Waarom deze beroemdheden de 'sleutel tot de stad' kregen

Inhoudsopgave:

Waarom deze beroemdheden de 'sleutel tot de stad' kregen
Waarom deze beroemdheden de 'sleutel tot de stad' kregen
Anonim

Het krijgen van een sleutel van een stad is een eer voor buitengewone mensen met een buitengewone bijdrage aan de specifieke buurt. Hoewel het niet bepaald een sleutel is die een stadspoort opent, is het toch een aardig gebaar, vooral voor degenen die zoveel voor de stad hebben gedaan. Sommige mensen zetten de stad op de kaart dankzij hun bijdrage aan muziek, films of andere podiumkunsten, terwijl anderen de stad gewoon hielpen in een donkere tijd voor haar burgers.

Dat gezegd hebbende, deze beroemdheden zijn uitstekende voorbeelden van hoe men de sleutel van de stad zou kunnen krijgen. Usher bijvoorbeeld, die uit Atlanta komt, ontving zijn eer na zijn enorme filantropische inspanningen om de stad New Orleans weer op te bouwen na de dodelijke orkaan Katrina. Hier zijn andere beroemdheden, naast de R&B-koning, die de sleutel van de stad hebben ontvangen en hoe ze dat hebben gedaan.

6 Paul McCartney ontving de sleutel van Austin, TX

Paul McCartney is een fervent woordvoerder van veganisme geweest. Sinds hij vegetariër werd in 1975, is de krachtpatser al tientallen jaren een voorstander van groen eten, trad hij op op het podium van liefdadigheidsconcerten en ondersteunde hij in de loop der jaren vele bewustmakingscampagnes. Om zijn bijdrage te erkennen, gaf burgemeester Lee Leffingwell van Austin de zanger de sleutel tot de stad en het ereburgerschap.

"De toestroom van vooruitstrevende muzikanten en techneuten, de bloeiende universiteit en de foodtrucks in de hele stad, gerund door jonge vegetarische hipsters, hebben Austin tot de absolute topplek gemaakt voor groen eten", de schreef voormalig Beatles-frontman, kort na ontvangst van de prijs.

5 Kendrick Lamar kreeg de sleutels van Compton, CA

Kendrick Lamar rept met trots zijn geboorteplaats Compton, Californië, zo vaak dat hij een heel album opdraagt, Good Kid, M. A. A. D City, naar de stad. Het is in feite de geboorteplaats van vele hiphopgrootheden zoals Dr. Dre en Ice Cube of N. W. A., Coolio, The Game en meer. In 2016 overhandigde burgemeester Aja Brown hem de sleutel van Compton voor zijn toewijding aan hiphop en het op de kaart zetten van de stad.

"Het is het allerbelangrijkste. Het gaat er echt niet om hoe beroemd ik word, het gaat er echt om dat ik mijn platform gebruik en het teruggeef aan deze kinderen, want dat is wat ik als kind wilde", zei de Pulitzer-winnende artiest. "Alles wat ik doe is een weerspiegeling van hoe ik me voelde toen ik jonger was."

4 Usher kreeg de sleutel tot New Orleans, LA

Usher kreeg de sleutel van New Orleans dankzij zijn bijdrage aan het herstel van de gemeenschap na de dodelijke gevolgen van orkaan Katrina in de jaren 2000. De Grammy-winnende r&b-artiest stopte zelfs met tientallen vrijwilligers om de straten en scholen van de stad te ontruimen en wijdde een goede som geld via Usher's Foundation voor de slachtoffers.

"Om het in deze staat te zien, is verwoestend", zei de inwoner van Atlanta in 2006, zoals gerapporteerd door CBS. "Ik ben hier om fysiek iets te doen en hopelijk andere mensen te motiveren hetzelfde te doen."

3 Michael Jackson ontving talloze 'Keys To The City'

Michael Jackson was zo geliefd dat hij zijn hele leven talloze onderscheidingen voor 'sleutels tot de stad' ontving. De King of Pop ontving de sleutels van Las Vegas en zijn geboorteplaats Gary, Indiana, in 2003. Zelfs na zijn dood voegde de Thriller-zanger zich postuum bij zijn Jackson 5-broers om de sleutel van Detroit in ontvangst te nemen, gepresenteerd door de politiechef van Detroit, James Craig tijdens het Detroit Music Weekend Festival in 2018.

"Vroeger kwamen we de Fox Theatre-amateuravonden spelen, in een poging naam voor onszelf te maken", vertelde Marlon Jackson Billboard over de speciale band tussen de Motor City en de Jackson 5. "Dus de Jackson 5 en Motown gaat vele jaren terug… Er is enige synergie met de Jackson 5 en de Jacksons en Detroit."

2 Big Sean kreeg de sleutel tot Detroit, MI

Een andere ontvanger van de sleutel tot Detroit, rapper Big Sean, scoorde geschiedenis als de jongste ontvanger van de eer. De rapper, afkomstig uit Detroit, Michigan, kreeg de sleutel van zijn geboorteland dankzij zijn bijdrage via de Sean Anderson Foundation. Eerder in april 2017 lanceerde de rapper "Mogul Prep", een reeks kleine workshops om studenten met een laag inkomen te leren over de zakelijke kant van de muziekindustrie.

"[De burgemeester] eerde mij en mijn stichting voor het motiveren van de stad door middel van mijn muziek [en] berichten en het starten van een echt curriculum genaamd 'Mogul Prep' dat kinderen alle banen achter de schermen leert die beschikbaar zijn in de muziekindustrie en gaf ze les op middelbare schoolniveau", aldus de rapster, zoals opgemerkt door Rolling Stones. "Dit zal dit najaar worden toegepast op Detroit Public Schools en op sommige scholen in B altimore en meer."

1 Dr. Dre heeft de sleutels tot Compton, CA

Voordat Kendrick Lamar de eer te beurt viel, was er Dr. Dre die de sleutel ontving van zijn geboorteland Compton. Burgemeester Aja Brown erkende de ondernemersprestaties van Dre nadat hij in gesprek was om zijn Beats Audio-bedrijf aan Apple te verkopen in een deal ter waarde van maximaal $ 3,2 miljard met de sleutel tot Compton in 2014. Volgens TMZ schonken hij en Interscope-baas Jimmy Iovine maar liefst $ 70 miljoen om een muziek- en bedrijfscurriculum te ontwikkelen aan de University of Southern California in LA.

Aanbevolen: