Hoe werd Erin Moriarty gecast in 'The Boys'?

Inhoudsopgave:

Hoe werd Erin Moriarty gecast in 'The Boys'?
Hoe werd Erin Moriarty gecast in 'The Boys'?
Anonim

Erin Moriarty trok zeker ieders aandacht na de landing van het deel van Annie January, ook bekend als Starlight in Eric Kripke's actie-misdaadserie, The Boys, op Amazon Prime Video. Gebaseerd op een stripreeks met dezelfde naam, verkent de serie een wereld waar superhelden van een groep die bekend staat als The Seven gemakkelijk machtsmisbruik zouden plegen. In het begin is Moriarty's Starlight, zelf een superheld, verbonden met The Seven. Later werkt ze echter samen met The Boys om ze neer te halen.

De serie is misschien gecentreerd rond Karl Urban (die velen zich misschien herinneren uit zijn tijd in The Lord of the Rings en het Marvel Cinematic Universe, maar gedurende de eerste twee seizoenen hebben velen Moriarty als zijn echte doorbraakster beschouwd. En terwijl iedereen wacht op het komende derde seizoen (waarin Kripke belooft een aflevering van 'heldengas' te bevatten), is het misschien leuk om te ontdekken hoe Moriarty uiteindelijk haar rol als superheld belandde (en een band kreeg met haar castgenoten van The Boys).

Wie is Erin Moriarty?

Hoewel Moriarty voor velen misschien een nieuw gezicht lijkt, speelde de actrice al meer dan tien jaar Hollywood-rollen. Haar allereerste werk op het scherm was in de voor een Emmy genomineerde soapserie One Life to Live, waar Moriarty in slechts zes afleveringen verscheen als Whitney Bennett. Ze maakte later ook een korte verschijning in Law & Order: Special Victims Unit.

Kort daarna maakte de actrice haar filmdebuut in de komedie The Watch, met een sterrencast met Ben Stiller, Jonah Hill en Vince Vaughn. Moriarty volgde dit al snel op met de dramedy The Kings of Summer (Toy's House), die veel ophef kreeg op Sundance.

The Kings of Summer draait om een groep jonge tienervrienden die samen een huis bouwen in het bos. De film bevatte zo'n jonge cast en in feite was Moriarty amper een tiener toen ze de film maakte. "Onze regisseur, Jordan [Vogt-Roberts], was onvermurwbaar dat we bijna de leeftijd hadden die deze personages hadden, want weet je, ik was pas 14. Ik herinner me hoe het was", zei de actrice. "Dus de uitvoeringen zijn volgens mij meer oprecht omdat hij acteurs inhuurde die pas 14 waren."

Kort daarna bleef Moriarty tv-rollen nastreven, eerst in de kortstondige serie Red Widow en daarna kort in True Detective. Rond dezelfde tijd werd de actrice ook gecast in Marvel's Jessica Jones voor Netflix. Hier speelde Moriarty Hope Shlottman, een slachtoffer van mishandeling die een klant wordt van Jessica Jones (Krysten Ritter).

Nadat haar tijd bij Jessica Jones eindigde, boekte Moriarty verschillende filmrollen. Deze omvatten een in de indiedramedy Captain Fantastic, het misdaaddrama Blood Father met Mel Gibson, de horrorthriller Within en de dramathriller Driven, die is geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven. Moriarty boekte ook een zeer kleine rol in Kong: Skull Island. En toen, niet lang nadat ze aan deze films had gewerkt, werd ze gecast als Starlight.

Hier is hoe Erin Moriarty de rol van Starlight in 'The Boys' belandde

Tegen de tijd dat de casting voor The Boys aan de gang was, kende Moriarty de oefening. Om een rol te krijgen, zijn audities het noodzakelijke kwaad. Zelfs na jaren in het vak te zijn geweest, vindt Moriarty het niet per se leuk. "Auditie doen is nooit mijn sterkste kant geweest, wat me erg dankbaar maakt dat ik zelfs het niveau heb bereikt waarop ik zit", onthulde de actrice. "Ik hou niet van auditie doen."

Desalniettemin, toen The Boys langskwam, vertelde iets Moriarty al vroeg dat dit het perfecte project voor haar was. "Dus ik kreeg hiervoor de auditie en gek genoeg was een van de aanwijzingen dat het een van de rollen zou zijn die goed voor mij zouden zijn, dat mijn eerste auditie een zelftape was en ik had er zoveel plezier in", legde ze uit. "Het zorgde ervoor dat ik de rol meer wilde.”

Na haar eerste auditie deed Moriarty verschillende screentests. "Toen heb ik een screentest gedaan met onze showrunner [Kripke] en eerlijk gezegd voelde het als een marathon lopen", herinnert de actrice zich. "Het duurde anderhalf uur lang, we lieten me elke scène zes of zeven keer doen op een ton [sic] verschillende manieren."

Toen ze klaar was met de tests, leerde Moriarty niet of ze de rol meteen kreeg. Dat gezegd hebbende, liet Kripke doorschemeren dat zij zijn eerste keuze was. "Ik liep de schermtest uit en hij nam me privé mee naar buiten en zei: 'Voordat je het weet, wat er ook gebeurt, wat de studio ook beslist, creatief we duimen voor jou, en ik ben voor jij en ik willen jou hiervoor,'" herinnerde ze zich. Al snel kreeg Moriarty te horen dat ze de rol kreeg.

Ondertussen zullen fans blij zijn te weten dat The Boys al is vernieuwd voor een vierde seizoen voorafgaand aan de première van seizoen 3. Tegelijkertijd is Moriarty ook gehecht aan de aankomende horrorfilm True Haunting. Het is gebaseerd op het eerste op televisie uitgezonden exorcisme dat in 1971 op NBC werd uitgezonden.

Aanbevolen: