Nicole Kidman kan weer een Oscar toevoegen aan haar lange lijst van prijzen en nominaties

Inhoudsopgave:

Nicole Kidman kan weer een Oscar toevoegen aan haar lange lijst van prijzen en nominaties
Nicole Kidman kan weer een Oscar toevoegen aan haar lange lijst van prijzen en nominaties
Anonim

Hollywood-ster Nicole Kidman is zeker een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie, en hoewel haar uiterlijk door de jaren heen is veranderd, is haar succes hetzelfde gebleven. De actrice speelde in tal van kaskrakers, en hoewel er enkele flops waren waar ze spijt van heeft, staat Kidman bekend als een van die sterren die veel prestigieuze prijzen heeft gewonnen.

Nu Nicole Kidman dit jaar in de race is voor een Academy Award, bekijken we voor welke grote prijzen Nicole Kidman is genomineerd - en welke ze mee naar huis nam. Van geprezen worden voor haar rol in The Hours tot het winnen van prijzen voor haar hoofdrol in Big Little Lies - blijf scrollen om te zien voor welk werk de actrice is beloond!

8 Ze was genomineerd voor vier Academy Awards - en ze won er één

De aftrap van de lijst zijn de Academy Awards. Nicole Kidman werd in 2001 voor het eerst genomineerd in de categorie Beste Actrice voor Moulin Rouge!. Een jaar later won ze de prijs in dezelfde categorie voor The Hours.

In 2010 werd ze opnieuw genomineerd in de categorie Beste Actrice, dit keer voor Rabbit Hole. In 2016 werd ze genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor Lion. Ten slotte is de actrice momenteel genomineerd in de categorie Beste Actrice voor Being the Ricardos.

7 Ze was genomineerd voor 17 Golden Globe Awards - en ze won er zes

Laten we verder gaan met de Golden Globe Awards. In 1995 won Kidman in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor To Die For. In 2001 won ze in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor Moulin Rouge!. Een jaar later won ze in de categorie Beste Actrice in een Film – Drama voor The Hours.

In 2017 won ze in de categorieën Beste Actrice in een Miniserie of Film – Televisie en Beste Miniserie of Film – Televisie voor Big Little Lies. Ten slotte won ze in 2021 in de categorie Beste Actrice in een Film – Drama voor Being the Ricardos. Naast haar overwinningen is Kidman nog 11 keer genomineerd voor deze prijs.

6 Ze was genomineerd voor 11 Critics' Choice Movie Awards - en ze won er één

Volgende op de lijst zijn de Critics' Choice Movie Awards. In 1996 won Kidman in de categorie Beste Actrice voor To Die For. In 2002 werd ze genomineerd in dezelfde categorie, dit keer voor Moulin Rouge!. In 2003 werd ze genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Best Acting Ensemble voor The Hours. In 2004 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice voor Cold Mountain.

In 2010 werd ze genomineerd in de categorie Best Acting Ensemble for Nine en een jaar later werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice voor Rabbit Hole. In 2016 en 2019 werd ze genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol voor Lion and Boy Erased. In 2020 werd Kidman genomineerd in de categorie Best Acting Ensemble for Bombshell, en tot slot is ze momenteel genomineerd in de categorie Best Actress for Being the Ricardos.

5 Ze was genomineerd voor drie People's Choice Awards

De People's Choice Awards zijn de volgende. Nicole Kidman werd drie keer genomineerd in de categorie Favoriete vrouwelijke filmster van het jaar - in 2003 voor The Hours, in 2005 voor The Stepford Wives en in 2006 voor Bewitched en The Interpreter. De actrice heeft deze prijs echter nooit gewonnen.

4 Ze was genomineerd voor vijf British Academy Film Awards - en ze won er één

Volgende op de lijst zijn de BAFTA's. Nicole Kidman werd genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol in 1996 voor To Die For en in 2002 voor The Others. In 2003 won ze in dezelfde categorie voor The Hours.

In 2017 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Bijrol voor Lion, en een jaar later werd ze genomineerd in de categorie Beste Internationale Televisieprogramma voor Big Little Lies.

3 Ze was genomineerd voor 15 Screen Actors Guild Awards - en ze won er één

Laten we verder gaan met de Screen Actors Guild Awards. De actrice is 15 keer genomineerd in verschillende categorieën voor haar werk aan projecten als Moulin Rouge!, The Hours, Nine, Rabbit Hole, The Paperboy, Hemingway & Gellhorn, Grace of Monaco, Lion, Bombshell en The Undoing. Kidman won de prijs echter maar één keer - in de categorie Outstanding Actress in een miniserie of tv-film voor Big Little Lies. Momenteel is Kidman genomineerd in de categorie Outstanding Actress in a Motion Picture for Being the Ricardos.

2 Ze was genomineerd voor drie Primetime Emmy Awards - en ze won er twee

De Primetime Emmy Awards zijn de volgende. In 2012 werd Nicole Kidman genomineerd in de categorie Outstanding Lead Actress in een Limited Series of Movie voor Hemingway & Gellhorn. In 2017 won de actrice in de categorieën Outstanding Limited Series en Outstanding Lead Actress in a Limited Series of Movie voor Big Little Lies.

1 Ze was genomineerd voor zes MTV-films en tv-prijzen - en ze won er twee

Om de lijst af te ronden, zijn de MTV Movie- en TV-awards. In 1993 werd Nicole Kidman genomineerd in de categorie Best On-Screen Duo of Team in a Movie voor Far and Away. In 1996 werd ze tweemaal genomineerd in de categorie Most Desirable Female in a Movie - voor To Die For en Batman Forever. In 2002 werd ze genomineerd in de categorie Best Kiss in a Movie en won ze de awards in de categorieën Best Performance in a Movie en Best Musical Moment in a Movie voor Moulin Rouge!.

Aanbevolen: