Sydney Sweeney is zoveel meer dan alleen Cassie uit 'Euphoria

Inhoudsopgave:

Sydney Sweeney is zoveel meer dan alleen Cassie uit 'Euphoria
Sydney Sweeney is zoveel meer dan alleen Cassie uit 'Euphoria
Anonim

24-jarige actrice Sydney Sweeney heeft onmiskenbaar haar weg gevonden in de acteerindustrie na haar succes in het glinsterende en keiharde tienerdrama Euphoria van HBO. Ondanks de grote hoeveelheden Twitter-trollen die de jonge ster lijkt te ontvangen, steunen velen de actrice en geloven ze dat de carrière van Sweeney een groot succes zal worden. Sommigen hebben de Euphoria-actrice vergeleken met professionals uit de industrie, en sommigen bestempelden haar zelfs als "de volgende Dakota Johnson".

Hoewel velen deze getalenteerde jonge actrice misschien kennen door haar karakter van Cassie Howard in Euphoria van Sam Levinson, acteert Sweeney sinds 2009 voor de camera. In feite heeft de in Spokane geboren actrice sinds 2022 meer dan 40 acteercredits op haar naam staan. Dus waar herken je Sweeney nog meer van? Laten we eens terugkijken op enkele van Sweeney's meest herkenbare acteerrollen tot nu toe.

7 Ja, Sydney Sweeney is vooral bekend als Cassie Howard in 'Euphoria'

Zoals eerder vermeld, is Sweeney's meest herkenbare rol tot nu toe in de populaire HBO-serie Euphoria. Hoewel haar carrière als actrice lang voordat het eerste seizoen werd uitgebracht al was gevestigd, stuwde haar rol als de relatie-geobsedeerde Cassie Howard Sweeney naar veel grotere niveaus van roem en sterrendom dan alles wat ze eerder had gedaan. Terwijl ze in 2019 met Build sprak, ging Sweeney in detail over wat haar in de eerste plaats tot de rol van Cassie had aangetrokken.

Ze verklaarde: "Ik heb alleen de piloot gelezen, ik bedoel, ze is [Cassie] niet in een groot deel van de piloot, dus ik moest naar het hele plaatje van de hele show kijken en ik werd verliefd op de rauwheid, en de situaties en de emoties die al deze personages doormaken, 'voordat ik eraan toevoegde, wist ik dat ik deel moest uitmaken van deze show.”

6 Sydney Sweeney speelde Pippa in 'The Voyeurs'

Na haar succes op Euphoria, ging Sweeney, net als de rest van de cast van de serie, hun carrière verder ontwikkelen met een nieuw gevoel van roem en lof onder hun riem. In 2021 portretteerde Sweeney het hoofdpersonage in de originele Amazon Prime-film, The Voyeurs. De film volgt het verhaal van een jong stel dat zich in een wereld van chaos bevindt nadat ze verstrikt zijn geraakt met hun buren. In de film speelt Sweeney de rol van Pippa, een jonge vrouw die geobsedeerd raakt door het kijken naar de ontrouw van haar buren vanuit het raam van haar appartement.

5 Sydney Sweeney speelde een jaloerse tweelingzus in 'Nocturne'

Vervolgens hebben we nog een van Sweeney's leidende filmrollen in Zu Quirke's originele Amazon Prime-film uit 2020, Nocturne. De duistere thriller volgt het verhaal van tweelingzussen, van wie de een worstelt met de verlammende jaloezie om altijd overschaduwd te worden door de ander. In de film speelt Sweeney de rol van Juliet Lowe, een getalenteerde pianiste en tweelingzus van muzikaal wonderkind Vivian Lowe (Madison Iseman). In de donkere rol wordt Sweeney verteerd door jaloezie terwijl ze worstelt om de talenten en prestaties van haar zus te evenaren.

4 Sydney Sweeney had een bijrol in 'Night Teeth'

De volgende keer hebben we een van Sweeney's kleinere ondersteunende filmrollen, in Adam Randall's originele Netflix-film uit 2021, Night Teeth. Met in de hoofdrollen Jessie-ster Debbie Ryan en Jorge Lendeborg Jr., volgt de film het verhaal van een jonge taxichauffeur die zich in het midden van een ondergrondse wereld bevindt die wordt gerund door vampiers vanwege zijn diensten aan twee van zijn vrouwelijke bewoners. In de film speelt Sweeney de rol van Eva.

3 Sydney Sweeney speelde in HBO-hit 'The White Lotus'

Als we verder gaan met Sweeney's meer herkenbare televisierollen (afgezien van Euphoria), hebben we haar hoofdrol in de HBO-miniserie, The White Lotus. De serie verkent de levens en geheimen van de bewoners van het resort The White Lotus gedurende een periode van 1 week. In de show portretteert Sweeney het karakter van Olivia, een jonge inwoner van The White Lotus en een fervent pleitbezorger van modern activisme. Hoewel de serie momenteel een show van één seizoen en zes afleveringen is, plaagde Sweeney eerder haar terugkeer naar de show voor seizoen 2.

Tijdens een interview met Entertainment Tonight sprak Sweeney haar wens uit om terug te keren naar de serie terwijl ze haar karakter prees. Ze verklaarde: "Ze is [Olivia] geweldig, ze is zo ver van mezelf, dus het is zo leuk om er gewoon in te duiken, en ik ben zo doodsbang voor Olivia, dus het is echt leuk om een personage te spelen waar je bang voor bent."

2 Vóór 'Euphoria' speelde Sydney Sweeney als Emaline Addario in 'Everything Sucks!'

Vervolgens hebben we nog een baanbrekende televisierol van Sweeney's in de in de jaren 90 gecentreerde originele Netflix-serie, Everything Sucks!. De tienershow raakt verschillende aspecten van tieneridentiteit in de jaren negentig met een specifieke locatiefocus rond Boring, Oregon, waar de serie zich afspeelt. In de show portretteert Sweeney het personage van Emaline Addario, een creatieve en uitgesproken tiener die een actief lid is van de dramaclub van de school.

1 Sydney Sweeney speelde Eden Spencer in de bekroonde serie 'The Handmaid's Tale'

En tot slot hebben we de bijrol van Sweeney in het met een Emmy en Golden Globe bekroonde drama uit 2017, The Handmaid's Tale. De politiek gevoede serie onderzoekt zware thema's als genderongelijkheid en extreme dystopische afbeeldingen van de rol van vrouwen als dragers van kinderen in de hedendaagse samenleving. Sweeney voegde zich bij de cast van de serie tijdens het tweede seizoen en speelde het karakter van Eden Spencer, een gehoorzaam jong meisje wiens doel het is om uitgehuwelijkt te worden aan commandant Nick Blaine (Max Minghella).

Aanbevolen: