Wat is er gebeurd met de carrière van 'Mad TV'-ster Nicole Sullivan?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de carrière van 'Mad TV'-ster Nicole Sullivan?
Wat is er gebeurd met de carrière van 'Mad TV'-ster Nicole Sullivan?
Anonim

Nicole Sullivan was een van de oorspronkelijke castleden van de sketchcomedyshow Mad TV, maar ze studeerde in 2001 af van de show. Sinds ze wegging, is ze sindsdien een van de meest productieve personageacteurs in Hollywood geworden, vooral als het gaat om sitcoms. Gedurende haar carrière heeft ze in enkele van de meest populaire sitcoms geacteerd, in een aantal films gespeeld en voice-over gedaan voor verschillende tekenfilms en videogames.

Voordat ze haar optreden op Mad TV plaatste, deed Nicole Sullivan bijrollen voor televisieprogramma's als Diagnosis Murder, Party of Five en Models Inc. Tot op heden heeft ze meer dan 150 credits op IMDb, waarvan 130 alleen voor acteren, en heeft ze een nettowaarde van $ 4 miljoen. Ze trad op naast komische legendes zoals Jerry Stiller en werkte al vroeg in zijn carrière met Patton Osw alt. Ze speelde in een grote film van Disney. Ze heeft zelfs enkele van de populairste tekenfilmschurken van Disney Channel geuit. Laten we eens kijken naar de carrière van deze geliefde Mad TV-aluin en sitcom-ster en zien wat ze heeft gedaan en hoe ze haar $ 4 miljoen verdiende.

8 Nicole Sullivan's ambtstermijn op 'MadTV'

Mad TV debuteerde in 1995 en werd uitgezonden voor 150 afleveringen. Samen met Sullivan bevatte de originele cast een waslijst van toekomstige sterren, waaronder Mary Sheer die acteerde in de Nickelodeon-show iCarly, Phil Lamarr die nu een van de meest productieve stemacteurs in de geschiedenis van Hollywood is, David Herman die speelde in Office Space, en Bryan Callen die acteerde in shows zoals The Goldbergs en films zoals The Hangover.

Sullivan was ook een schrijver voor de show, en ze gaf fans enkele van de meest geliefde personages van de show, zoals de potige Vancome Lady, Antonia, de rechtse countryster Darlene McBride (wat vooral grappig is omdat Sullivan is een uitgesproken liberaal,) en verschillende indrukken zoals Barbra W alters, Hillary Clinton en Meg Ryan.

7 Nicole Sullivan speelde de hoofdrol in 'The King Of Queens'

Nadat ze Mad TV had verlaten, vond Nicole Sullivan onmiddellijk werk aan Kevin James' succesvolle sitcom The King of Queens, die 9 seizoenen op CBS werd uitgezonden. Tijdens de show ging ze aan de slag met comedysterren als Patton Osw alt en de legendarische Jerry Stiller. In 2021, tijdens een golf van COVID-sociale afstand, herenigde Sullivan zich met haar castmates om een script te lezen van een aflevering als eerbetoon aan Stiller, die in 2020 overleed.

6 Nicole Sullivan had een populair terugkerend personage op 'Scrubs'

Hoewel ze een regelmatig ondersteunend personage was in The King of Queens, waren de meeste van haar personages sinds ze de sketchcomedyshow verliet gastrollen of personages met een kortere verhaallijn. Sullivan werkt ook meestal aan sitcoms. Een favoriete rol bij fans was haar optreden als Jill Tracy, een vrouw die haar geluk niet op prijs stelt en die na een zelfmoordpoging naar het Heilig Hartziekenhuis komt.

5 Nicole Sullivan speelde een therapeut in 'Cougar Town'

Een andere populaire rol van Sullivan was toen ze optrad tegenover Courtney Cox in Cougar Town, de tweede show die werd gecreëerd door de showrunners van Scrubs. Sullivan speelde Lynn Mettler, de psychiater van Courtney Cox. Sullivan verscheen in zeven afleveringen.

4 Nicole Sullivan sprak de schurk Shego uit voor Disney's 'Kim Possible'

Nicole Sullivan werkt ook prominent als stemacteur en ze heeft een aantal iconische uitvoeringen op haar naam staan. Kim Possible was een van de meest populaire Disney Channel-tekenfilms ooit geproduceerd en Sullivan sprak een van de belangrijkste schurken van de show uit. Sullivan is de stem van Shego, de groen-zwarte goth die het bevel voert over de ergste vijand van Kim Possible, Dr. Drakken. Sullivan heeft een paar andere Disney-projecten gedaan, waaronder de zeer populaire Buzz Lightyear Star Command-cartoons.

3 Nicole Sullivan speelde Franny In Pixar's 'Meet The Robinsons'

Sullivan heeft ook een paar films gemaakt en een van de meest winstgevende was waarschijnlijk haar optreden in Meet The Robinsons van Disney Pixar. Ze speelde Franny in zowel de film- als de videogameversie. Hoewel het niet de meest populaire Disney- of Pixar-film is, beschouwen sommigen het zelfs als een flop, maar bracht het toch meer dan $ 150 miljoen op.

2 Andere voice-overprojecten van Nicole Sullivan

Sullivan heeft geen tekort aan werk gehad sinds ze Mad TV heeft verlaten en haar CV met stemacteurs is te lang om in één artikel samen te vatten. Dat gezegd hebbende, heeft ze, naast Kim Possible en Meet The Robinsons, haar stem uitgeleend aan Family Guy voor meer dan 20 karakters. Leuk weetje: ze kreeg werk aan Family Guy omdat de show is gecoproduceerd door Sullivan's collega Mad TV-alum Alex Borstein. Ze is ook te horen in shows als American Dad, Clone High, The Penguins of Madagascar, Teen Titans Go, Harley Quinn en Bojack Horseman.

1 Nicole Sullivan's andere sitcom-projecten

Hetzelfde kan gezegd worden van haar uitgebreide werk in sitcoms. Naast King of Queens, Scrubs en Cougar Town was ze in shows als Mom, Disjointed, The Mindy Project, Girlboss, The Exes, Whitney, Sht My Dad Says en The Suite Life of Zach and Cody. Er zijn een paar pogingen gedaan om haar haar eigen sitcom te geven, zoals Hot Properties uit 2005 en de Lifetime-serie Rita Rocks uit 2008, maar beide werden geannuleerd na hun eerste seizoen. Momenteel heeft Nicole Sullivan een terugkerende rol als Janine op Black-ish. Ze speelt ook Carol Finkle in The Sex Lives of College Girls.

Aanbevolen: