vandaag heeft beïnvloed, is zij het wel.

Rachel Green's personage voor vrienden

Schokkend genoeg was Aniston niet de eerste keuze om Rachel te interpreteren, maar Monica. De waarheid is dat de impact en invloed die de actrice in de loop der jaren heeft gecreëerd niet hetzelfde zou zijn geweest als iemand anders haar rol had overgenomen.

Ongetwijfeld was haar karakter het best gekleed. Het personage dat Jennifer Aniston speelde voor de sitcom Amerikaanse tv-serie Friends was de starter van de erfenis van de actrice in de mode-industrie.

Wat meer een comfortabele outfit voor de actrice was, werd de trend dat iedereen een stuk wilde bezitten. Twee decennia later hebben Rachels croptops, minirokken en onderjurken een nieuwe generatie geïnspireerd om haar jaren 90-vibe na te bootsen.

Niemand zei: 'Meisjes, jullie outfits moeten strakker en kleiner en magerder zijn.' Absoluut niet ', zei Aniston op SiriusXM's The Howard Stern Show. Omdat Jennifers personage een fashionista-vibe had, wilde de actrice dat haar personage met verschillende stijlen zou experimenteren.

Hoewel de hele cast van vrienden de mode in de jaren 90 op de een of andere manier had beïnvloed, is de stijl van Aniston altijd de belangrijkste referentie geweest voor de nieuwste trends van het decennium, en creëerde zelfs onbedoeld een bh-loze trend terwijl hij op Friends verscheen.

'Het Rachel'-kapsel

Onbedoeld werd Rachels 'nieuwe seizoen, nieuwe ik'-stijl een van de beroemdste kapsels in de jaren '90. Wat alleen al 11 miljoen vrouwen in het Verenigd Koninkrijk probeerden na te bootsen, werd door de actrice zelf beschreven als "het lelijkste kapsel dat ik ooit heb gezien".

Jen heeft de mode-industrie op veel manieren beïnvloed. Het enige waar de actrice echt een impact op heeft gemaakt, was het kapsel van Rachel Green, kort nadat het werd aangeduid als "The Rachel"-kapsel.

Fans en Hollywood-sterren raakten geobsedeerd en waren verslaafd aan de look en het werd een tijdje een trend. Terwijl de stijl uit de jaren 90 in de 21e eeuw nieuw leven is ingeblazen, lijkt het erop dat Rachel Green ook zijn comeback heeft gemaakt.

Het punt is dat de iconische stijl van Rachel Green altijd aanwezig is geweest in Hollywood. Haarstylisten en modestylisten hebben de actrice altijd op hun moodboards gezet en beroemdheden hebben ze bij allerlei gelegenheden laten schommelen.

Selena Gomez's inspiratie

Talloze beroemde actrices en acteurs zijn trendsetters geworden met hun modekeuzes, maar zelfs vandaag de dag is Jennifer Aniston nog steeds de referentie. Er is altijd een item uit hun outfits geweest dat een throwback-moment uit de jaren 90 had.

Als Selena Gomez de kans had om iemands kledingkast te plunderen, zou het niemand minder zijn dan die van Jen Aniston. Het is geen verrassing (en best lief) dat de popster haar looks laat inspireren door haar goede vriend, die ze al jaren kent.

Als je een echte Selenator bent, zou je weten dat de voormalige Disney-ster geobsedeerd is door de sitcom Friends en vooral het personage Rachel, geïnterpreteerd door haar nu goede vriend. Daarom zijn er gelegenheden geweest waarbij fans de zanger in bekende outfits zagen.

Een van de vele was de tijd dat Selena dezelfde outfit droeg als Jennifer. Selena werd gefotografeerd terwijl ze een zeer vergelijkbare outfit droeg die Aniston droeg op de set van haar film Picture Perfect uit 1997. Twintig jaar later was Jens look terug en Selena had geen beter eerbetoon kunnen brengen aan het mode-icoon, en fans waren geobsedeerd door de twee.

Haar mode is nog steeds actueel

Jennifer had 's werelds beste garderobe en was zonder twijfel eigenaar van de jaren '90. Grappig genoeg is het alsof ze de toekomst van de mode voorspelde.

Ondanks haar beroemdheidsstatus en een opmerkelijk fortuin met een indrukwekkend vermogen, heeft ze altijd kleding gedragen waar ze zich het meest comfortabel voelde en is ze nooit bang geweest om verschillende stijlen uit te proberen.

Sinds het begin van haar carrière is Aniston erin geslaagd haar gevoel voor mode te ontwikkelen. Tijdens haar relatie met Brad Pitt experimenteerde ze met haar stijl en bleef ze trouw aan haar favoriete ontwerpen.

De cast van Friends verscheen afgelopen juni 2021 in The Late Late Show met James Corden. Ze speelden een spel waarbij ze een persoon moesten aanwijzen waar de vraag hen het beste omschreef.

Bij de vraag "wijs naar de vriend die de meeste kleren van de set heeft gestolen" aarzelde de cast, inclusief Jennifer zelf, niet om met de vinger naar haar te wijzen. Cox gaf toe dat ze ze tot op de dag van vandaag nog steeds draagt en zei: "Ze heeft nog zoveel schoenen van Friends… en outfits."

Ze staat vooral bekend omdat ze er prachtig uitziet op zwarte jurken, ze lijkt te weten wat haar sterkste punt is en zal het herhaaldelijk in verschillende stijlen rocken. Hoewel ze onlangs 53 is geworden, weet de actrice nog steeds hoe ze haar reputatie als mode-icoon moet behouden en heeft ze haar goede smaak in kleding nooit verloren.

Aanbevolen: