Grappige tv-programma's om te binge (en waar je ze vandaag kunt bekijken)

Inhoudsopgave:

Grappige tv-programma's om te binge (en waar je ze vandaag kunt bekijken)
Grappige tv-programma's om te binge (en waar je ze vandaag kunt bekijken)
Anonim

In moeilijke tijden is er geen beter medicijn dan komedie. Het beste advies voor iedereen is om wat chocolade te pakken, een knus dekentje te nemen en je neer te storten op vermakelijke inhoud van topkwaliteit. Er zijn voor de hand liggende keuzes, zoals het opnieuw bekijken van sitcoms waarnaar vaak wordt verwezen en memed, zoals The Office, Friends, The Big Bang Theory of How I Met Your Mother.

Sitcoms, Britcoms, improvisatie, donkere en uitgestreken komedies, ordinaire of shockhumor… de mogelijkheden zijn eindeloos. Trends eb en vloed, met bepaalde jaren die meer sitcoms opleveren dan bijvoorbeeld sketch-comedy. Sitcoms blijven een van de meest populaire en winstgevende vormen van komedie op televisie, maar andere soorten komedie worden steeds meer mainstream, zoals dramedy of cringe-comedy. Geanimeerde komedie voor volwassenen blijft in trek na tientallen jaren van succesvolle shows zoals The Simpsons en Family Guy. Een andere populaire vorm is nieuwskomedie, zoals Last Week Tonight met John Oliver en The Tonight Show met Trevor Noah.

17 Brooklyn Nine-Nine opnieuw gedefinieerde politieprocedures (Netflix)

“Negen-Negen!” Brooklyn Nine-Nine en zijn geliefde personages gingen in première in 2013 en vertoonden vijf seizoenen op Fox voordat het werd geannuleerd en vervolgens op NBC werd herplaatst. De komedie is een politieprocedure met een buitengewone cast, met Andy Samberg, Andre Braugher, Melissa Fumero, Terry Crews, Stephanie Beatriz en Joe Lo Truglio.

16 Master Of None's titel is misleidend aangezien Aziz Ansari een Master of Many Things is (Netflix)

Aziz Ansari werd beroemd door zijn tijd bij Parks And Recreation (de cast is onlangs herenigd voor het goede doel). De komiek heeft verschillende stand-upspecials op Netflix, is een New York Times-bestsellerauteur van Modern Love en creëerde de uitzonderlijke komedie Master Of None, waarin hij samen met Lena Waithe en Eric Wareheim schittert.

15 The League is een semi-verbeterde sport-sitcom (Amazon Prime)

The League is niet voor angsthazen. De komedie ging in première op FX in 2009 en liep zeven ranzige seizoenen. De show speelt zich af in Chicago en volgt een groep vrienden in een fantasy-voetbalcompetitie. De typische "bro-komedie" met Mark Duplass, Nick Kroll, Stephen Rannazzisi, Paul Scheer, Jon Lajoie en Katie Aselton.

14 Little Tops De hartverscheurende humor van Love Sick (Netflix)

Love Sick, oorspronkelijk getiteld Scrotal Recall in de eerste serie, volgt Dylan (Johnny Flynn), die ontdekt dat hij chlamydia heeft en contact moet opnemen met al zijn voormalige partners. De Britse dramedy co-sterren Antonia Thomas en Daniel Ings als zijn beste vrienden Evie en Luke.

13 Grote mond, grote lach (Netflix)

Nick Kroll en Andrew Goldberg creëerden de animatiekomedie Big Mouth voor volwassenen. De show heeft een indrukwekkende cast, met in de hoofdrol Kroll als Nick Birch (en andere personages, zoals Maurice het hormoonmonster) en John Mulaney als zijn beste vriend Andrew Glouberman, samen met Maya Rudolph, Fred Armisen, Jason Mantzoukas, Jenny Slate en Jordan Peele.

12 De goede plek biedt geweldige tijden (Netflix)

The Good Place slaagde erin filosofie te onderwijzen terwijl het zijn publiek vermaakte, een bijna onmogelijke prestatie. Mike Schur creëerde de ethiekles van vier seizoenen met Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Manny Jacinto en Jameela Jamil in het hiernamaals.

11 Er zijn maar weinig shows zoals Fleabag (Amazon Prime)

Phoebe Waller-Bridge is een schat en meester van donkere komedie. Fleabag, een comedy-dramaserie van twee seizoenen, begon als een eenmansshow met Waller-Bridge in de hoofdrol voordat ze een deal met Amazon Prime accepteerde om het materiaal aan te passen aan het scherm. De serie kreeg lovende kritieken en lovende kritieken van het publiek, en domineerde ook de awardscircuits.

10 Bekijk Tina Fey Slay On 30 Rock (Hulu)

Alles wat uit de geest van Tina Fey is voortgekomen, leidt ongetwijfeld tot komisch goud. 30 Rock is geen uitzondering. Ze creëerde en speelde in de NBC-sitcom, gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijver op Saturday Night Live. In de parodie spelen Jane Krakowski, Tracey Morgan, Jack McBrayer en Alec Baldwin.

9 Buffy The Vampire Slayer sluipt in de beste one-liners (Amazon Prime)

"Als de apocalyps komt, piep me dan." Buffy The Vampire Slayer heeft hartverscheurende en turbulente verhaallijnen, maar in de kern creëerde Joss Whedon een show voor de kleine blondine om meer te leveren dan verwacht. Sarah Michelle Gellar schittert als de titulaire Buffy, en de show oogst meer dan zijn deel van de lach.

8 Life In Pieces Is Side-Splitting Comedy (Netflix)

Life In Pieces kreeg tijdens de uitzending niet genoeg aandacht. De show volgt de Short Family, waarbij elke aflevering vier vignetten bevat die met elkaar verbonden zijn, wat zorgt voor voldoende komische uitbetalingen door elk verhaal. In de serie spelen James Brolin, Dianne Wiest, Thomas Sadoski, Betsy Brandt, Dan Bakkedahl, Angelique Cabral, Colin Hanks en Zoe Lister-Jones.

7 Vertrouw niet op de B in appartement 23 is heerlijk schandalig (Hulu)

James Van Der Beek speelt een fictieve versie van zichzelf met veel Dawson's Creek-bagage naast Krysten Ritter als Chloe, excentrieke "it-girl" in New York City op Don't Trust The B In Appartement 23. Dreama Walker speelt mee als de naïeve nieuwe huisgenoot uit Indiana, juni.

6 Pushing Daisies is een lappendeken van comedy-stijlen (Amazon Prime)

De door Bryan Fuller gecreëerde fantasiedrama, Pushing Daisies, liep van 2007 tot 2009 twee seizoenen op ABC. Lee Pace speelt de rol van taartmaker Ned, die ook mensen uit de dood kan wekken met zijn aanraking. Het is duidelijk dat de grappen eindeloos zijn.

5 De grappen zijn donker, het is altijd zonnig in Philadelphia (FXNow)

It's Always Sunny In Philadelphia voelt als de kleine sitcom die dat zou kunnen. De FX-serie ging in première in 2005 en is na vijftien seizoenen nog steeds in de lucht. Gemaakt door Rob McElhenney, schrijft hij de show en speelt hij samen met Charlie Day, Glenn Howerton, Kaitlin Olson en Danny DeVito.

4 Grace And Frankie heeft komische zwaargewichten (Netflix)

Netflix Original-serie Grace And Frankie bevat komische zwaargewichten Lily Tomlin, Jane Fonda, Martin Sheen en Sam Waterston. De verfrissende komedie toont personages van in de zeventig die hun tweede kans in het leven herontdekken.

3 Party Down is geschikt voor zijn komische stijl (crave)

Veronica Mars-maker Rob Thomas creëerde de sitcom Party Down in 2009, die twee seizoenen op Starz-netwerk liep. De serie volgt cateraars, die allemaal hopen het te maken in Hollywood en met onder meer Adam Scott, pre-Parks And Recreation, Ken Marino, Lizzy Caplan en Ryan Hansen.

2 Gearresteerde ontwikkeling is een bloedstollend goede tijd (Netflix)

Arrested Development werd geprezen door critici, maar werd in 2006 na drie seizoenen geannuleerd. In 2013 kocht Netflix de syndicatierechten van de show en stemde ermee in om meer afleveringen te produceren onder de noemer 'A Netflix Semi-Original Series. De show speelde een ensemble cast onder leiding van Jason Bateman als Michael, de onwillige lijm aan de disfunctionele Bluth-familie.

1 Community is de ultieme cultklassieker (Netflix)

SixSeasonsAndAMovie zou een realiteit kunnen worden met de nieuwe samenwerking met Netflix, maar vanaf april zijn alle zes seizoenen van Community beschikbaar op de streamingdienst. De Mark Harmon, die zich afspeelt in Greendale Community College, creëerde comedysterren Joel McHale, Gillian Jacobs, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Danny Pudi, Donald Glover, Chevy Chase en Jim Rash.

Aanbevolen: