Wat is er met de carrière van Julia Stiles gebeurd? 'Dexter'-fans denken dat ze het weten

Inhoudsopgave:

Wat is er met de carrière van Julia Stiles gebeurd? 'Dexter'-fans denken dat ze het weten
Wat is er met de carrière van Julia Stiles gebeurd? 'Dexter'-fans denken dat ze het weten
Anonim

De meeste fans van Julia Stiles herinneren haar liefdevol in films als '10 Things I Hate About You' en 'Save the Last Dance'. Maar die films waren decennia geleden, en sindsdien is er veel veranderd in de film en in het leven van Julia Stiles.

Ze is nu getrouwd met Preston Cook, van wie veel fans nog nooit hadden gehoord, en ze heeft zelfs een zoon!

Hoewel veel fans zich zorgen maken dat Julia tegenwoordig niet veel blockbusters headliner is, en zich afvragen of ze misschien een pauze heeft genomen met acteren, zijn hun zorgen misschien onterecht.

Dat komt omdat Stiles door de jaren heen in Hollywood is blijven werken, hoewel fans niet veel over haar horen.

Dus wat is er met haar carrière gebeurd, en waarom maakt ze niet op dezelfde manier furore als vroeger met Heath Ledger of Sean Patrick Thomas? Fans van 'Dexter' hebben een specifieke theorie over Julia's werk, en fans zullen het misschien niet leuk vinden.

Julia Stiles werkt nog steeds in Hollywood

Hoewel sommigen zich afvragen waarom Julia's carrière vertraagde, wees een online commentator erop dat "haar carrière niet zo vlak is". Deze opmerking was jaren geleden, toen Julia op het punt stond in de 'Bourne'-franchise te verschijnen, en ze had ook een lijst met aankomende indieprojecten.

Dus hoewel veel van haar projecten tegenwoordig geen grote namen zijn, werkt Julia nog steeds in Hollywood. Sterker nog, ze is sinds 2017 in een tv-serie te zien; ze speelt Georgina Clios op 'Riviera.'

Ze verscheen niet lang geleden ook in 'Hustlers' met andere relevante namen uit de jaren 90 zoals Jennifer Lopez en Keke Palmer, samen met frissere gezichten als Cardi B en Lizzo. Maar het is een eerder tv-optreden waarvan sommigen zeggen dat het zou kunnen aangeven waarom Julia's carrière een beetje vertraagde.

Julia's rol in 'Dexter' was geen hit

Tijdens het bespreken van de serie 'Dexter' (de oorspronkelijke incarnatie, niet de aankomende 'Dexter: New Blood'), waren fans van de show niet al te enthousiast over het personage van Julia Stiles. Ze verscheen in tien afleveringen in seizoen vijf als Lumen Ann Pierce.

Een kijker van de serie stelde de eerlijke vraag: "Ligt het aan mij of is Julia Stiles een slechte actrice?" Ze werkten verder uit (en probeerden Stiles-fans gerust te stellen) door te zeggen dat ze dachten dat Lumen slecht was gedaan.

In feite zei de criticus dat de rol niet "op één lijn leek met haar acteercapaciteiten". Hun kritiek strekte zich uit tot de levering van Stiles' lijnen; "de manier waarop ze dingen klinkt, klinkt erg gespannen en een beetje ineen."

Hoewel ze zich verontschuldigden voor hun kritiek, legde de 'Dexter'-fan uit dat Lumen in de hele serie over hen had geklaagd als een zuur punt. Maar was die fan een eenzame trol in een zee van aanbiddende Julia Stiles-fans en prestigieuze nominaties voor acteerprijzen?

'Dexter'-fans hielden niet van Lumen

Het is waar dat Julia meerdere nominaties ontving voor prijzen op basis van haar rol in 'Dexter' (een Golden Globe en een Emmy nom, om te beginnen). Maar andere fans waren het eens met de klachten van de oorspronkelijke criticus: Lumen was gewoon niet zo geweldig, in de context van de hele 'Dexter'-serie.

Hoewel een fan van de show zei dat ze de diepgaande kennis van Julia's film- en tv-geschiedenis als referentie misten, gaven ze eerlijk toe: "Ik was niet onder de indruk van haar optreden en het verpestte het personage en haar verhaallijn een beetje voor mij."

Anderen herhaalden hetzelfde sentiment en zeiden dat ze misschien niet echt een "slechte actrice" is, maar dat Stiles in deze specifieke rol niet perfect was. Andere klachten van zelfverklaarde 'Dexter'-fans? "Meestal was haar huilen/snikken niet geloofwaardig voor mij", bekende iemand, hoewel ze haar karakter "nog steeds leuk vonden".

Een andere commentator was het ermee eens dat haar 'schreeuwen en huilen' 'zo niet overtuigend' was, ze oordeelden ook dat 'ze vreselijk is', niet noodzakelijkerwijs in het vacuüm van de 'Dexter'-serie.

Nog andere commentatoren suggereerden dat Julia de rol goed deed; "Ze leek soms gespannen en stijf, maar gezien haar situatie lijkt dat passend."

Wat is er gebeurd met het acteren van Julia Stiles?

De algemene consensus lijkt te zijn dat Julia niet geweldig is in elke rol die ze speelt, en ze voldeed niet aan de schijnbaar strenge normen van 'Dexter'-fans. Dus wat gebeurde er met haar acteerwerk, toen ze eerder lovende kritieken kreeg van bijna elke toegewijde fan?

Zijn 'Dexter'-fans gewoon uit een ander tijdperk (een zei dat ze zich niet konden herinneren Julia eerder in iets anders dan 'Dexter' te hebben gezien)? Of is het genre van de show misschien te ver af van wat Julia normaal doet?

Hoewel haar films uit de jaren 90 meestal tienerkomedies of romances waren, terwijl de rol van 'Bourne' in schril contrast stond. Hoe dan ook, 'Dexter'-fans hebben een goed punt: liggen Julia's sterke punten echt in het misdaaddrama-genre, of ergens anders?

De meesten lijken te denken dat het ergens anders is. Wat zou kunnen verklaren wat er met de algemene carrière van Julia Stiles is gebeurd; ze probeert verschillende dingen met wisselend succes (en kijkersontvangst).

Aanbevolen: