20 dingen die alleen volwassenen opmerken in SpongeBob SquarePants

Inhoudsopgave:

20 dingen die alleen volwassenen opmerken in SpongeBob SquarePants
20 dingen die alleen volwassenen opmerken in SpongeBob SquarePants
Anonim

Tussen het onderwaterleven en een pratende spons met zijn vriendengroep, wat wil je nog meer van een tekenfilm? SpongeBob SquarePants heeft duidelijk de status van "culturele toetssteen" verdiend; de serie draait al twintig jaar op het geliefde kindernetwerk Nickelodeon!

Voor iedereen die de afgelopen twee decennia onder een steen heeft geleefd, zoals SpongeBob's beste vriend Patrick Star, vertelt de serie het verhaal van een spons die in een echte ananas onder de zeespiegel leeft terwijl hij door het leven navigeert als frituurkok bij de plaatselijke hotspot-eetgelegenheid de Krusty Krab, samen met de diverse bewoners van de stad Bikini Bottom, is er geen gebrek aan hilarische grappen in een aflevering van een half uur.

SpongeBob is een nietje geworden voor meerdere generaties kinderen en volwassenen. Voor die ouders die meerdere SpongeBob-marathons hebben doorstaan, zijn er altijd verborgen schatten die speciaal voor hen bedoeld zijn!

20 Under Sea Living lijkt duur

Afbeelding
Afbeelding

Als kinderen hebben wij SpongeBob-fanaten misschien hysterisch gelachen om de verschillende soorten woningen in Bikinibroek, maar naarmate we dichter bij de tijd in ons leven komen waarin we eigen huizen bezitten, kunnen we onszelf tegenkomen nadenken over een belangrijke vraag: hoe duur zijn de kosten van levensonderhoud in Bikinibroek?

SpongeBob's ananas is ruim; hoeveel heeft hij eraan uitgegeven?

19 Gary zou het moeilijk hebben om onder water te overleven

Afbeelding
Afbeelding

Bij de eerste blik op Gary, SpongeBob's geliefde huisdier, zullen we zien dat hij een slak is met de communicatiestijl van een ander dier; Gary "miauwt" als een kat!

Zijn maniertjes ondersteunen verder dat hij het leven als een kat leidt, maar als Gary echt een kat was, hoe zou hij dan als een onderzees wezen kunnen leven? Gary benaderen door een logische lens zou hoogstwaarschijnlijk het mysterie van een volwassene zijn!

18 De obsessie van meneer Krabs met geld was zeker de bedoeling

Afbeelding
Afbeelding

Wie van ons heeft er niet een baas gehad met een obsessie voor geld? Van het vinden van manieren om het kantoor financieel stabiel te houden tot het zoeken naar manieren om kosten te besparen, een baas met geld in zijn hoofd als de heer Eugene Krabs is een vrij algemeen gedeelde ervaring in de werkende wereld.

Mr. Krabs obsessie met geld moet een terughoudende knipoog zijn naar geldhongerige bazen overal!

17 Octo heeft duidelijk wat innerlijke onrust ervaren

Afbeelding
Afbeelding

Jongere SpongeBob-fans hebben Squidward Tentacles misschien gewoon als een lieve grom gezien, maar degenen onder ons met wat meer levenservaring onder onze riem kunnen Squidward op een heel andere manier bekijken; onze geliefde inktvis is gewoon een man die de constante teleurstellingen van het leven beu is en zou willen dat hij een pauze kon nemen!

Een manier om Octo te beschrijven? Cynisch, maar dat geeft niet!

16 Patrick heeft wat dingen meegemaakt

Afbeelding
Afbeelding

Patrick Stars vermogen om betrokken te raken bij eindeloos hilarische capriolen heeft fans misschien een eindeloze reeks gelach opgeleverd, maar als volwassenen vragen we ons af wat Patricks emotionele toestand is. Gaat het goed met onze zeestervriend?

Weet je nog dat Patricks ouders op bezoek kwamen? Het blijkt dat Janet en Marty eigenlijk niet de ouders van Patrick waren, ondanks een opvallende gelijkenis! Zou hij niet wat verwerkingstijd nodig hebben?

15 SpongeBob was codependent

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beste eigenschappen van SpongeBob Squarepants is zijn loyaliteit en zijn nooit aflatende vriendelijkheid jegens iedereen, ongeacht de situatie! Vriendelijkheid en geduld zijn beide fijne persoonlijkheidskenmerken, maar soms kan SpongeBob gemakkelijk gekwetst worden door anderen als ze andere prioriteiten hebben.

Naarmate we ouder worden en meer mensen ontmoeten, hebben we de neiging om wat meer te leren over menselijke relaties. Achteraf gezien was SpongeBob volledig codependent!

14 Mevrouw Puff zou geen les meer mogen geven

Afbeelding
Afbeelding

Mevr. Puff was absoluut een onderschatte held in Bikinibroek. De vrouw is naast SpongeBob gebleven (natuurlijk, vaak zeer onwillig en ten koste van haar lichamelijke en geestelijke gezondheid), maar ze heeft haar vastberaden leerling nog steeds nooit de rug toegekeerd!

Realistisch gezien zou mevrouw Puff echter geen les meer mogen geven na het extreem hoge aantal gevaarlijke ervaringen tijdens het werk met SpongeBob!

13 Sandy was de enige consistente vrouwelijke aanwezigheid

Afbeelding
Afbeelding

Een belangrijke factor binnen SpongeBob SquarePants die we als kinderen misschien hebben gemist? De vriendengroep van SpongeBob en de inwoners van Bikinibroek zijn overwegend mannelijk. Natuurlijk zijn er belangrijke dames in het leven van SpongeBob, maar er is één vrouw die loyaal genoeg is om SpongeBob te blijven, wat er ook gebeurt: Sandy Cheeks!

Sandy was extreem belangrijk omdat ze SpongeBob en haar vrienden liet zien hoe ze voor zichzelf konden opkomen!

12 Plankton had consistent gezelschap nodig

Afbeelding
Afbeelding

Wie kan Planktons ongelooflijk unieke relatie met zijn vrouw Karen vergeten? Als je een opfriscursus nodig hebt, Karen is een computer en haar man is zeeplankton. Ondanks de unieke koppeling, heeft Plankton mogelijk geprofiteerd van meer dan één loyale relatie.

Een nieuwkomer in SpongeBob zou niet lang nodig hebben om erachter te komen waarom Plankton niet veel relaties heeft, maar misschien zou hij wat aardiger zijn geweest?

11 Bikinibroekje had voedsel op het land nodig

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft geen honger te hebben om de schoonheid van een Krabby Patty, de kenmerkende hamburger van de Krokante Krab, te waarderen!

Het is een hoofdbestanddeel van Bikinibroekje en speelt een belangrijke rol binnen de gemeenschap, maar het is tijd om verder te kijken dan de geheime formule en een belangrijke vraag te stellen. Hoe is het mogelijk dat de ingrediënten van de Krabby Patty onder water komen en hun houdbaarheid overleven?

10 De identiteit van Pearls moeder is een mysterie

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Krabs' dochter Pearl was veel dingen; ze was parmantig, altijd trots op haar vriend SpongeBob, en ze hield waanzinnig veel van haar vader. Het is belangrijk op te merken dat haar vader de enige echte meneer Krabs was, en hij was een krab voor de walvis van Pearl!

Naarmate SpongeBob-fans ouder worden, kan het gebruikelijk zijn dat we Pearls identiteit onderzoeken en erover nadenken. Wie was haar moeder?

9 Het 'Goofy Goober'-nummer ging niet over ijs

Afbeelding
Afbeelding

Een iconisch moment in SpongeBob's speelfilmdebuut op groot scherm, waarin SpongeBob en Patrick rondhingen in de ijssalon en na elke opeenvolgende bananensplit steeds maffer werden.

We hebben hun gekkigheid misschien toegeschreven aan een suikerstorm toen we jonger waren, maar nu begrijpen we misschien de onderliggende meer volwassen verwijzing naar SpongeBob en Patrick's nacht van eindeloos, "goofy goober" plezier!

8 Een heel stadion past niet onder water

Afbeelding
Afbeelding

Herinner je je de iconische aflevering van SpongeBob SquarePants waar Octo aan een aartsvijand uit zijn jeugd wilde bewijzen dat hij het waard was als volwassene door te beweren een regisseur te zijn van een beroemde fanfare?

De aflevering Band Geeks voorzag ons van het klassieke "Sweet Victory"-nummer en enkele kenmerkende grappen in de geschiedenis van de show, maar hoe zit het met de logistiek van de situatie? Hoe konden ze gebeuren?

7 Octo gesetteld door te werken bij The Krusty Krab

Afbeelding
Afbeelding

We weten dat Octo een soort van glas halfleeg is, maar hoe zit het met de redenen die bijdragen aan zijn wereldbeeld?

In sequenties door de hele show zien we Octo verschillende soorten carrières nastreven. In deze fantasieën is hij veel gelukkiger dan hij ooit in het echte leven zou kunnen zijn. Zou zijn eeuwig sombere stemming iets te maken kunnen hebben met zijn carrièrekeuze, waardoor we gaan nadenken over "wat als?"

6 Aantal verwondingen van SpongeBob

Afbeelding
Afbeelding

Door twee decennia aan SpongeBob's shenanigans, is het bijna onmogelijk om het exacte aantal gevaarlijke verwondingen te achterhalen die SpongeBob heeft opgelopen en hoe hij eraan kwam om ze te krijgen.

Terwijl we beginnen na te denken over de logica achter SpongeBob's blessurerecord, vragen we ons af hoe hij in staat is geweest om keer op keer te herstellen en te overleven zonder een schrammetje!

5 SpongeBob zou het rijexamen niet meer mogen afleggen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de geliefde grappen in de geschiedenis van SpongeBob is de vastberadenheid van onze favoriete spons om het (rechtmatig) behalen van zijn rijbewijs nooit op te geven! Natuurlijk, hij heeft zijn instructeur mevrouw Puff meerdere keren in gevaar gebracht, maar we moeten het aan SpongeBob overhandigen omdat hij nooit opgeeft!

Logica staat echter in de weg. Hoe kon hij wegkomen met het zo vaak afleggen van de test?

4 Er waren genoeg pittige referenties

Afbeelding
Afbeelding

Je moet het aan de makers van SpongeBob overhandigen! Ze hebben niet alleen een tv-show gemaakt die kinderen al twintig jaar in verrukking brengt, maar ze gaven ook een gelijke reden voor de volwassenen om op de show af te stemmen en van de show te genieten zonder helemaal ineen te krimpen!

Eén reden die bijdraagt? De legioenen van op volwassenen gerichte grappen verborgen in de pagina's van het script van een aflevering. Kinderen, kijk weg!

3 De verschillende soorten onroerend goed

Afbeelding
Afbeelding

Bikinibroek zegende niet alleen fans met SpongeBob's ananashuis, maar we kregen ook Patrick's gedenkwaardige verblijfplaats die hij thuis noemde in de vorm van een rots! Hoe ideaal voor een enkele zeester!

Was er een specifieke reden voor de verschillende soorten residenties in Bikinibroek? Wie weet het zeker, maar de vele verschillende huizen hebben onze volwassen zelven geïnspireerd om ons af te vragen!

2 'SpongeBob' was behoorlijk vooruitstrevend voor kinderprogrammering

Afbeelding
Afbeelding

SpongeBob SquarePants was niet alleen gedenkwaardig vanwege zijn langdurige vermogen om het hele gezin bezig te houden, de show bood veel waardevolle lessen voor kinderen, met betrekking tot het begrijpen van verschillen tussen ons en onze buren!

Het vermogen van de show om verschillende personages te laten zien die met elkaar opschieten en vreedzaam naast elkaar bestaan, was nogal vooruitstrevend voor een tv-programma voor kinderen als je het ons vraagt, waarvan we sommige merken naarmate we ouder worden!

1 Hun smaakvoorkeuren klopten niet

Afbeelding
Afbeelding

SpongeBob-fans hebben in de loop der jaren de tijd genomen om de Krabby Patty te erkennen en te eren als een iconisch stuk voedsel in de televisiegeschiedenis, maar hebben we de tijd genomen om na te denken waarom de Krabby Patty de go-to werd fastfood keuze van de Bikini Bottom crew?

Als alternatief, hoe zijn SpongeBob en het bedrijf precies van hun favoriete eten gaan houden? Wie weet!

Referenties: YouTube, YouTube, YouTube,

Aanbevolen: