Heeft Freddie Mercury deze nummers van Queen gehaat?

Inhoudsopgave:

Heeft Freddie Mercury deze nummers van Queen gehaat?
Heeft Freddie Mercury deze nummers van Queen gehaat?
Anonim

Meer dan 30 jaar na zijn hartverscheurende dood is Freddie Mercury nog steeds een icoon in de muziekwereld. Fans voelen zich nog steeds verbonden met de muziek die hij decennia geleden schreef en opnam, en vinden ook nog steeds inspiratie in Mercury's verzameling motiverende citaten en gezegden. Mercury's optreden in 1986 tijdens Live Aid met Queen, bijvoorbeeld, is de geschiedenis ingegaan als een van de beste live-optredens aller tijden. Tot op de dag van vandaag denken fans nog steeds aan Freddie Mercury als ze zich de kwaliteit van sterren voorstellen.

Na de release van de biopic Bohemian Rhapsody uit 2018 begonnen fans zich af te vragen of Mercury echt ruzie had met zijn Queen-bandleden, zoals te zien is in de film. Ze vroegen zich ook af hoe blij Mercurius was om in Queen te zijn. Sinds hij muziek uitbracht die als soloartiest heel anders was, leek het erop dat de legendarische zanger het soort muziek dat hij met Queen maakte misschien niet echt leuk vond.

Welk nummer vond Freddie Mercury niet leuk?

Het is moeilijk te geloven dat Freddie Mercury niet van elk nummer van Queen hield tot de dood. De overleden frontman stond bekend om zijn optreden met zo'n passie dat hij honderdduizenden mensen kon betoveren alleen met zijn stem en aanwezigheid op het podium - geen dansers of speciale effecten nodig!

De film Bohemian Rhapsody uit 2018, met Rami Malek als Mercury in de hoofdrol, leidde tot een hernieuwde interesse in de intrigerende rockster.

Terwijl de film enkele momenten van spanning weergaf tussen Mercury en zijn bandleden, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, begonnen fans zich af te vragen of Mercury er echt zo van hield om in Queen te zijn, zoals het leek. En ze hebben zich vooral afgevraagd of hij echt van alle muziek van Queen hield.

Volgens een Quora-gebruiker was Mercury geen fan van Another One Bites the Dust en koos hij er eigenlijk voor om het niet op te nemen. De gebruiker houdt vol dat Mercury alleen besloot om het op te nemen omdat Michael Jackson hem ervan overtuigde.

De gebruiker citeert echter geen bronnen om zijn antwoord te staven. Bovendien meldt Song Facts dat de band als geheel het niet als single wilde uitbrengen, maar het was Michael Jackson die suggereerde dat ze dat moesten doen (in plaats van Mercury te overtuigen om het in de eerste plaats op te nemen).

Bovendien beweert de website dat Mercury echt van het nummer hield, daarbij verwijzend naar Brian May zelf het bevestigd: Freddie zong tot zijn keel bloedde op Another One Bites the Dust. Hij had er zo'n zin in. Hij wilde van dat nummer iets speciaals maken.”

Een andere Quora-gebruiker geeft aan dat Mercury niet van May's "heavy metal"-dingen hield, maar beweerde er alleen een hekel aan te hebben toen hij en May ruzie maakten. Nogmaals, er worden geen bronnen gegeven om de geldigheid hiervan te bevestigen. Er is echter gedocumenteerd dat Mercurius en May elkaar de verkeerde kant op hebben gewreven.

Het is zeker dat Mercury de neiging had om meer soulvolle nummers voor Queen te schrijven, zoals Somebody to Love. In de film Bohemian Rhapsody - die wel wat creatieve vrijheden vergde - vertelt Mercurius zijn bandleden dat hij over de "anthems" zoals (We Are the Champions) is en "mensen wil laten bewegen".

Hoeveel Queen-nummers heeft Freddie Mercury geschreven?

In de loop van zijn carrière corrigeerde Freddie Mercury talloze keren journalisten en fans die hem de leider van Queen noemden, en bevestigde dat hij alleen de leadzanger was en dat alle vier de leden achter de schermen gelijk waren.

Als zodanig heeft Mercury niet elk nummer van Queen geschreven. Alle vier de leden droegen bij aan het schrijfproces, en interessant genoeg schreven alle vier de leden nummers die hits bleken te zijn.

Volgens Express schreef Mercury in totaal 70 nummers voor Queen. Tot zijn beroemdste behoorden Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Somebody to Love, We Are the Champions en Crazy Little Thing Called Love. In de film wordt Mercury ook getoond terwijl hij het nummer Love of My Life schrijft en zegt dat het voor Mary Austin is, zijn voormalige verloofde en vertrouweling.

De andere bandleden hebben ook aanzienlijk bijgedragen aan het schrijven van nummers, met May 64, Taylor 33 en Deacon 26.

Wat waren de laatste woorden van Freddie Mercury?

Helaas stierf Freddie Mercury in november 1991 aan een longontsteking als gevolg van aids. Toen hij ziek werd, verminderde Mercury zijn openbare optredens en trok hij zich uiteindelijk tegen het einde terug in zijn huis.

Zijn leden van de Queen-band stemden ermee in om geruchten dat hij ziek was te ontkennen om zijn privacy te beschermen terwijl hij stervende was, en hebben altijd de details over hun laatste maanden met hem bewaakt.

Maar May's vrouw, Anita Dobson, onthulde een van de laatste gesprekken die ze met de ster had. "Ik herinner me dat hij zei: 'Als ik niet meer kan zingen, schat, dan ga ik dood. Ik zal dood neervallen, "herinnerde Dobson zich (via Smooth Radio).

Na de tragische dood van Mercury werd een eerbetoonconcert ter ere van hem gehouden en richtten May en Taylor de Mercury Phoenix Trust op ter nagedachtenis aan hem - een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen hiv/aids over de hele wereld.

Aanbevolen: