10 vergeten actiesterren uit de jaren 90 (& waar ze nu zijn)

Inhoudsopgave:

10 vergeten actiesterren uit de jaren 90 (& waar ze nu zijn)
10 vergeten actiesterren uit de jaren 90 (& waar ze nu zijn)
Anonim

De jaren negentig waren een decennium gewijd aan actiefilms en de acteurs die schitterden in deze spannende en bloedstollende films werden tot op de dag van vandaag bekende namen.

Sterren als Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Tom Cruise en Slyvester Stallone zouden grote namen worden in Hollywood dankzij hun iconische actierollen, en vanwege hun enorme succes blijven ze vandaag werken. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van een overvloed aan andere actiesterren uit de jaren '90 die zo goed als verdwenen zijn uit Hollywood. Wat zijn deze voormalige beroemde actiesterren van de jaren 90 tot nu?

10 Pam Grier

pam grier uit de jaren 90
pam grier uit de jaren 90

Actrice Pam Grier werkt al sinds de jaren 70 in Hollywood met hits als Foxy Brown, maar ze werd in de jaren 90 beroemd door haar rol in de actie- en misdaadthriller van Quentin Tarantino uit 1997, Jackie Brown.

Grier schittert als een stewardess die ook een geldsmokkelaar is, die uiteindelijk haar baas bedriegt en de autoriteiten die haar baas willen neerhalen. De film zette Grier opnieuw op de kaart, maar ze zou niet hetzelfde succes hebben. Ze speelde in 2017's Bad Grandmas en 2019's Poms, maar ze zouden niet goed worden ontvangen door filmbezoekers.

9 Michael Dudikoff

michael dudikoff van amerikaanse ninja
michael dudikoff van amerikaanse ninja

Michael Dudikoff is vooral bekend door zijn hoofdrol in de filmfranchise American Ninja, waar hij speelde als soldaat Joe Armstrong van het Amerikaanse leger, die zijn vechtkunsten gebruikt om ninja's te verslaan.

Het succes van zijn films leidde tot andere actierollen in films, waaronder Chain of Command en Black Thunder. Hoewel het leek alsof zijn carrière floreerde, nam Dudikoff wat vrije tijd om in onroerend goed te werken en huizen te flippen. Het lijkt er echter op dat hij nog steeds een paar projecten in Hollywood op zich neemt.

8 Chuck Norris

chuck norris walker texas ranger
chuck norris walker texas ranger

Hoewel iedereen wel eens van Chuck Norris heeft gehoord, of het nu was door het kijken naar zijn films zoals The Hitman, Sidekicks, of zijn tv-rol in Walker, Texas Ranger, of de verschillende grappen over zijn taaiheid en houding, hij is niet zo populair als hij ooit was.

De jaren '90 waren een geweldige tijd voor Norris, maar fans horen niet veel over hem, en dat kan zeker zijn omdat hij 80 jaar oud is. Volgens Looper is hij als gastster verschenen in een paar sitcoms en houdt hij zich bezig met een alkalisch waterbedrijf genaamd CForce.

7 Linda Hamilton

linda hamilton in de jaren 90
linda hamilton in de jaren 90

Linda Hamilton bewees dat ze niet degene was om mee te sollen toen ze speelde als Sarah Connor in de Terminator-filmserie. Ze werd een van Hollywood's meest erkende actiesterren en ze zou ook schitteren in het fantasiedrama Beauty and the Beast, wat haar nominaties voor Golden Globe Awards en een Emmy Award zou opleveren.

Hamilton was in de jaren 90 op het hoogtepunt van haar carrière, maar het leek kort daarna te vertragen. De actrice blijft acteren en speelt zelfs haar rol in de film Terminator: Dark Fate uit 2019.

6 Bridget Fonda

bridget fonda in point of no return
bridget fonda in point of no return

Omdat haar tante de enige echte Jane Fonda was, was het alleen maar goed voor Bridget Fonda om te proberen het zelf in Hollywood te maken. Fonda zou ontdekken dat het opnemen van acteerrollen haar tot een zeer succesvolle actrice zou maken, vooral wanneer ze speelde als Melanie Ralston in Jackie Brown en later in de actie/thriller Point of No Return.

Een auto-ongeluk zou echter haar acteercarrière vertragen, en nadat ze met Oingo Boingo-frontman Danny Elfman trouwden en een zoon opvoedden, leefden de twee hun leven weg van de schijnwerpers.

5 Robin Shou

robin shou in de jaren 90
robin shou in de jaren 90

De jaren negentig gaven bioscoopbezoekers spannende vechtkunstuitvoeringen met acteurs als Jackie Chan, met in de hoofdrol in Rumble in the Bronx en Rush Hour. Maar als fans Chan prijzen voor zijn gedenkwaardige rollen, hebben ze de neiging andere prominente vechtkunstenaars en acteurs zoals Robin Shou te vergeten.

Shou speelde in de verfilming van de game Mortal Kombat uit 1995 en zou zijn rol opnieuw opnemen in Mortal Kombat: Annihilation. Shou was een doorbraakster in zijn jaren 90-rollen, maar het leek erop dat hij een pauze nam van zijn acteercarrière. Looper meldde dat hij werkt aan een film genaamd Way of the Empty Hand, maar er is nog geen releasedatum.

4 Cynthia Rothrock

Cynthia Rothrock in de jaren 90
Cynthia Rothrock in de jaren 90

Vechtsportfilms waren enorm in de jaren 90 en fans zullen zich waarschijnlijk actrice Cynthia Rothrock herinneren die verscheen in de China O'Brien-films, en daarna speelde in Lady Dragon en Undefeatable.

Rothrock lijkt zich echter te concentreren op haar carrière als krijgskunstenaar, werkt als instructeur en heeft haar eigen YouTube-kanaal waar ze vragen van haar fans beantwoordt.

3 Jean-Claude Van Damme

jean claude van damme in de jaren 90
jean claude van damme in de jaren 90

Een aantal van de grootste blockbuster-hits in de jaren 90 was met acteur Jean-Claude Van Damme, die zou verschijnen in actiefilms zoals Hard Target, Street Fighter en Time Cop.

Helaas zou deze geliefde held zijn acteercarrière na het einde van het decennium nooit veel succes zien behalen. Hoewel hij een paar cameo's heeft gehad en zelfs in zijn eigen show speelde, kwam het nooit tot het succes dat hij in de jaren 90 had. Hij speelde echter wel in een Volvo-commercial met zijn beroemde splits uit zijn film Time Cop, die viraal ging.

2 Wesley Snipes

wesley snipes in blade
wesley snipes in blade

Acteur Wesley Snipes had verschillende prominente filmrollen in de jaren 90 met een van zijn meest succesvolle rollen in de Blade-filmtrilogie, waarin hij schitterde als het Marvel Comics-personage Blade.

Hoewel fans onder de indruk waren van Snipes en zijn acteerprestaties, stortte zijn carrière in toen hij werd beschuldigd van pogingen om valse belastingteruggaven te krijgen en tijd in de gevangenis doorbracht. Hoewel hij verscheen in de hitfilm The Expendables 3 en Dolemite is My Name uit 2019, is zijn carrière niet meer hetzelfde als vroeger.

1 Steven Seagal

steven seagal in de jaren 90
steven seagal in de jaren 90

Zoals de meeste van de hierboven genoemde sterren, was Steven Seagal een beroemde krijgskunstenaar die in de jaren 90 groot werd met films als Under Seige en Marked for Death.

Seagal heeft echter zijn eigen carrière behoorlijk verpest nadat verschillende actrices hem beschuldigden van intimidatie en talloze stuntmannen zeiden dat hij moeilijk was om mee te werken. Hij kreeg de kans om samen met Arnold Schwarzenegger, Mickey Rourke en Chuck Norris in de hitfilm The Expendables te werken, maar gaf toe dat hij een hekel had aan een van de producenten van de film.

Aanbevolen: