Fans staan versteld van de stemmen achter 'Peppa Pig

Inhoudsopgave:

Fans staan versteld van de stemmen achter 'Peppa Pig
Fans staan versteld van de stemmen achter 'Peppa Pig
Anonim

Ze is een icoon, ze is een legende, en ze IS het moment. Wendy zei het al!

Die onsterfelijke woorden waren niet de eerste of laatste keer dat een celeb de kracht van 'Peppa Pig' erkende.

Herinner je je Cardi B's uitnodiging om handen te gooien? "Mijn baby heeft naar peppa pig gekeken en nu elke keer als ze een natte plas ziet, wil ze erop stampen", twitterde Kulture's moeder in december 2020. "Daar word ik niet zo stijf van! Fin up her uggs… Deum jij peppa varken… TEL JE FING DAGEN!"

Hun rundvlees (/varkensvlees?) eindigde daar niet.

Zelfs de kale koning Stanley Tucci heeft het op Peppa uit: "Het lijdt geen twijfel dat mijn vrouw en ik, samen met vele ouders, de makers van dat irritante geanimeerde zwijn een langzame dood wensen", vertelde hij laatst aan The Atlantic. jaar, "maar ze zijn zo rijk dat ze waarschijnlijk onsterfelijkheid hebben gekocht."

Onsterfelijk? Waarschijnlijk niet, maar één Peppa-stemactrice speelde veel langer dan we hadden verwacht, en de andere achtervolgt mensen letterlijk op Netflix.

Peppa's stem is 19

Afbeelding
Afbeelding

Hoe oud is Peppa Pig? Het is de bedoeling dat het personage permanent vier wordt, maar de show zelf is al sinds 2004 in de lucht (dat is in totaal 17 jaar!).

Het grootste deel van die tijd was Peppa's stem in het bezit van de Britse actrice Harley Bird. Harley werd geboren in 2001, dus het leeftijdsverschil tussen haar en Peppa begon niet erg groot. Een groot deel van haar tijd als Peppa heeft haar in beslag genomen door te spreken met haar eigen kleine kinderstemmetje.

Ze kon niet eens lezen toen ze Peppa begon te spelen! In het onderstaande interview legt Harley uit dat producers haar vroeger hardop vertelden wat haar regels waren en dat ze die moest herhalen. Dat duurde echter niet eeuwig. Haar Peppa-aanstelling ging aflevering na aflevering door, waarvan er vele werden gefilmd toen Harley in haar late tienerjaren was.

Harley-as-Peppa is de stem die verantwoordelijk is voor werkelijk iconische 'Peppa Pig'-scènes, zoals het telefoontje dat van 'Peppa ophangen' een meme maakte. Als je dat om de een of andere reden wilt zien (geen oordeel hier), is het aflevering 133, 'Whistling'.

Onlangs gepensioneerd

pp-1
pp-1

Hoewel de meeste van de 'Peppa'-afleveringen die geliefd zijn bij kinderen/gehaat door Tucci's, Harley bevatten, trad ze vorig jaar officieel af op 18-jarige leeftijd.

Ze vertrok met een hoogtepunt: Harley is de stem van Peppa op 'Peppa Pig, My First Album', de release die viraal ging en hogere Pitchfork-ranglijsten behaalde dan albums van Kanye West en Iggy Azealia. Peppa blijft in die hitlijsten! Harley nam afscheid van haar 'Peppa Pig'-familie met woorden van liefde en dankbaarheid.

"De stem van Peppa Pig worden op vijfjarige leeftijd was het begin van een ongelooflijke reis, en ik zal mijn tijd in de show nooit vergeten", vertelde ze aan BBC, eraan toevoegend dat de cast "was geworden als een familie."

Die goede wensen circuleerden samen met uitgelekte foto's van haar 18e verjaardagsfeestje in enkele Britse roddelbladen. Ze lieten Harley zien drinken in een club met haar vrienden, een mogelijk rommelige maar volkomen legale manier voor de tiener om haar verjaardag in Groot-Brittannië te vieren. Doe je ding, mevrouw Peppa.

Haar nieuwe stem maakte fans bang

Harley heeft zojuist de fakkel doorgegeven aan de negenjarige Amelia Bea Smith, en veel fans kunnen er niets mee. Als je de Britse televisie kent buiten 'Peppa Pig', zou je Amelia kunnen herkennen uit haar tijd in de BBC-soap 'Eastenders' of de ITV-miniserie 'Hollington Drive'. Anders doet haar Netflix-doorbraakrol misschien een belletje rinkelen.

Amelia speelt een van de weeskinderen in 'The Haunting of Bly Manor'. Als 'Flora Wingrave' gaat ze griezelig om met boze geesten en laat ze de andere personages regelmatig schrikken. Zou je iets minder angstaanjagends verwachten van het filmische universum 'The Haunting of Hill House'?

Fans hadden niet verwacht dat DAT griezelig kind de nieuwe stem van de parmantige Peppa zou zijn, maar hier zijn we dan!

Afbeelding
Afbeelding

Andere stemmen van 'Peppa'-personages

We weten allemaal dat Peppa de show runt, maar haar medecastleden brengen ook veel sterrenkracht met zich mee. Peppa's moeder is altijd gespeeld door de gevierde stemactrice Morwenna Banks, die toevallig moederpersonages uitspreekt in andere animatieshows zoals 'Paddington Bear', 'Rupert Bear' en 'Ben &Holly's Little Kingdom'. Morwenna schrijft ook scenario's. Ze schreef de Drew Barrymore-film 'Miss You Al' en de komische sketches in haar eigen 'The Morwenna Banks Show' die in de jaren '90 in het VK werd uitgezonden.

De meest bekende vaste klant in de show is Brian Blessed ('I, Claudius,' 'Star Wars Episode I: The Phantom Menace,' 'Doctor Who') die Grampy Rabbit speelt. Brian heeft prijzen gewonnen voor zijn stemacteursrollen, waaronder Clayton in 'Tarzan' en Konrad Kyeser in 'Kingdom Come: Deliverance'.

Anders Peppa's fam bevat stemmen van Richard Ridings ('The Pianist,' 'Planet of the Apes') als Daddy Pig, David Graham ('Weird Science, ''Supergirl') als Grandpa Pig en Oliver May ('The Adventures of Teddy Ruxpin,' 'The Sentry') als Peppa's kleine broertje George.

Met het loon voor het inspreken van Peppa naar verluidt vastgesteld op £1000 per uur, lijkt het optreden best goed…

Aanbevolen: