10 Disney-stemacteurs die in niets op hun rol lijken (en 10 die precies op het personage lijken)

Inhoudsopgave:

10 Disney-stemacteurs die in niets op hun rol lijken (en 10 die precies op het personage lijken)
10 Disney-stemacteurs die in niets op hun rol lijken (en 10 die precies op het personage lijken)
Anonim

Er zijn twee elementen nodig om een geanimeerd personage tot leven te brengen. De eerste is een meeslepend ontwerp dat emoties en humor kan uitdrukken en overbrengen, en de tweede is een vocale uitvoering die het personage leven, persoonlijkheid en onderscheid kan geven. En als het gaat om gedenkwaardige geanimeerde personages, hoeven we niet verder te kijken dan de wondere wereld van Disney. Van Mickey en Minnie tot Hiro en Baymax, de kleurrijke cast van Disney's geanimeerde ensemble heeft altijd in verrukking gebracht. Maar achter elke penseelstreek van de kunstenaar en elke schets en cel van het animatieproces, is er altijd een begaafde bron van talent achter de microfoon om deze prachtige en gedenkwaardige personages een eigen stem te geven.

Grote namen in het vak zoals Robin Williams, George C. Scott en Vincent Price hebben allemaal hun talenten geleend om deze personages van het papier en op het scherm te brengen. Sommige acteurs worden zo geïnvesteerd in de rol dat hun optreden achter de microfoon het ontwerp van hun personages ha alt. Maar zelfs als dat niet het geval is, is er zeker een enorme hoeveelheid vocale karbonades nodig om sommige van deze personages tot leven te brengen. Daarom gaan we vandaag kijken naar enkele van de acteurs en artiesten die op hun Disney-tegenhangers lijken, en degenen die uiteindelijk het tegenovergestelde effect hadden. Dus zeg Bibbidi-bobbidy-boo terwijl we een kijkje nemen naar enkele beroemde gezichten achter onze favoriete Disney-sterren.

20 TOTAAL TWEELINGEN: Hans Conried en Captain Hook

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de gewoonte was voor veel vroege Disney-animatiefilms, lieten de artiesten bepaalde castleden in kostuum naar een soundstage komen en hun rollen uitbeelden om ideeën op te doen voor hun geanimeerde tegenhangers. Om zo'n grote persoonlijkheid als Captain Hook tot leven te brengen, deed Disney een beroep op acteur Hans Conried om de show te stelen.

De puntige snor, de prominente kin, de langwerpige neus, alle kenmerken van de komische Conried die de zeehond met stalen handen bereikte. Je zou kunnen zeggen dat Conried hielp bij het vormgeven van de interpretatie voor velen die daarna de haak pakten. Maar door de haak of door de boef, er is maar één man om ervoor te bedanken.

19 HELEMAAL NIET: Scott Weinger en Aladdin

Afbeelding
Afbeelding

Bij het maken van de held van Disney's magische komedie Aladdin, keken artiesten naar acteurs als Tom Cruise en Brad Pitt om hun ster te creëren. Ondanks hun fantasieën werd geen van beide acteurs gekozen voor de film. In plaats daarvan stapte Scott Weinger, bekend van Full House, in om de rol te spelen.

Weinger's stem is onmiskenbaar als de sympathieke straatrat, maar afgezien van het zwarte haar, lijken de twee in niets op elkaar. Maar tegelijkertijd past de stem van de acteur zeker bij het personage dat hij helpt creëren. Eerlijk gezegd, we zouden meer dan een beetje gek zijn als we Tom Cruise de lead zouden horen zingen op "A Whole New World."

18 TOTAAL TWEELINGEN: Elenore Audley en Lady Tremain

Afbeelding
Afbeelding

In de tijd van handgetekende Disney-films, belde je Elenore Audley als je een felle en angstaanjagende vrouwelijke antagonist nodig had. Audley speelde niet één maar twee van Disney's meest herkenbare schurken. Hoewel ze meer bekend staat om het spelen van de Meesteres van Al het Kwaad, Maleficent, maakt ze onze lijst voor haar vertolking als de slechte stiefmoeder van Assepoester, Lady Tremaine.

Van de vorm van haar gelaatstrekken tot haar hartverscheurende boze blik, hielp Audley, net als Hans Conried, het personage vorm te geven door in kostuum op te treden op een soundstage in de Disney-studio. Negen jaar later zou ze het proces opnieuw herhalen voor haar vertolking als de betoverende Maleficent, maar zonder deze uitvoering zouden we haar waarschijnlijk niet hebben.

17 Helemaal niet: Craig T. Nelson en Mr. Incredible

Afbeelding
Afbeelding

Met een grote sterke man als Mr. Incredible, heb je een beetje een sterke, sterke stem nodig, toch? Iemand als Bruce Campbell, Kurt Russell of Sylvester Stalone zou de rol echte kracht geven met een diepe bariton erachter. Welnu, de patriarch van de familie Parr heeft een ander soort macht achter zich, een die meer past bij een actieve en liefhebbende vader dan bij een actieheld.

Craig T. Nelson ziet er misschien niet uit als Mr. Incredible, maar zijn stem is precies wat het personage nodig heeft. Natuurlijk kan hij diep en luid zijn als de situatie daarom vraagt, maar hij kan ook emotioneel en soepel zijn. Lijkt Nelson op de grote man? Nee, maar dat betekent niet dat hij niet geschikt is voor de rol.

16 TOTAAL TWEELINGEN: John Goodman en Big Daddy La Bouff

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om grote stemmen en grote persoonlijkheden, is John Goodman zeker een kerel die bij de rekening past, en hij is zeker geen onbekende in het rijk van Disney-animatie. Goodman heeft personages ingesproken als Sully van Monsters Inc., Pacha van The Emporers New Groove en zelfs Baloo voor The Jungle Book 2. Maar zijn Disney-lookalike verschijnt het meest recent in The Princess and the Frog.

Big Daddy La Bouff is de liefhebbende vader van de dwaze en verwende Charlotte en is bijna pijnlijk duidelijk een vertegenwoordiging van Goodman. Als je zijn snor wegha alt en de haarkleur verandert, is het bijna een kopie. Het lijkt erop dat het oude gezegde waar is, kunst imiteert het leven.

15 HELEMAAL NIET: Eartha Kitt en Yzma

Afbeelding
Afbeelding

Yzma is een van die schurken die absoluut persoonlijkheid schreeuwen. Ze is een personage tevergeefs van Cruella De Vil, Hades of Maleficent. Al haar karakter wordt goed weergegeven in haar ontwerp en kleding, dus ze heeft natuurlijk een stem nodig die werkt met dat bizarre ontwerp. Wie is er beter dan de levendige en uitzonderlijke Eartha Kitt?

Normaal gesproken zou de lieftallige Eartha Kitt nooit worden geassocieerd met iemand die zo knoestig en grillig is als Yzma, maar haar zijdezachte, weelderige stem vloeit als een beekje uit Yzma's spichtige vorm. We kunnen het niet helemaal uitleggen, maar als het werkt, werkt het. We klagen zeker niet.

14 TOTAAL TWEELINGEN: James Woods en Hades

Afbeelding
Afbeelding

James Woods maakt deze plek, want hoewel hij misschien geen exacte kopie is van onze favoriete blauwharige heer van de overledene, hebben zijn acties en interpretatie van het personage achter de microfoon bijgedragen aan het vormgeven van de schurk die we kennen en liefhebben. Oorspronkelijk bedoeld voor Jack Nicholson, was de rol van Hades oorspronkelijk veel donkerder en sinister dan het uiteindelijke product. Toen Nicholson uitstapte, stapte Woods op.

Door het personage een meer Hollywood-agent/verkoper-vibe te geven, heeft James Woods het personage letterlijk opnieuw uitgevonden voor de animators. Zijn bewegingen, uitdrukkingen en maniertjes hebben het allemaal gehaald in de versie die we in de film zien. Zonder Woods zou Hades misschien niet zo vurig zijn als we zouden willen.

13 HELEMAAL NIET: Tim Allen en Buzz Lightyear

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Tom Hanks enkele overeenkomsten deelde met onze favoriete cowboypop, lijken Tim Allen en Buzz niet bepaald gescheiden te zijn bij de geboorte. Begrijp ons niet verkeerd, we zouden niet eens overwegen om iemand anders te vragen om die ruimtelaarzen te vullen, maar de animators hadden duidelijk hun eigen ideeën bij het maken van dit personage.

Oorspronkelijk bedoeld voor Billy Crystal, werd Buzz ontworpen met een meer cheesy karakter in gedachten. Hij was klein, gedrongen en erg vol van zichzelf. Maar toen Crystal de rol doorgaf, werden er veranderingen aangebracht om te passen bij de onstuimige bariton van Tim Allen. Hij ging van junior ruimtevaarder naar superheld, compleet met doordringende ogen en een gebeitelde kin. Niet bepaald een kopie van Allen, maar we konden ons ook niet echt voorstellen dat Buzz Tool Time zou hosten.

12 TOTAAL TWEELINGEN: Robin Williams en de geest

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een no-brainer, het is meer dan gemakkelijk om te zien dat alles aan de Genie was afgestemd op de fenomenale kosmische komische stijl van Robin Williams. Van de vorm van zijn neus en kin tot de verschillende impressies die hij links en rechts maakt, de rol was vanaf het begin van hem. We hebben tenslotte nooit een vriend zoals hij gehad.

De overleden komiek was vanaf het begin de eerste keuze van de animators. Animatielegende Eric Goldberg deed zelfs testsequenties waarbij hij zijn schetsen combineerde met wat stand-upmateriaal van Williams. Om een lang verhaal kort te maken, het was gemakkelijk in te zien waarom en hoe de rol van hem kwam.

11 HELEMAAL NIET: Keith David en Dr. Facilier

Afbeelding
Afbeelding

Voor een personage met zo'n spichtige, spinachtige vorm als de fantastische Doctor Facilier, heeft hij zeker één ongelooflijke stem die hem ondersteunt. Dankzij de ongelooflijk getalenteerde Keith David komt het grootste deel van de dreiging en charme van de toverdokter voort uit die prachtige vocale stijl. Hoewel hij misschien niet op de schimmige tovenaar lijkt, is Davids vocale optreden zeker betoverend.

Om eerlijk te zijn, de snor en kin roepen zeker enige gelijkenis met de acteur op, maar er is niet echt genoeg voor ons om het een Disney-lookalike te noemen. Rekwisieten voor Keith David echter voor zijn ongelooflijke acteer- en zangkoteletten. "Vrienden aan de andere kant" zou waarschijnlijk niet zo soepel of swingend zijn zonder hem.

10 TOTAAL TWEELINGEN: Kathryn Beaumont en Alice

Afbeelding
Afbeelding

Zoals gezegd met Hans Conried en Elenore Audley, toen Disney-animators hun stemacteurs moesten zien voor karakterideeën, werden ze naar een soundstage gebracht. Van de vele artiesten die dit proces hebben ondergaan, is er niemand die meer de spijker op de kop slaat dan Kathryn Beaumont als Alice in Disney's Alice in Wonderland. Over een Disney-dubbelganger gesproken.

Was ze maar een castlid van Disney Parks. Haar borstelige blonde haar, haar lieve glimlach, de vorm van haar ogen en gezichtsstructuur, ze zijn allemaal bijna identiek aan haar geanimeerde tegenhanger. Veel meer dan alleen haar stem speelde een rol bij haar castingbeslissing, en dat is schitterend te zien.

9 HELEMAAL NIET: The Rock And Maui

Afbeelding
Afbeelding

De artiesten van Disney Animation Studios waren ooit van plan om de geïnkte halfgod een meer door Dwane Johnson geïnspireerd uiterlijk te geven, compleet met een geschoren hoofd en een enorme gespierde vorm. Maar naarmate de ontwikkeling vorderde, evolueerde en veranderde Maui's uiterlijk. De acteurskeuze deed dat echter niet.

Ondanks dat expressieve voorhoofd lijkt Maui in niets op de voormalige WWE Superstar. Zelfs met hun vergelijkbare maten en persoonlijkheden, is het paar geenszins een twinning. Dat gezegd hebbende, de prestaties van Johnson zijn absoluut aanstekelijk. Zijn vertolking van de Polynesische halfgod is absoluut perfect en zeker enkele lovende eilandbewoners waard.

8 TOTAAL TWEELINGEN: Danny Devito en Philoctetes

Afbeelding
Afbeelding

Als we ooit een live-action-remake van Disney's Hercules krijgen, moet Danny DeVito zijn rol hernemen als die geweldige sater waar we allemaal dol op zijn, Phil. Phil heeft gewoon dat soort stem dat perfect past bij het lichaam waar het uit komt. Het feit dat dat lichaam ook opmerkelijk veel op de grote DeVito lijkt, helpt ons alleen maar om ons punt te maken.

De gest alte, de bolle neus, de stoppels, alle kenmerken van de beroemde komiek worden onmiddellijk weergegeven op het geanimeerde personage. Met Phil's stoere persoonlijkheid en sarcastische manier van doen, is het geen wonder dat ze DeVito vroegen om deze rol te spelen. En eerlijk gezegd, wie zou hem niet als coach willen?

7 HELEMAAL NIET: Johnathan Freeman en Jafar

Afbeelding
Afbeelding

Voor de gemene tovenaar van Agrabah wendde Disney zich tot toneel- en schermacteur, Johnathan Freeman, om zijn unieke vocale talenten te gebruiken om hem tot leven te brengen. Jafar is ontwikkeld op basis van veel verschillende bronnen, maar Freeman was daar niet een van. De artiesten lieten zich vooral inspireren door de kwaadaardige tovenaar Jaffar gespeeld door Conrad Veidt in The Theif of Bagdad, maar dat betekent niet dat Freeman niet perfect was voor de rol.

Hij ziet er misschien niet zo uit, maar Freeman speelt Jafar letterlijk sinds het personage is gemaakt. Hij was de stem van het personage in alles, van de Aladdin Spin-offs, Disney Park-entertainment, tv-shows, de Kingdom Hearts-serie, en speelde zelfs zijn rol in de originele run van de Aladdin Broadway-show.

6 TOTAAL TWEELINGEN: Jodi Benson en Ariel

Afbeelding
Afbeelding

Vertrouw ons, er is een reden waarom Ariel werd gemaakt met weelderig rood haar en een gouden stem. Een deel van haar hoofdontwerp werd geïnspireerd door een jonge Jodi Benson, die tot op de dag van vandaag een opvallende gelijkenis vertoont met het personage. Nogmaals, Disney deed een absoluut solide oproep om haar onze favoriete waterprinses te maken.

Net als Freeman voor haar, is ze de rol van Ariel blijven spelen in verschillende Disney-projecten. En we kunnen het ze eerlijk gezegd niet kwalijk nemen, er is maar één zo'n stem. Vandaag blijft ze haar magische pijpen buigen en ja, ze zorgt ervoor dat we nog steeds deel willen uitmaken van haar wereld.

5 HELEMAAL NIET: Vincent Price en professor Ratigan

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de elegante en charismatische professor Ratigan niet veel meer is dan een verklede, stevige, lompe rioolrat, passen de rustgevende en sinistere geluiden van de grote Vincent Price zeker goed bij zijn gemene uiterlijk. Hij kan het ene moment koud, kalm en berekenend zijn, het andere moment lief, charmant en duizelig, of hij kan in een oogwenk razend en woedend zijn. Natuurlijk hebben ze iemand nodig die zo veelzijdig is als Price om deze rol te vervullen.

Vincent Price is misschien geen rat verkleed als Moriarty, maar hij wordt absoluut in de rol gezogen. Bij sommige acteurs die geanimeerde karakters spelen, hoor je meteen de stem van een beroemdheid. Hoewel de stem van Price heel duidelijk is, associeer je hem alleen met het karakter van Ratigan. Rekwisieten voor prijs om geïnvesteerd te blijven.

4 TOTAAL TWEELINGEN: Christopher Plummer en Charles Muntz

Afbeelding
Afbeelding

Er is een reden waarom sommige mensen CGI-animatie als griezelig valleigebied beschouwen, en we zouden liegen als we zouden zeggen dat we het niet gedeeltelijk begrepen. Vooral wanneer Charles Muntz van Pixar's Up letterlijk slechts een 3D-geanimeerde versie van Christopher Plummer is. Zeggen dat de gelijkenis griezelig is, maakt geen krassen op het oppervlak.

Van de vorm van zijn haar tot de punten van zijn potlooddunne snor, Charles Muntz is Plummer gemaakt door Pixar. We zijn oprecht onder de indruk van de aandacht voor detail die de kunstenaars hebben gebruikt om hem te creëren. Maar nogmaals, het is Pixar, details zijn een beetje hun sterkste punt.

3 HELEMAAL NIET: Brad Bird en Edna Mode

Afbeelding
Afbeelding

Ok, we geven toe dat we een beetje vals spelen, maar we hadden het gevoel dat we het moesten opnemen. De ene is een blonde regisseur van Pixar, de andere is een korte, artistieke, superheldenmodeontwerper. Hoe kan er minder op elkaar lijken dan Brad Bird als Edna Mode?

Hoewel het gemakkelijk is om Bird aan de lijst toe te voegen voor het spelen van een vrouwelijke rol, zijn prestaties zijn nog steeds, laten we zeggen, ongelooflijk. We zijn erg onder de indruk dat de man achter de populaire Incredibles-films niet alleen vaardigheden heeft in de regisseursstoel, maar ook in de geluidscabine.

2 TOTAAL TWEELINGEN: Jeremy Irons And Scar

Afbeelding
Afbeelding

We hebben veel personages op deze lijst genoemd die er verbazingwekkend uitzien als hun stemacteurs, maar echt aan sommige van hen denken. Hans Conried, Christopher Plummer en Jodi Benson maakten het werk van hun animator vrij eenvoudig. Waarom? Omdat het allemaal menselijke karakters waren. Er is een gekke vaardigheid voor nodig om de gelijkenis van een acteur in een dier te veranderen.

Scar is bijna een perfecte weergave van Jeremy Irons. Eén blik op die ingevallen ogen, uitgesproken sik en sinistere glimlach en er is geen twijfel over waar het allemaal vandaan kwam. Een pluim voor het animatieteam dat heeft geholpen om deze man naar het scherm te brengen. Ze waren zeker meer dan voorbereid.

1 HELEMAAL NIET: Travis Oates en Knorretje

Afbeelding
Afbeelding

Travis Oates maakt onze nummer één plek omdat hij simpelweg de volledige antithese is van het personage dat hij portretteert. We hebben al vermeld dat de stemmen van sommige personages niet passen bij het lichaam waar het uit komt, maar hetzelfde kan gezegd worden voor Oates to a T. Je zou niet denken dat een grote, bebaarde man als hij achter iemand klein zou staan en zacht als Knorretje.

Het is echt komisch om te denken dat die stem uit dat lichaam komt, maar het is waar. Oates zit achter het varken sinds de originele acteur, John Fiedler, stierf. Van My Friends Teigetje en Poeh tot de films en Disney-attracties, Oates heeft de rol geweldig gespeeld. Noem het een klein ding in een groot pakket.

Aanbevolen: