De echte reden waarom we nooit over de vader van Arnold Schwarzenegger horen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom we nooit over de vader van Arnold Schwarzenegger horen
De echte reden waarom we nooit over de vader van Arnold Schwarzenegger horen
Anonim

Arnold Schwarzenegger is tijdens zijn carrière bij veel controverses betrokken geweest. Een van de meest gepubliceerde is toen Maria Shriver de scheiding van hem aanvroeg nadat ze had bevestigd dat hij een liefdeskind had met hun voormalige huishoudster. Dan is er zijn polariserende politieke carrière. Er is echter weinig bekend over de relatie van Schwarzenegger met zijn ouders. Onlangs noemde hij zijn vader in een verklaring over het conflict in Oekraïne. Hier is een klein achtergrondverhaal over hun relatie.

Een korte samenvatting van de kleurrijke carrière van Arnold Schwarzenegger

Het is een bekend feit dat de in Oostenrijk geboren acteur begon als bodybuilder. In 1968 verhuisde hij naar de VS om deel te nemen aan grotere bodybuildingwedstrijden. Na zijn verhuizing won hij zes jaar op rij drie Mr. Universe-titels en de Mr. Olympia-titel (1970-1975). Hij probeerde ook zijn geluk in acteren rond die tijd. Hij speelde in zijn eerste film Hercules in New York (1970), maar kreeg de bijnaam vanwege zijn "onbegrijpelijke" accent.

In 1977 werd hij nog populairder door zijn iconische documentaire Pumping Iron. Het leverde hem de hoofdrol op in zijn doorbraakfilm Conan the Barbarian uit 1982. Maar wat hem tot een internationale filmsensatie maakte, was The Terminator, die twee jaar later kwam. Enkele van zijn andere memorabele films zijn Predator (1987), Kindergarten Cop (1990) en Total Recall (1990). In 1983 werd Schwarzenegger Amerikaans staatsburger en trouwde drie jaar later met Shriver.

De acteur werd in de jaren '90 actief in de Republikeinse Partij, wat uiteindelijk leidde tot zijn controversiële kandidaatstelling voor gouverneur van Californië in 2003. Ondanks een rustige termijn werd hij in 2006 herkozen. Hij kreeg lage ratings tijdens deze termijn. Het hielp niet dat zijn scheidings- en vreemdgaanschandaal rond die tijd naar buiten kwam. Toch slaagde hij erin zijn naam terug te winnen toen hij uit zijn acteerpauze kwam voor The Expendables (2010).

Arnold Schwarzenegger's relatie met zijn vervreemde vader

Onlangs noemde Schwarzenegger zijn vader Gustav in een verklaring over het conflict in Oekraïne. In 2021 werd de acteur bekritiseerd vanwege de banden van zijn vader met de nazi's. "De vader van Arnold Schwarzenegger was lid van Hitler's Brownshirts en diende als 1e Sgt in de Wehrmacht", tweette de alt-rechtse politieke activist Jack Posobiec. Newsweek bevestigde later de beweringen. Blijkbaar wist de acteur weinig over zijn vader die opgroeide. In 1980, acht jaar na het overlijden van Gustav, begonnen krantenberichten hem aan de groep te koppelen.

Het leidde ertoe dat de Predator-ster in 1990 contact zocht met Rabbi Marvin Hier in het Simon Wiesenthal Centrum. De voormalige gouverneur vroeg Hier om een onderzoek in te stellen naar de vermeende betrokkenheid van zijn vader bij de Tweede Wereldoorlog. Binnen twee maanden ontdekten ze dat zijn vader in 1938 het lidmaatschap van de nazi-partij aanvroeg. Hij werd in 1941 aangenomen. Hoewel Schwarzenegger geen antwoorden kreeg over de exacte betrokkenheid van zijn vader bij de partij, verklaarde Holocaust-geleerde Michael Berenbaum dat hij was "in het heetst van de strijd tijdens de moeilijkste tijden" op plaatsen waar enkele van de "meest gruwelijke militaire en niet-militaire moorden" plaatsvonden.

In zijn recente verklaring uitte Schwarzenegger medeleven met de duistere ervaringen van zijn vader. "[Mijn vader] raakte gewond in Leningrad en het nazi-leger waar hij deel van uitmaakte, heeft de grote stad en haar dappere mensen kwaadaardig kwaad gedaan", zei hij. "Toen mijn vader in Leningrad aankwam, was hij helemaal opgepompt door de leugens van zijn regering. Toen hij Leningrad verliet, was hij gebroken - fysiek en mentaal. Hij leefde de rest van zijn leven met pijn - pijn door een gebroken rug, pijn van de granaatscherven die hem altijd herinnerden aan die verschrikkelijke jaren en pijn van het schuldgevoel dat hij voelde. Aan de Russische soldaten die naar deze uitzending luisteren: u weet al veel van de waarheid die ik spreek. Je hebt het in je eigen ogen gezien. Ik wil niet dat je gebroken wordt zoals mijn vader."

Arnold Schwarzenegger's relatie met al zijn kinderen

In tegenstelling tot zijn relatie met zijn vader, staat Schwarzenegger heel dicht bij al zijn kinderen. Hij is zelfs dicht bij Chris Pratt, de echtgenoot van zijn oudste dochter Katherine. De gepensioneerde bodybuilder zei dat de vriendelijkheid van Pratt voor zijn dochter "het belangrijkste" voor hem is. Hij werd echter "weggeblazen" door het feit dat zijn dochter een man koos die groter is dan hij. Gelukkig werd hij meegenomen door Pratt omdat hij een "inside scoop" wilde voor de Pumping Iron.

Wat zijn tweede kind Christina betreft, ze hebben hoogstwaarschijnlijk een band over hun liefde voor film en filantropie. Christina is een uitvoerend producent en pleitbezorger van de geestelijke gezondheid. Schwarzenegger staat ook dicht bij zijn zonen - Patrick die in zijn voetsporen trad als acteur, de introverte Christopher, en zijn liefdeskind Joseph Baena, die ook een bodybuilder is.

Aanbevolen: