De echte reden waarom we zelden over Kate Moss horen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom we zelden over Kate Moss horen
De echte reden waarom we zelden over Kate Moss horen
Anonim

Te midden van de furore rond de juridische strijd tussen Johnny Depp / Amber Heard van de afgelopen maanden, is één naam enigszins in het kruisvuur terechtgekomen: Brits model en ondernemer, en Depp's ex-vriendin, Kate Moss.

De twee supersterren hadden een relatie tussen 1994 en 1998, voordat Depp ging daten met de Franse actrice Vanessa Paradis en uiteindelijk Heard.

Hoewel Moss' romantische betrokkenheid bij Depp al meer dan twee decennia voorbij is, is het een constant referentiepunt geworden in de zaak rond haar ex, de Pirates of the Caribbean-ster en zijn recentere vlam.

Heard heeft volgehouden dat Depp beledigend was jegens Moss, en gebruikte dat als een voorbeeld om haar argumenten te versterken dat hij ook op dezelfde manier met haar was.

Moss is zelf sterk naar voren gekomen om Depp te verdedigen en heeft zelfs namens hem getuigd in de zaak die hij tegen Heard had aangespannen wegens laster.

Dit alles heeft de 48-jarige weer in de schijnwerpers gezet, nadat ze een tijdlang schijnbaar uit het zicht was verdwenen.

Hoe was het leven van Kate Moss op het hoogtepunt van haar carrière?

Kate Moss werd geboren op 16 januari 1974 in Londen, Engeland. Haar ouders, die bij de geboorte Katherine Ann heetten, werkten respectievelijk als werknemer bij een luchtvaartmaatschappij en als barmeisje. De jonge Moss voelde zich altijd aangetrokken tot de modewereld en ze werd aangeworven om als model te werken voor het Storm Management-bureau van Sarah Doukas in het VK.

Haar carrière ging daarna echt van de grond, toen ze werd beschreven als het anti-supermodel van haar tijd. Deze term verwees naar de manier waarop haar lichaam contrasteerde met dat van de grootste modellen uit de jaren '90, onder leiding van onder meer Naomi Campbell en Cindy Crawford.

Moss zou een van de gezichten worden van de 'heroïne-chique' mode-minibeweging van die tijd, die modellen afbeeldde met uitgemergelde gelaatstrekken en fysieke kenmerken die vaak worden geassocieerd met drugsverslaving.

De trend werd zo populair dat het zelfs de aandacht trok van de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton, die het veroordeelde vanwege het 'glamouriseren van heroïneverslaving'.

Moss zou zich later uitspreken ter verdediging van de golf en zei: “Het was gewoon de tijd. Het was een zwaai van meer mollige meisjes zoals Cindy Crawford.'

Kate Moss werd later verstrikt in een echt drugsschandaal

De grote ondergang van Kate Moss' carrière begon in 2005, toen The Daily Mirror foto's van haar publiceerde, naar verluidt haar gebruik van cocaïne. In de weken die volgden werd ze gedropt door verschillende merken, waaronder H&M, Burberry en Chanel.

De gevolgen van deze onthulling waren voor Moss aanleiding om publiekelijk haar excuses aan te bieden, maar ze gaven niet toe dat ze betrokken was bij drugsmisbruik.

"Ik accepteer dat er verschillende persoonlijke problemen zijn die ik moet aanpakken en ben begonnen met het nemen van de moeilijke, maar noodzakelijke stappen om ze op te lossen", zei Moss in een verklaring, later gepubliceerd in de krant The Guardian. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle mensen die ik in de steek heb gelaten vanwege mijn gedrag, dat een slechte weerslag heeft gehad op mijn familie, vrienden, collega's, zakenrelaties en anderen", ging de verklaring verder..

Hoewel ze zou herstellen en haar carrière zou voortzetten - zelfs als ze een eigen bureau zou beginnen, veroorzaakte het schandaal echt een groot probleem in de professionele vooruitgang van Moss.

Is het drugsschandaal van Kate Moss de reden dat ze 'uit de publieke opinie verdween'?

Hoewel het drugsschandaal een rol zal hebben gespeeld bij het vertragen van de zichtbaarheid van Kate Moss, is de realiteit van haar 'verdwijning' veel genuanceerder, en waarschijnlijk ook meer te wijten aan een aantal andere factoren.

Het supermodel is geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en woont in – en runt het grootste deel van haar bedrijf vanuit – haar geboorteland Londen. Op een gegeven moment zou ze ook een probleem hebben gehad met haar Amerikaanse visum, wat betekende dat ze zelden over de Atlantische Oceaan werd gezien.

Dus terwijl ze haar carrière in Engeland voortzette, was ze lange tijd nergens te zien in Hollywood.

Nadat haar relatie met Johnny Depp net voor de eeuwwisseling eindigde, kreeg Moss één dochter, genaamd Lila Grace Moss-Hack. Lila's vader is mediadirecteur en curator, Jefferson Hack.

Terwijl ze haar positie in de modewereld heeft herontdekt, heeft Moss vandaag haar vermogen opgebouwd tot een indrukwekkende waarde van $ 70 miljoen.

Aanbevolen: