James Bond's Lashanna Lynch leidt BAFTA 2022 "Rising Star Award"

Inhoudsopgave:

James Bond's Lashanna Lynch leidt BAFTA 2022 "Rising Star Award"
James Bond's Lashanna Lynch leidt BAFTA 2022 "Rising Star Award"
Anonim

No Time To Die-actrice Lashana Lynch en Millicent Simmonds van A Quiet Place leiden de sterren die genomineerd zijn voor de BAFTA 2022 EE Rising Star Award.

Ook genomineerd in deze categorie is The King's Man-acteur Harris Dickinson, naast West Side Story's Ariana DeBose en The Power of the Dog's Kodi Smit-McPhee, die beide naar verwachting dit jaar voor een Oscar zullen worden genomineerd,

Rising Award Winnaars gaan door naar grote dingen

Eerdere winnaars van de prijs waren James McAvoy, Eva Green, Tom Hardy, Kristen Stewart, Tom Holland en Letitia Wright. Ze hebben allemaal een enorm internationaal succes in de branche behaald, Sommigen hebben opgemerkt dat de genomineerde Smit McPhee van dit jaar al aanzienlijk succes heeft in de industrie, met zijn verschenen in prominente films als The Road, Let Me In en Dawn of the Planet of the Apes. Hij wordt getipt om dit jaar de Beste Mannelijke Bijrol te winnen voor zijn rol in Jane Campions cowboyfilm The Power of the Dog.

Lashana Lynch schreef geschiedenis als de eerste vrouw die de erfenis van 007 voortzette in haar baanbrekende rol als Nomi in No Time To Die. Ze miste de nominatieceremonie omdat ze momenteel het historische epos The Woman King in Zuid-Afrika aan het filmen is. Ze zal binnenkort te zien zijn in de verfilming van de musical Matilda, samen met Emma Thompson.

Millicent Simmonds heeft geschiedenis geschreven als de eerste dove genomineerde. Ze vond wereldwijde bekendheid met haar hoofdrol in A Quiet Place uit 2018 en het vervolg in 2021. Ondertussen is DeBose, die al beste vrouwelijke bijrol won bij de Golden Globe Awards en een nominatie ontving van Critics Choice Awards voor haar rol in West Side Story, trots om haar Spaanse afkomst te presenteren.

In een reactie op haar BAFTA-nominatie zei DeBose: 'Ik ben meer dan nederig om deel uit te maken van de getalenteerde groep acteurs die door de jaren heen is genomineerd voor de EE Rising Star Award. Om te zeggen dat ik opgewonden ben, is een understatement, en ik ben zo dankbaar voor deze erkenning. Echt weggeblazen.'

BAFTA-genomineerden aangekondigd deze week

De genomineerden werden dinsdagochtend bekend gemaakt via een livestream-ceremonie die werd georganiseerd door Rising Star-winnaar van vorig jaar Bukky Bakray en omroeporganisatie Edith Bowman. De resterende BAFTA-nominaties worden donderdag bekendgemaakt, voorafgaand aan de ceremonie van 13 maart in de Royal Albert Hall.

De EE Rising Star Award bestaat nu voor het 17e jaar en is de enige BAFTA-award waarop het publiek heeft gestemd. Onlangs is bekend gemaakt dat Rebel Wilson de jaarlijkse prijsuitreiking zal uitreiken.

De selectiejury van dit jaar bestond uit de voorzitter van BAFTA en televisie Krishnendu Majum, actrice en regisseur Sadie Frost, actrice Michelle Dockery, castingdirectors Lucy Bevan en Leo Davis, producer Uzma Hasan en talentagent Ikki El-Amriti.

Aanbevolen: