Zendaya is niet alleen een Emmy-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties

Inhoudsopgave:

Zendaya is niet alleen een Emmy-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties
Zendaya is niet alleen een Emmy-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties
Anonim

Zendaya is ongetwijfeld een van de meest spraakmakende jonge sterren - of ze nu geld verdient met de Spider-Man-franchise of iedereen in het tienerdrama Euphoria choqueert. De actrice heeft zeker een lange weg afgelegd sinds haar begin op Disney Channel en het lijdt geen twijfel dat fans haar in de toekomst in tal van projecten zullen zien.

Vandaag bekijken we welke beroemde onderscheidingen de 25-jarige thuis heeft. Van een Emmy tot tal van Teen Choice-awards - blijf scrollen om enkele van Zendaya's meest indrukwekkende nominaties te zien!

7 Zendaya won een Primetime Emmy Award

Laten we beginnen met Zendaya's meest prestigieuze prijs - een Primetime Emmy. In 2020 won de voormalige Disney Channel-ster in de categorie Outstanding Lead Actress in a Drama Series voor haar vertolking van Rue Bennett in het HBO-tienersdrama Euphoria. Dit was Zendaya's eerste nominatie en ze nam de prijs mee naar huis - iets waar veel celebs op reageerden!

6 Zendaya was genomineerd voor twee Satellite Awards - en ze won er één

Volgende op de lijst zijn de Satellite Awards. In 2020 won Zendaya in de categorie Beste Actrice in een Drama / Genre Series voor haar rol in Euphoria.

Een jaar later, in 2021, werd de actrice genomineerd in de categorie Beste Actrice in een miniserie of televisiefilm - dit keer voor haar rol in de Euphoria Two-Part Special.

5 Zendaya was genomineerd voor twee Saturn Awards - en ze won er één

Laten we verder gaan met de Saturn Awards. In 2018 werd Zendaya genomineerd in de categorie Best Performance by a Younger Actor voor haar vertolking van MJ in de superheldenfilm Spider-Man: Homecoming. In 2019 won ze de prijs in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van hetzelfde personage in het vervolg - Spider-Man: Far from Home.

4 Zendaya was genomineerd voor twee Critics' Choice Movie Awards - en ze won er één

De voormalige Disney Channel-ster is ook geen onbekende bij de Critics' Choice Movie Awards. Vorig jaar werd de actrice genomineerd in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Marie in het zwart-wit romantische drama Malcolm & Marie.

Naast deze nominatie won Zendaya dat jaar de SeeHer Award. Afgezien van de Critics' Choice Movie Awards, was de actrice een jaar eerder ook genomineerd bij de Critics' Choice Television Awards - in de categorie Beste Actrice in een dramaserie voor haar rol in Euphoria.

3 Zendaya was genomineerd voor vier BET Awards

Volgende op de lijst zijn de Black Entertainment Television Awards. Zowel in 2014 als in 2015 werd Zendaya genomineerd in de categorie YoungStars Award. In 2020 en 2021 werd de Euphoria-ster genomineerd in de categorie Beste Actrice - maar ze heeft nog geen BET-award gewonnen.

2 Zendaya was genomineerd voor één MTV Movie & TV Award

Vorig jaar werd de voormalige Disney Channel-ster genomineerd in de categorie Best Performance in a Movie bij de MTV Movie & TV Awards. De actrice werd genomineerd voor haar werk aan de film Malcolm & Marie, maar ze nam de prijs niet mee naar huis, dus ze moet nog een van de beroemde MTV-awards winnen!

1 Zendaya werd genomineerd voor 17 Teen Choice Awards - en ze won er zeven

Ten slotte sluiten we de lijst af met de Teen Choice Awards, waar Zendaya maar liefst 17 keer is genomineerd. In 2014 werd Zendaya genomineerd in de categorie Choice Music Breakout Artist, en ze nam de prijs mee naar huis in de categorie Choice Candie's Style Icon. In 2015 werd de jonge ster genomineerd in de categorie Choice TV Actress Comedy voor haar vertolking van K. C. Cooper in de Disney Channel-show K. C. Undercover. In 2016 werd Zendaya genomineerd in de categorie Choice Music R&B/Hip-Hop Song voor haar hit "Something New" en dat jaar nam ze de prijs mee naar huis in de categorie Choice Style Female.

In 2017 werd ze genomineerd in de categorie Choice TV Actress Comedy voor haar rol in K. C. Undercover. Datzelfde jaar werd ze genomineerd in de categorie Choice Breakout Movie Star en won ze de award in de categorie Choice Summer Movie Actress voor haar rol in Spider-Man: Homecoming. In hetzelfde jaar werd Zendaya ook genomineerd in de categorieën Choice Twit, Choice Style Icon en Choice Female Hottie.

In 2018 werd de actrice genomineerd in de categorie Choice Liplock en won ze in de categorieën Choice Movie Actress Drama en Choice Movie Ship voor haar vertolking van Anne Wheeler in de muzikale dramafilm The Greatest Showman. Ook won ze in de categorie Choice Collaboration voor het nummer "Rewrite the Stars" en werd ze genomineerd in de categorie Choice Style Icon. Ten slotte won Zendaya in 2019 in de categorie Choice Summer Movie Actress voor haar rol in Spider-Man: Far from Home.

Aanbevolen: