Daddy Yankee schokt fans met pensioenaankondiging

Inhoudsopgave:

Daddy Yankee schokt fans met pensioenaankondiging
Daddy Yankee schokt fans met pensioenaankondiging
Anonim

Daddy Yankee stopt er na 32 jaar mee. De 'King of Reggaeton' verbaasde fans met een verrassende aankondiging op sociale media, waarin hij zei dat hij van plan is nog een laatste album te droppen voordat hij definitief met pensioen gaat. Yankee vond mainstream succes met zijn hit Gasolina uit 2004, voordat hij internationale bekendheid verwierf met zijn succesvolle samenwerking in 2017 met Luis Fonsi, Despacito.

Daddy Yankee brengt nog een laatste album uit voordat hij na 32 jaar met pensioen gaat

Nieuws over Yankee's pensionering overrompelde fans, maar de zanger zegt dat hij van plan is nog een laatste album Legendaddy uit te brengen en aan een laatste tour te beginnen die zijn "marathoncarrière" tot een einde zal brengen.

In een verklaring zei Yankee: "Vandaag kondig ik mijn pensionering van muziek aan door jullie mijn beste productie en mijn beste concerttour te geven. Ik zal afscheid nemen van het vieren van deze 32 jaar ervaring met dit nieuwe collector's item, het album Legendaddy. Ik ga je alle stijlen geven die mij hebben gedefinieerd, in één enkel album."

"Deze race, die een marathon was, ziet eindelijk de finish. Nu ga ik genieten van wat jullie me allemaal hebben gegeven, "vervolgde hij. "Mensen zeggen dat ik dit genre wereldwijd heb gemaakt, maar jij was het die me de sleutel gaf om de deuren te openen om het het grootste ter wereld te maken."

"Ik zal je alle stijlen geven die mij hebben gedefinieerd op één album. Legendaddy -- het is vechten, het is feest, het is oorlog, het is romantiek," legde Yankee uit.

Daddy Yankee introduceerde Reggaeton bij een mainstream publiek en het hielp hem meer dan 30 miljoen platen te verkopen

Een van de grootste hits van de zangeres, Gasolina, wordt gecrediteerd met het introduceren van reggaeton bij een mainstream publiek. Het nummer staat op 50 op Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time.

Yankee werkte samen met mede-Puerto Ricaanse artiest Luis Fonsi aan de internationale hit Despacito. Het nummer werd het eerste Spaanstalige nummer dat nummer één werd in de Billboard Hot 100 sinds Macarena in 1996. De single was een wereldwijd fenomeen en de bijbehorende muziekvideo heeft meer dan 7,7 miljard streams op YouTube ontvangen.

Yankee heeft zijn naam in de muziekgeschiedenis gegrift en de volgende generatie Latin-artiesten beïnvloed. Hij heeft bijna 30 miljoen platen verkocht en won vijf Latin Grammy Awards, twee Billboard Music Awards, 14 Billboard Latin Music Awards en twee Latin American Music Awards.

Aanbevolen: