Kate en William sloegen over toondoof Jamaica-reisfoto's

Inhoudsopgave:

Kate en William sloegen over toondoof Jamaica-reisfoto's
Kate en William sloegen over toondoof Jamaica-reisfoto's
Anonim

William en Kate hebben kritiek gekregen tijdens hun laatste koninklijke verloving met Jamaica vanwege enkele toondove foto's.

De hertog en hertogin van Cambridge waren op bezoek in het land en poseerden met een standbeeld van zanger Bob Marley, en schudden kinderen de hand door een hek van gaas dat ongepast werd geacht, terwijl protesten uitbraken waarin werd opgeroepen tot de VK beta alt herstelbetalingen voor slavernij.

Kate en William sloegen voor White Saviour-vertoning tijdens Jamaica Tour

Bij het zien van het beeld van Kate die handen schudde met mensen die achter een hek stonden, gingen velen naar Twitter om hun verontwaardiging over de beelden te uiten, waarbij sommigen ze zagen als een weergave van het witte redderscomplex.

De term blanke redder is een sarcastische of kritische beschrijving van een blanke die wordt afgeschilderd als bevrijdende, reddende of opbeurende niet-blanke mensen.

Auteur Malorie Blackman deelde het beeld van Kate die mensen door het hek begroette op haar Twitter-pagina en schreef dat dit niet zou zijn gebeurd als het Britse koningspaar een zwarte in hun PR-team had aangenomen.

"Hebben Prins William en Kate zelfs maar één gekleurde persoon in hun PR-afdeling en laten ze eerst de optica van de onderstaande afbeeldingen door hen zien?" Blackman schreef in een sindsdien verwijderde tweet.

Wat heeft Meghan Markle hiermee te maken?

Dat was niet de enige foto uit Jamaica die bekritiseerd werd. Een andere foto van het paar, gekleed in soortgelijke outfits als die gedragen door hun grootouders, koningin Elizabeth II en wijlen prins Philip, hertog van Edinburgh, tijdens een koninklijke tournee decennia geleden, werd op sociale media dichtgeslagen.

"Dezelfde kolonisten dezelfde auto maar een lege menigte die het einde van de Britse monarchie binnen het gemenebest laat zien. Godzijdank vertrekken ze vandaag en voorgoed deze keer ", schreef iemand op Twitter.

Sommigen op Twitter maakten van de gelegenheid gebruik om wat kritiek op Meghan Markle te richten en gaven haar op de een of andere manier de schuld van William en Kate's faux pas in het Caribisch gebied. Velen kwamen ter verdediging van Markle en wezen erop dat ze opnieuw het slachtoffer is van systemisch racisme in het VK.

Meghan Markle is NIET verantwoordelijk voor het falen van Prins William en Kate Middleton RoyalTourCaribbean, voor de eisen van verontschuldiging en herstel die verschuldigd zijn aan Jamaica/Bahama's of voor de Britse monarchie die doordrenkt is van racisme, onderdrukking en uitbuiting van zwarte mensen om date', schreef een persoon.

Aanbevolen: