9 tv-programma's geannuleerd uit het niets (11 vuilnismannen die weg moeten)

Inhoudsopgave:

9 tv-programma's geannuleerd uit het niets (11 vuilnismannen die weg moeten)
9 tv-programma's geannuleerd uit het niets (11 vuilnismannen die weg moeten)
Anonim

Als het op televisie aankomt, zijn shows overgeleverd aan hun nummers. Ondanks dat het kritische hits zijn - of kritisch gepand - zijn het de kijkers die de uiteindelijke beslissingen nemen. Vaak betekent dit dat shows met een klein budget achter de schermen - denk aan realityshows, waar de enige mensen die een salaris krijgen de presentatoren of juryleden zijn - tot tevredenheid van het publiek worden geproduceerd.

Andere keren kunnen shows die meesterwerken zijn op het gebied van verhaallijn en karakterontwikkeling worden stopgezet zonder waarschuwing na slechts een seizoen of twee, waardoor kijkers treuren over het verlies en de bungelende verhaallijnen. Shows die ooit fris en fascinerend waren, worden uiteindelijk gerecycled waardoor ze in het begin een hit waren, wat leidde tot iets ouds en versletens. Dat gezegd hebbende, dit zijn 9 shows die uit het niets werden geannuleerd - en 11 die moeten gaan.

20 AFVAL: American Idol

Afbeelding
Afbeelding

Toen American Idol voor het eerst in première ging, was het een fenomeen. Nu is het echter moeilijk voor iedereen om een van de recente winnaars te onthouden. Met een wisselend panel van juryleden en een verzadiging van andere gelijkgestemde zangwedstrijdshows, is American Idol al een keer eerder geannuleerd - wat weerhoudt iemand ervan om voor de tweede keer de stekker eruit te trekken?

19 TE BINNENKORT GEGAAN: Freaks & Geeks

Afbeelding
Afbeelding

Beschouwd als een van de meest geliefde tiener-tv-shows in de recente geschiedenis, duurde Freaks & Geeks slechts één seizoen voordat het zonder pardon werd geannuleerd. Met de ontluikende talenten van James Franco, Seth Rogen, Jason Segel en meer, heeft Freaks & Geeks nog steeds een cultstatus behouden sinds het vroege vertrek.

18 AFVAL: onverzadigbaar

Afbeelding
Afbeelding

Problematisch vanaf het begin, potentiële kijkers riepen op om de Netflix-show te annuleren voordat deze zelfs maar werd uitgezonden. Een petitie om de serie ingeblikt te krijgen was niet succesvol en ondanks alle problemen (die de show heeft afgedaan als een "zwarte komedie" of "satire"), zal het tweede seizoen naar verwachting in oktober op de streamingdienst verschijnen.

17 TE BINNENKORT GEGAAN: Alles zuigt

Afbeelding
Afbeelding

Met de nostalgie uit de jaren 90 in volle kracht, zou je gedacht hebben dat de Netflix-show Everything Sucks! zou meer uithoudingsvermogen hebben gehad. Geliefd bij een kleine kern van diehard fans en hit met de critici, werd de show na slechts 10 afleveringen geannuleerd. Een realistisch beeld geven van het leven op de middelbare school - en niet minder met echte tieners - stond niet gelijk aan succes.

16 GARBAGE: The Walking Dead

Afbeelding
Afbeelding

The Walking Dead lijkt veel op de zombies waar het tegen vecht - traag en stompzinnig. Nu op het punt om zijn tiende seizoen uit te zenden, is een groot deel van de originele cast ofwel gedood of uit eigen beweging achtergelaten. De formule-seizoenen van de show hebben gezien wat eens een veelbelovend uitgangspunt was, stotterde tot een erg saaie - en schijnbaar nooit eindigende - ondergang.

15 TE SNEL GEGAAN: Bunheads

Afbeelding
Afbeelding

Amy Sherman-Palladino had een grote hit met Gilmore Girls en sleepte de prijzen in de wacht met The Marvelous Mrs. Maisel. Daarvoor was er echter Bunheads, een show over ballerina's waarin Emily Gilmore zelf te zien was. De show werd geannuleerd in een verrassende beslissing van ABC Family, en veel critici en artikelen klaagden over het verlies en eisten tevergeefs verlenging ervan.

14 AFVAL: The Simpsons

Afbeelding
Afbeelding

The Simpsons was ooit een culturele toetssteen en een symbool van het "gemaakt hebben" in Hollywood, toen een beroemdheid de kans kreeg om hun stem aan een personage te geven. Die dagen zijn echter allang voorbij en de show - nu in zijn derde decennium - is een ondiepe schaduw van wat het ooit was. Die-hard fans kijken zelfs zelden naar de serie, die lang geleden moest worden afgerond.

13 TE SNEL GEGAAN: Madeliefjes duwen

Afbeelding
Afbeelding

Het was eigenlijk de schrijversstaking van 2007 die deze kritische lieveling in de war bracht. Ondanks dat ze genomineerd waren voor 17 Emmy's, liep Pushing Daisies een probleem op toen de staking plaatsvond in het midden van hun eerste seizoen. Ondanks dat ze voor een tweede seizoen werden verlengd, hadden de schrijvers moeite om verder te gaan waar ze waren gebleven, en de culthit werd ingeblikt.

12 AFVAL: 13 redenen waarom

Afbeelding
Afbeelding

Gelukkig gaat 13 Reasons Why nu zijn vierde en laatste seizoen in en heeft het drie seizoenen te lang geduurd. Vol met controverse dankzij zijn grafische karakter en pas laat een waarschuwing aan kijkers na veel klachten, 13RW is een pijnlijke slog die ongeveer nul sympathieke personages op het scherm ziet en heel veel onduidelijkheid in wat het kiest om te portretteren in de naam van "realisme".

11 TE SNEL GEGAAN: Dead Like Me

Afbeelding
Afbeelding

Nog een rare show met krachten over de doden, Dead Like Me was een heerlijk ongebruikelijke inzending die de levens van verschillende 'reapers' liet zien. De show was donker en grappig - en duurde slechts twee seizoenen. Vijf jaar later volgde een zeer "meh" -film, maar het kon de magie van het origineel niet heroveren.

10 AFVAL: Grey's Anatomy

Afbeelding
Afbeelding

Net als The Walking Dead is Grey's Anatomy gewoon veel te lang aan de gang geweest. Nu we zijn 15th(!!!) seizoen ingaan, is een groot deel van de originele cast vertrokken en hebben ze nieuwe verhaallijnen en karakterontwikkeling meegenomen. Hoeveel tragedie moeten we Ellen Pompeo zien doormaken voordat genoeg genoeg is?

9 TE SNEL GEGAAN: Firefly

Afbeelding
Afbeelding

Joss Whedon heeft een reeks hits gehad, zowel op het kleine scherm als op het grote scherm. Firefly was niet een van die hits, ondanks dat het zowel door fans als critici werd aanbeden. In bijna elke lijst met shows die te vroeg zijn verdwenen, duikt Firefly op. Hé, de fans hebben er daarna in ieder geval een fatsoenlijke film van weten te maken!

8 AFVAL: De vrijgezel

Afbeelding
Afbeelding

Een game/realityshow waarin een stel identiek ogende vrouwen strijden om de genegenheid van een middelmatige man, heeft misschien goed gespeeld in de vroege jaren 2000 toen het voor het eerst werd uitgezonden, maar The Bachelor is zo muf als het witte brood dat vormt de meerderheid van zijn liefdesbelangen. Helaas heeft het een enorme franchise voortgebracht waarvan helaas geen einde in zicht is.

7 TE BINNENKORT GEGAAN: Niet aangegeven

Afbeelding
Afbeelding

Met enkele Freaks & Geeks-alumni zoals Seth Rogen en Jason Segel, was Undeclared een frisse, grappige kijk op wat er gebeurt tijdens je eerste jaar op de universiteit. De personages waren geweldig, het schrijven was hilarisch (Judd Apatow was er natuurlijk bij betrokken), en toch werd de show geannuleerd - iets wat Apatow later toegaf dat het vanaf het begin een bedreiging voor zijn lot was.

6 AFVAL: The Dr. Oz Show

Afbeelding
Afbeelding

Oprah kan geen kwaad doen, behalve toen ze Dr. Oz (en Dr. Phil) het nietsvermoedende publiek aandeed. Dr. Oz en zijn show, een kolos van rommelwetenschap en slechte informatie, hebben gejaagd op de onzekerheden van een cultuur die afhankelijk is van sociale media om zijn feiten te krijgen, en heeft daarbij het geld binnengehaald. Hij - en zijn show - moeten in de prullenbak worden gegooid.

5 TE BINNENKORT GEGAAN: Het Santa Clarita-dieet

Afbeelding
Afbeelding

Het duurde iets langer dan zijn tegenhangers met drie seizoenen, maar fans waren niettemin geschokt toen ze hoorden dat Santa Clarita Diet niet voor een vierde seizoen zou worden teruggebracht, ondanks dat het eindigde met een grote cliffhanger! Blijkbaar waren kijkers niet aan het "bingeen" aan de serie zoals Netflix misschien had gewild, wat leidde tot de annulering.

4 AFVAL: Overlevende

Afbeelding
Afbeelding

Nog een reality-wedstrijdshow die ver voorbij de uiterste verkoopdatum heeft geduurd, Survivor is ontmaskerd vanwege zijn minder dan waarheidsgetrouwe productieproces. Survivor, een cultureel fenomeen toen het voor het eerst werd uitgezonden, is overgegaan in meer van hetzelfde, en het aanschouwen van zelfopgelegd lijden voelt als een toondove keuze voor primetime-tv.

3 TE BINNENKORT GEGAAN: Mijn zogenaamde Li fe

Afbeelding
Afbeelding

Een andere serie die zich afspeelt in de jaren negentig (heeft Hollywood iets tegen dit decennium?), My So-Called Life werd beschouwd als een van de beste tv-shows van zijn tijd. Het gebruik van echte tieners met echte problemen zonder al het melodrama zorgde voor een genuanceerde show die sindsdien geliefd is. Met extreem lage kijkcijfers en de onwil van Claire Danes om terug te keren, werd de show stopgezet.

2 GARBAGE: The Real Housewives Franchise

Afbeelding
Afbeelding

Cattiness, snark en nepnagels zijn misschien leuk om naar te kijken, maar, zoals het eten van te veel snoep, het kijken naar te veel afleveringen van The Real Housewives (in welke omgeving dan ook) voelt alsof je je tanden en hersenen. Kijken naar rijke mensen die vreselijk tegen elkaar zijn, kan een schuldig genoegen zijn, maar genoeg is genoeg.

1 GARBAGE: Op de hoogte blijven van de Kardashians

Afbeelding
Afbeelding

De familie van Kardashian-Jenners is zo alomtegenwoordig in onze samenleving, het roept de vraag op waarom ze nog steeds een realityshow hebben. We zijn getuige van hun leven en drama maanden voordat de show in de lucht komt, dankzij sociale media en roddelbladen, dus echt, wat is het nut van KUWTK, behalve dat het nog een onnodige melkkoe is voor de beroemde familie?

Aanbevolen: