Zoveel over "Noem me misschien" maakte Carly Rae Jepsen diep ongemakkelijk

Inhoudsopgave:

Zoveel over "Noem me misschien" maakte Carly Rae Jepsen diep ongemakkelijk
Zoveel over "Noem me misschien" maakte Carly Rae Jepsen diep ongemakkelijk
Anonim

De allereerste noot van Carly Rae Jepsen's "Call Me Maybe" brengt miljoenen mensen terug naar een heel specifiek moment in hun leven. Waar ze ook waren, wie ze ook waren, en hoe ze zich ook voelden in 2012 is op de een of andere manier verbonden met dit onmiskenbaar succesvolle one-hit-wonder. Het lied was gewoon DAT humungous. Velen noemden het "het lied van de zomer", maar het omvatte echt het hele jaar.

Het lijdt geen twijfel dat Carly Rae Jepsen een van de meest succesvolle one-hit-wonders van de jaren 2010 is. En net als veel andere one-hit-wonders heeft ze ongelooflijk veel geld verdiend met het nummer. Maar velen vragen zich af wat er precies met haar is gebeurd na "Call Me Maybe". De waarheid is dat ze muziek is blijven maken en haar dromen is blijven volgen. Maar het overweldigende succes van het nummer (dat oorspronkelijk in 2011 werd uitgebracht en langzaam een enorme aanhang opbouwde) heeft veel van haar andere werk overschaduwd. Dus fans zijn natuurlijk benieuwd of Carly "Call Me Maybe" echt leuk vindt…

6 De meest beroemde "Call Me Maybe"-tekst werd verondersteld slecht te zijn

Tijdens een interview met Billboard, jaren nadat "Call My Maybe" was uitgebracht, gaf Carly toe dat een van de beroemdste en meest geciteerde teksten van het nummer gewoon een tijdelijke aanduiding was.

"Ik was in Vancouver in mijn appartement, met [co-schrijver] Tavish Crowe om mee te beginnen, en hij was gewoon wat akkoorden aan het tokkelen, en ik zong wat ik dacht dat een pre[-refrein] was," Carly uitgelegd. "We hadden een couplet, we hadden een heel ander refrein, en ik dacht dat wat ik op dat moment zong - 'Hé, ik heb je net ontmoet, en dit is te gek' - gewoon opvulteksten waren. Ik zei tegen Tavish dat we ze later zouden repareren, en hij zei: 'Nee, ik denk dat ze een beetje eigenzinnig en luchtig en leuk zijn. Ik denk dat we die moeten houden."

5 Hoe lang het Carly Rae Jepsen duurde om 'Call Me Maybe' te maken

In een interview met Vulture beweerde Carly dat zowel het schrijven als het opnemen van haar one-hit-wonder plaatsvond in een ongelooflijk korte tijdsperiode.

"Tavish [mijn gitarist] en ik waren een beetje samen op pad, gewoon een beetje aan het jammen, en we kregen het idee bij een van onze wederzijdse goede vrienden, Josh Ramsay, en hij hielp ons aardig van popify en voegde die snaren toe in productie en zo. Het volledige schrijven, mixen en produceren van dat nummer duurde denk ik niet meer dan vier of vijf dagen. Er zijn bepaalde nummers - als ik eraan werk, zal het een beetje als een worstelwedstrijd en het zal zelfs acht maanden duren voordat ik er echt mee klaar ben, maar "Call Me Maybe" was een van die heel makkelijke."

4 Was Carly ziek van het nummer toen het voor het eerst uitkwam?

"Call Me Maybe" was veruit het meest gedraaide nummer in de zomer van 2012. En op een gegeven moment werd bijna iedereen het beu om het te horen. Maar gold dat ook voor Carly?

"Tot nu toe, zo goed", vertelde Carly in de zomer van 2012 aan Vulture. "Ik bedoel, mijn oma zei ooit tegen me toen ik een klein meisje was, weet je, 'wees voorzichtig met de liedjes die je schrijven of zingen. Je weet maar nooit, misschien zing je ze de rest van je leven.' En man, had ze gelijk."

3 Wat "Noem me misschien" echt betekent voor Carly

Carly vertelde Billboard dat ze het fascinerend vindt om te ontdekken waar mensen zich precies mee verbinden in het nummer. Hoewel velen interpretaties van het lied hebben, beweert Carly dat het echt om wensvervulling gaat.

"Dat nummer ging voor mij altijd een beetje over hoe je zou willen dat je het vertrouwen zou hebben om in het echte leven te acteren. Het is de meer fantastische kant van de dingen, waar je naar een volslagen vreemde gaat en iets wilds doet waardoor je je levend voelt. Ik denk dat iedereen een geheim deel van zichzelf heeft dat het vertrouwen wil hebben om dat te doen."

2 Het succes van "Call Me Maybe" maakte Carly ongemakkelijk

"Beroemdheid en beroemdheid zijn altijd een beetje ongemakkelijk voor me geweest, dus als je door de jaren heen hebt gezien, heb ik mijn uiterlijk veel veranderd", zei Carly tegen Billboard. "Direct nadat ik van brunette naar roodharige was gegaan [in 2013], was ik op het vliegveld, en dit kleine meisje, dat niet zo zeker leek of ik wel of niet ik was, probeerde de wateren te testen. Ze kwam niet dichterbij mij, maar stond gewoon naast me in de tijdschriftenlijn van de winkel, en zong ['Call Me Maybe'], van begin tot eind, gewoon om te zien hoe ik zou reageren. Ik had het gevoel dat ik niet weg kon, ofwel - het voelde als een optreden. Het zou onbeleefd zijn geweest om weg te lopen, dus ik hing wat rond, en ze liep langzaam weg."

1 Carly heeft tegenwoordig zeer gemengde gevoelens over "Call Me Maybe"

"In het begin was het een totale achtbaan, zoals: 'Wat gaat er nu gebeuren?' En daarna is er een angstaanjagend gevoel van: "Oh god, wat als dit de enige muziek is die ik maak? Wat als het het genre definieert van wat ik vanaf nu doe, en wat als ik uitgroei tot iets anders willen doen?" ' Dat gebeurde onvermijdelijk", gaf Carly toe aan Billboard over haar relatie met "Call Me Maybe".

Carly besloot door te zeggen: "Het is een geschenk om zo'n nummer te hebben, want het heeft me nu in staat gesteld om, zonder opoffering of compromis, de exacte muziek te maken waarvan ik altijd heb gedroomd om te maken. 'Call Me Maybe' was zeker een deel van mijn verhaal en een deel van hoe ik naar mezelf als artiest kijk, maar dat is altijd in ontwikkeling. Het is fijn om het vertrouwen en de vrijheid te hebben om zo te kunnen veranderen."

Aanbevolen: