Wat is er gebeurd met de carrière van Carly Rae Jepsen?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de carrière van Carly Rae Jepsen?
Wat is er gebeurd met de carrière van Carly Rae Jepsen?
Anonim

Er was eens in het begin van 2010 dat Carly Rae Jepsen alle ethergolven domineerde. Na jaren van optredens bij Canadian Idol en een nogal teleurstellende commerciële uitvoering van haar debuutalbum, ging de crooner van start met het succes van haar kauwgom-tienerpophit 'Call Me Maybe'. Haar naam staat naast grote Canadese songwriters zoals Justin Bieber, Shawn Mendes, Avril Lavigne, The Weeknd en meer.

Velen bleven echter achter met slechts één vraag… is de carrière van Carly Rae Jepsen ooit echt van de grond gekomen na zijn explosieve start? Het is nogal oneerlijk om Carly een "one-hit-wonder" te noemen. "Call Me Maybe" kwam op het juiste moment met het juiste momentum, en hoewel de zangeres niet helemaal in staat is geweest om de magie te repliceren, produceerde ze nog steeds eindeloze bop na bop. Hier is een korte blik op wat er is gebeurd met de carrière van Carly Rae Jepsen en wat de toekomst in petto heeft voor de 36-jarige.

6 Carly Rae Jepsen beklom de hitlijsten met 'Call Me Maybe'

Carly Rae Jepsen begon haar carrière op jonge leeftijd. Ze deed in 2007 mee aan het vijfde seizoen van Canadian Idol. Hoewel ze de derde eindigde tegen Brian Melo en Jaydee Bixby, die respectievelijk de eerste en de tweede haalden, geloofde de zangeres dat dit het best mogelijke resultaat was omdat het gaf haar nog steeds de beste exposure zonder het 'duivelse contract aan het eind'. Haar debuutalbum, Tug of War, werd in 2008 uitgebracht met matig succes.

Het duurde echter tot 2012 voordat de zangeres eindelijk haar grote doorbraak maakte. Carly tikte op Josh Ramsay en Ryan Stewart en schreef oorspronkelijk "Call Me Maybe" als een volksliedje, maar besloot de creatieve richting te verleggen naar een meer poppiergeluid. Onnodig te zeggen dat het de juiste beslissing was."Call Me Maybe" domineerde de hitlijsten en de ether en bereikte 47 op de Billboard's Greatest Hot 100 Singles of All-Time-lijst.

5 Carly Rae Jepsen's Album, 'Kiss'

Omdat Carly niet te lang op die 'Call Me Maybe'-golf wilde rijden, volgde Carly het snel strategisch op met 'Good Time' met Owl City-features. De formule werkte redelijk goed, en haar tweede project en eerste internationale album, Kiss, was een commercieel succes. Het bracht internationaal in kaart in heel Europa en de VS, wat de weg vrijmaakte voor haar carrière om nog verder te stijgen. Met dit album werd ze zelfs de eerste Canadese vrouw die bovenaan de Billboard Hot 100 stond sinds Avril Lavigne's 'Girlfriend' uit 2007.

4 Carly Rae Jepsen werd het slachtoffer van leeftijdsdiscriminatie

De nieuwe bekendheid van de zanger creëerde een nieuw probleem: leeftijdsdiscriminatie. Destijds, ondanks dat ze ongeveer 26 jaar oud was tegen de tijd dat ze het album uitbracht, classificeerde het publiek Carly vaak als een andere tiener, kauwgompopster, vooral na haar hechte samenwerking met Justin Bieber. Haar inhoud in Kiss wordt door de critici ook als onvolwassen beschouwd voor iemand van haar leeftijd. Hoewel het niet erg lijkt, kan leeftijdsdiscriminatie invloed hebben op hoe een openbare radio of media-outlet een muzikant ziet, wat resulteert in een afwijkende perceptie van de creatieve verklaring van de artiest.

3 Carly Rae Jepsen's 'Emotion' werd een cultklassieker onder fans

Na de lichte kritiek waagde Carly zich in veel meer volwassen thema's in haar derde album, Emotion. Met elementen van synth en dance-pop, is Emotion een poging tot pop-escapisme die zijn luisteraars meeneemt naar de muziek van de jaren 80 als nooit tevoren. Hoewel het album zelf ondermaats presteerde in de VS, in tegenstelling tot haar vorige, heeft Emotion een speciale plaats bij popfans omdat het in de jaren na de release een klassieke cultstatus heeft vergaard. Singles als "I Really Like You", "Run Away with Me" en "Your Type" hebben het album naar zijn huidige positie gebracht.

2 Waarom Carly Rae Jepsen worstelde met roem

Een ander probleem dat ontstond na haar plotselinge explosieve reis in de muziek, is roem. Tijdens een 2020-interview met Independent om haar recente Dedication-album te bespreken, zei de crooner dat ze nog steeds moeite heeft om het concept van roem te begrijpen.

"Ik vond het niet zo leuk als ik dacht dat ik zou hebben. Ik vond het een heel schokkende ervaring," zei ze, "En ik was echt in de war over hoe ik daarin zou passen, omdat het was zo anders dan ik."

1 Wat volgt er voor Carly Rae Jepsen?

Dus, wat is de toekomst voor de zanger? Carley Rae Jepsen heeft de wereld zeker nog veel te bieden, en hoewel het oneerlijk is om haar opnieuw een geval van one-hit-wonder te noemen (ze heeft wereldwijd 25 miljoen platen verkocht), houden fans hun ogen uit voor de volgende saga van carrière van de zanger. Ze heeft nog niet zo lang geleden een dubbelalbum uitgebracht en ze treedt nog steeds op en vertoont geen tekenen van vertraging. Onnodig te zeggen dat "Call Me Maybe" een mooi cultureel moment was en nog steeds is.

Aanbevolen: