20 feiten over America's Got Talent waarvan fans versteld zouden staan om te leren

Inhoudsopgave:

20 feiten over America's Got Talent waarvan fans versteld zouden staan om te leren
20 feiten over America's Got Talent waarvan fans versteld zouden staan om te leren
Anonim

Ame rica's Got Talent, afgekort als AGT, debuteerde in juni 2006 en is een wedstrijdshow die op zoek is naar getalenteerde Amerikanen op bijna elk gebied, inclusief muziek, dans, magie, stunts en komedie. De deelnemers strijden om een kans om in de live-afleveringen te verschijnen. Ze moeten door een panel van beroemde juryleden komen, zoals David Hasselhoff, Heidi Klum, Simon Cowell en Piers Morgan.

Als ze het eenmaal hebben gehaald, moeten de deelnemers hard werken, niet alleen om stemmen van de jury te krijgen, maar ook om indruk te maken op de kijkers die thuis kijken. De winnaar van elk seizoen neemt een grote geldprijs van een miljoen dollar mee naar huis en sinds seizoen drie mag de winnaar optreden in de Las Vegas Strip. Net als de vele andere reality-tv-shows op tv, is AGT ook onder de loep genomen en in de schijnwerpers gezet met fans die willen weten wat er echt backstage gebeurt. Hier een paar feiten over AGT die fans graag zouden willen weten.

20 De meeste rechters komen niet uit Amerika

AGT oordeelt staande ovatie
AGT oordeelt staande ovatie

De Engelse televisiepersoonlijkheid Simon Cowell heeft AGT gemaakt. Producenten van de eerste Got Talent-show zouden de show in Groot-Brittannië uitzenden onder de naam Paul O'Grady's Got Talent, maar Paul kreeg ruzie met ITV en de Amerikaanse serie werd als eerste uitgezonden. Gezien deze geschiedenis onthult insider.com dat rechters Simon Cowell en Mel B uit het VK komen. Howie is Canadees, terwijl Heidi Duits is. De eerste Amerikaanse rechter verscheen in seizoen vijf.

19 De deelnemers kunnen op een gegeven moment auditie doen op MySpace

AGT deelnemer met een hond
AGT deelnemer met een hond

Volgens eightieskids.com was er een tijd dat deelnemers die een plekje op AGT hoopten, hun act konden opnemen en uploaden op MySpace. MySpace was destijds een groot social media platform. De show accepteert nog steeds video-inzendingen, maar via andere wegen, vooral van die deelnemers die de live audities niet kunnen halen.

18 Winnaars krijgen niet meteen hun geld

Afbeelding
Afbeelding

De deelnemers die AGT hebben gewonnen, worden niet van de ene op de andere dag miljonair door het prijzengeld te verzamelen. Volgens forbes.com ontvangen winnaars het geld in jaarlijkse termijnen van $ 25.000, wat betekent dat het precies 40 jaar duurt om het volledige bedrag te ontvangen. Er is echter een optie om een forfaitair bedrag van $ 300.000 te nemen.

17Buiksprekers hebben een grote kans om te winnen

Afbeelding
Afbeelding

Degenen die denken dat buikspreken kinderspel is, hebben nog nooit gehoord van de drie AGT-deelnemers die een miljoen dollar mee naar huis namen. Onder de winnaars was Terry Fator. Fator belandde in Vegas, waar hij in een jaar tijd 18,5 miljoen dollar kon verdienen. Factinate.com zegt dat hij er ook in geslaagd is om een contract van $ 100 miljoen met Mirage te ondertekenen.

16 Mensen raken gewond tijdens sommige optredens

AGT-blessure
AGT-blessure

Sommige van de stunts die op AGT worden uitgevoerd, zijn gevaarlijk. Variety.com meldt een dergelijke stunt waarbij een deelnemer met een brandende pijl op de borst werd geschoten. Hoewel Ryan Stock volhield dat hij in orde was, gingen de rechters door en sneden de act af om mogelijk verdere verwondingen te voorkomen en een dokter naar hem te laten kijken.

15 De gouden zoemer was er niet altijd

AGT-rechters
AGT-rechters

Insider.com stelt dat producenten de Golden Buzzer introduceerden in seizoen 9 van de AGT-serie shows. Rechters gebruikten het om een handeling te redden of het "NEE" van een andere rechter teniet te doen. In de laatste seizoenen gebruiken juryleden het om een auditeur rechtstreeks naar de liveshows te sturen. Elke rechter kan de zoemer echter maar één keer gebruiken tijdens het auditieproces.

14 De jongste winnaar was 11 jaar oud

AGT jongste winnaar
AGT jongste winnaar

AGT heeft veel jongeren een platform gegeven om hun talent aan de wereld te laten zien, waaronder de 12-jarige zangeres Grace VanderWaal en nog een 12-jarige boer. In het eerste seizoen ontmoetten kijkers Bianca Ryan, die getalenteerd was in zingen. Volgens insider.com werd Bianca de winnaar toen ze nog maar elf jaar oud was.

13AGT verbiedt deelnemers die op andere shows zijn geweest niet

AGT deelnemers
AGT deelnemers

De meeste competitieprogramma's en reality-tv-programma's staan niet toe dat mensen die in andere shows zijn verschenen, deelnemen aan hun shows of geven mensen die al elders naam hebben gemaakt nog een kans om hun act te laten zien. Insider.com bevestigt dat AGT dergelijke regels niet heeft. Ze hebben deelnemers verwelkomd van andere shows zoals X-Factor en Big Brother.

12AGT: Kampioenen

Jurypanel AGT
Jurypanel AGT

De producenten van AGT hebben onlangs een spin-off van de show uitgebracht met de titel AGT: The Champions met winnaars, finalisten en een paar deelnemers van de verschillende Got Talent-shows over de hele wereld. Het wedstrijdformaat is hetzelfde en de winnaar krijgt niet alleen de hoofdprijs, maar loopt ook weg met de titel; Amerika's gekozen "wereldkampioen" zoals vermeld op w ikipedia.org.

11AGT is wereldwijd

AGT in Australië
AGT in Australië

Zoals eerder vermeld, hebben de producenten van de Got Talent-shows de Amerikaanse versie voor het eerst gefilmd en uitgezonden in 2007 vanwege een meningsverschil met ITV. Volgens wikipedia.org trekt AGT 10 miljoen kijkers per seizoen. Met dit soort succes en een podium waar mensen hun talenten kunnen ontrafelen, is het geen wonder dat meer dan 180 landen het concept van de show hebben overgenomen.

10 Net als andere realityshows zijn veel elementen gescript

AGT jonge deelnemer die viool speelt
AGT jonge deelnemer die viool speelt

Nickiswift.com beweert dat sommige van de optredens die op het podium te zien zijn, niet altijd de keuze van de deelnemers zijn, zoals mensen wordt voorgehouden. De producenten bepalen in de meeste gevallen hoe de gebeurtenissen van de show zullen verlopen. Zij beslissen wie ze moeten elimineren en wanneer ze dat doen. De producers veranderen zelfs van act om het uitstoten van een deelnemer te rechtvaardigen.

9 Producenten screenen acts voordat ze op het podium komen

Deelnemer op AGT die backstage gitaar speelt
Deelnemer op AGT die backstage gitaar speelt

Een onthulling op radaronline.com onthult dat producenten degenen zijn die beslissen welk materiaal, muziek, routines en acts op het podium komen. Ze wijzen ook deelnemers met een budget toe voor hun optredens. Om hun geld te beschermen en de optredens af te stemmen op de normen en waarden van het netwerk, moeten producers acts doorlichten voordat ze hen laten horen of op het podium laten verschijnen.

8 De producenten werven een aantal deelnemers

Afbeelding
Afbeelding

AGT is niet anders als het gaat om het proberen om het beste talent voor tv-kijkers te krijgen. Een flink aantal van de deelnemers die normaal gesproken doorgaan naar de finale worden gescout door producenten. Deze rekruten wachten niet in de rij tijdens audities. Julienne Irwin van seizoen twee beweert op cheetsheet.com dat zij de enige niet-professionele artiest was die de top 20 haalde.

7Producenten hebben inspraak over wat deelnemers op het podium presteren

AGT deelnemer in een rode jurk
AGT deelnemer in een rode jurk

Factinate.com stelt dat de contracten die de deelnemers ondertekenen, producenten in staat stellen om het uiterlijk van de deelnemers op de show te dicteren en hoe ze door het publiek worden waargenomen. Producenten passen ook persoonlijke verhalen aan om bij hun verhaal te passen en moeten goedkeuren wat de deelnemers op het podium presenteren.

6 Boot Camp-repetities

AGT deelnemer aan het repeteren
AGT deelnemer aan het repeteren

Radaronline.com heeft het over een allesomvattend boek dat onthult wat er achter de schermen gebeurt op AGT en audities en repetities blijft omschrijven als hectisch. Een deelnemer onthult dat ze 19 uur in een wachtruimte werden vastgehouden totdat het tijd was om te repeteren. Ze mochten ook maar vier uur slapen en hadden een verpleegster aanwezig om de deelnemers vitamine B- en K-shots te geven.

5 Alles op de show is gemanipuleerd

AGT-juryleden kijken naar een act
AGT-juryleden kijken naar een act

Zoals eerder vermeld, bepalen de producenten de uitvoeringen die op het podium komen. Kijkers worden wijsgemaakt dat de stemmen van de juryleden meetellen voor een deelnemer, maar een commentator op reddit.com bevestigt dat de stemmen van de juryleden er niet toe doen; de mensen die deelnemers nodig hebben om indruk te maken, zijn de producenten om in de show te blijven.

4 De producenten kiezen de winnaar

AGT vrouwelijke rechters
AGT vrouwelijke rechters

Nickiswift.com onthult een clausule in de contracten voor de show waarin staat dat producenten de winnaar kunnen kiezen op elke manier die ze willen. Ze manipuleren niet de stemmen die binnenkomen, maar ze bereiden hun favoriete personages voor om zo ver mogelijk te komen. Dit betekent dat ze ook degenen kunnen aftrappen die ze niet leuk vinden.

3 De show is zwaar bewerkt

Jonge deelnemer op AGT
Jonge deelnemer op AGT

Nickiswift.com blijft onthullen dat de show ook zwaar is bewerkt om tegemoet te komen aan wat de producenten willen dat de wereld ziet. De bron beweert dat de producenten de volgorde en gang van zaken kunnen veranderen en knipsels kunnen toevoegen of verwijderen om een ander verhaal te vertellen. Het bewerken verandert ook enkele van de acts en kan ervoor zorgen dat deelnemers als een aanfluiting verschijnen.

2 Er is therapie beschikbaar voor de deelnemers

AGT-deelnemer met een gitaar
AGT-deelnemer met een gitaar

Niet iedereen vat eliminatie positief op; daarom stelt radaronline.com dat geëlimineerde deelnemers worden geadviseerd om voor counseling te gaan voordat ze de show verlaten. Eli Mattson, een zanger die in seizoen 3 verscheen, speculeert dat de show dit om juridische redenen doet, terwijl een andere deelnemer toegeeft dat de familieleden die hen vergezellen ook te maken hebben met het vertrek van hun geliefde.

1 Deelnemers konden auditie doen via YouTube

AGT Juryleden kijken naar een optreden
AGT Juryleden kijken naar een optreden

Seizoen vijf tot en met zeven auditie-eisen waren een beetje mild voor die mensen die niet konden reizen om deel te nemen aan de live audities. Daarom mochten ze via YouTube een auditie op band insturen. De deelnemer van seizoen vijf die tweede werd, diende zijn auditie in via YouTube, zoals onthuld op factinate.com.

Aanbevolen: