Van welke Springfield komen The Simpsons? Fantheorieën die het meest logisch zijn

Inhoudsopgave:

Van welke Springfield komen The Simpsons? Fantheorieën die het meest logisch zijn
Van welke Springfield komen The Simpsons? Fantheorieën die het meest logisch zijn
Anonim

Een van de langstlopende meta-gags van The Simpsons is het debat over in welke staat de stad Springfield van de show zich bevindt. Hoewel de vraag nooit direct is behandeld of een focus van de show is geweest, is het debat tussen fans en niet-fans woedde sinds het begin van de show.

Het feit dat er tweeëntwintig Amerikaanse staten zijn met Springfields erin (waarvan sommige er meer dan één hebben…) wakkert het vuur alleen maar meer aan. Het is een van de meest voorkomende mythes van de show en in de loop van de tijd zijn schrijvers er niet voor terugdeinzen om fans voor de gek te houden. Een voorbeeld is in The Simpsons Movie wanneer Ned Flanders de grap maakt dat de staat van Springfield grenst aan "Ohio, Nevada, Maine en Kentucky". In de loop der jaren hebben fans en degenen die te veel tijd in handen hebben echter sterke argumenten verzameld waarom denken dat de Simpsons' Springfield zich in een of andere Amerikaanse staat afspeelt.

Hier zijn fantheorieën die focussen op waar Springfield the Simpsons vandaan zou kunnen komen:

10 Springfield, Oregon

mat groening simpsons
mat groening simpsons

Matt Groening heeft onlangs bekendgemaakt dat Springfield is gebaseerd op Springfield, Oregon, waarvan hij dacht dat het ten tijde van het maken van The Simpsons een naburige stad was van zijn geboorteplaats Portland, Oregon. Dit 'Springfield' was gebaseerd op de locatie van het oude tv-programma Father Knows Best. Later zou Groening er echter achter komen dat Springfield van de show eigenlijk een fictieve stad was. Verder is het feit dat een aantal personages in de Simpsons allemaal namen zijn gebaseerd op straten in het noorden van Portland, waaronder Vlaanderen, Kearney en Lovejoy.

9 Springfield, Ohio

de simpsons
de simpsons

Een bepaalde fan van de show ging de Springfield-uitdaging op een heel logische manier aan. Ondanks de uren die nodig zijn geweest om te berekenen, werd ontdekt dat Springfield, Ohio, het Amerikaanse Springfield is met de meeste inwoners per hoofd van de bevolking wiens namen overeenkomen met personages uit The Simpsons. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de makers van de show dit in gedachten hebben gehad bij het maken van de show, maar dit is nog steeds een overtuigende theorie voor waar het 'echte' Springfield is.

8 Springfield, Missouri

jeukende en krassende land simpsons
jeukende en krassende land simpsons

Van alle Springfields in de VS lijkt Springfield, Missouri degene die het beste past bij de kinderen in The Simpsons. Dit specifieke Springfield is degene met de meeste mini-marts, stripboekwinkels en ook clowns. Dus pak je koffers, Bart, Lisa en Maggie, want dit Springfield heeft genoeg Squishees, Radioactive Man en Krusty de Clown om rond te gaan!

7 Springfield, Pennsylvania

Het duurde zes maanden om Ringo Starr te overtuigen om de show te doen
Het duurde zes maanden om Ringo Starr te overtuigen om de show te doen

Nog een andere echte Springfield maakt een sterk argument om de thuisbasis van de Simpsons te zijn. Springfield, Pennsylvania heeft de eer om Springfield te zijn met de meeste inwoners met de achternaam Simpson, evenals Springfield met de dichtstbijzijnde nabijheid van een kerncentrale. Aangezien deze twee feiten de centrale aspecten van de show zijn, is het een overtuigend argument.

6 Springfield, Californië

simpsons springfield
simpsons springfield

Veel aanwijzingen die verwijzen naar Californië als de staat van Springfield zijn meer triviale details. Al deze details duiken bijvoorbeeld op in verschillende afleveringen: een 90701-postcode, een auto-ongeluk dat naar verluidt op het 101/405 knooppunt is en een omzetbelasting van 8.25% - dit zijn allemaal dingen die in Californië bestaan. Bovendien lijkt het rijbewijs dat veel inwoners van Springfield bezitten sterk op dat van Californische rijbewijzen. Bovendien weten we dat Springfield zowel de thuisbasis is van Krustylu Studios als Itchy & Scratchy Studios, wat perfect past bij een locatie in Californië.

5 Springfield, Illinois

springfield simpsons sneeuw
springfield simpsons sneeuw

Een grote aanwijzing over in welke staat Springfield niet ligt, is gebaseerd op alle staten die de Simpsons bezoeken of noemen als staten waarin ze zich niet bevinden in verschillende afleveringen. Als deze staten worden geëlimineerd, blijven er nog zes over, en daarvan lijkt Illinois het beste te passen. Dit komt omdat de staat naar verluidt deel uitmaakte van de Unie als een noordelijke staat en niet als een Confederatie. Het is ook bekend dat Springfield in de buurt van een meer ligt en ook in de winter sneeuw krijgt.

4 Springfield, Kentucky

simpsons springfield
simpsons springfield

Net als de hoofdstad van de staat Springfield, Capital City, heeft Frankfort, de hoofdstad van Kentucky, een hoofdluchthaven die Capital City Airport wordt genoemd. In één aflevering, wanneer Burns het heeft over het importeren van suiker uit de staat naar hun zuiden, antwoordt Homer: "Oh, bedoel je Tennessee?" Het feit dat Kentucky nergens dicht bij de oceaan ligt, in tegenstelling tot Springfield, is echter een sterk argument tegen deze theorie.

3 Springfield, Texas

homer hoed
homer hoed

In één aflevering is er rond de omtrek van Springfield een bord met de tekst "676 mijl naar Mexico", waarmee de stad ergens in het zuiden van Texas wordt geplaatst. Ook als de Simpsons naar Mexico gaan, blijkt dat het voor hen een zeer korte rit is. Door de serie heen wordt ook gezien dat Springfield zowel woestijn als oceanen in de buurt heeft, wat logisch is voor Texas.

2 Springfield, North Takoma

simpsons licentie
simpsons licentie

Een andere red haring-mogelijkheid is dat Springfield in de fictieve staat North Takoma ligt. David Silverman, die een aantal afleveringen van de show regisseerde, en ook The Simpsons Movie, zegt dat North Takoma een solide gok is. Een van de grote voorstanders van deze theorie is het feit dat de staatsafkorting voor de locatie van Springfield vaak opduikt als NT of TA, zoals te zien is op het rijbewijs van Homer en op verschillende andere locaties.

1 Anytown, VS

Simpsons, Springfield, Groepsfoto
Simpsons, Springfield, Groepsfoto

Ok, dus dit is meer een anti-theorie, die stelt dat Springfield niet in een echte staat verkeert, maar gewoon de volledig Amerikaanse stad is. Hoewel er talloze voorbeelden zijn waarom dit het geval is, zijn er een paar overtuigende bewijzen. De hoofdstad van de staat Springfield is bijvoorbeeld… nou ja, Capital City. De staatsvlag voor de staat van Springfield bestaat evenmin, en de lijst gaat maar door.

Aanbevolen: