20 tv-programma's om op Netflix te kijken als je van sci-fi houdt

Inhoudsopgave:

20 tv-programma's om op Netflix te kijken als je van sci-fi houdt
20 tv-programma's om op Netflix te kijken als je van sci-fi houdt
Anonim

Scifi kan een lastig genre zijn voor mensen om in te stappen. Er zijn tal van geweldige sci-fi-shows die er zijn, maar ook een flink aantal blindgangers. Als leider in streamingdiensten is het geen verrassing dat Netflix enkele van de grootste sci-fi-shows aanbiedt die er zijn. Ze hebben originele hits als Stranger Things en Black Mirror om fans te verleiden. Het plezier van Netflix is dat je snel shows kunt binge, en hun sci-fi-aanbod bevat een aantal zeer intrigerende series.

Het is waar, niet alles is het bekijken waard. The I-Land is uitgeroepen tot een van de slechtste Netflix-shows ooit, en een paar anderen kunnen vergeetbaar zijn. Maar de service biedt tal van over het hoofd geziene edelstenen, zowel op zichzelf als uit andere landen. Sommige buitenlandse sci-fi-series kunnen zelfs veel beter zijn dan wat je in de VS zou krijgen. Een paar zijn beroemd, terwijl andere over het hoofd worden gezien als juweeltjes die aandacht verdienen. Hier zijn 20 van de beste shows die sci-fi-fans op Netflix kunnen bekijken om te bewijzen hoe geweldig het genre kan zijn.

20 De 100 maakt niemand veilig

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het wordt uitgezonden op de CW, is deze serie perfect voor Netflix-bing. De originele plot speelt zich af een eeuw nadat een nucleaire oorlog de aarde verwoestte, wanneer 100 tiener-relschoppers naar beneden worden gestuurd om te zien of de planeet bewoonbaar is. Van daaruit is het concept uitgegroeid tot een van de meest briljante sci-fi-shows in jaren.

De serie speelt niet op safe, omdat belangrijke personages zijn weggevaagd en andere aangrijpende transformaties hebben ondergaan. De serie wordt nooit moe van het uithalen van schokkende wendingen om fans scherp te houden, en na zes seizoenen is het nog steeds een van de beste shows waar een sci-fi-fan om kan vragen.

19 Donkere materie verdiende een langer leven

Afbeelding
Afbeelding

De opening is een geweldige haak: zes mensen (en een robot-metgezel) worden wakker op een ruimteschip zonder herinnering aan wie ze zijn, elk met eersteklas vechtvaardigheden. Ze ontdekken al snel dat ze een bende gemene huurlingen zijn die verondersteld worden een planeet over te nemen. De serie onderzoekt de vraag of je een beter mens kunt worden als je geen herinnering aan je verleden hebt en beschikt over een geweldige cast.

De actie is geweldig, en het gooit in sci-fi stijlfiguren uit een "tijdlus" om realiteiten af te wisselen met vrolijkheid. Helaas werd de show na drie seizoenen met een cliffhanger geannuleerd, maar verdient het om bekeken te worden voor een geweldig sci-fi-drama met een uitstekende antiheldencast.

18 Love Death + Robots is een verbluffende geanimeerde bloemlezing

Afbeelding
Afbeelding

Een waardige opvolger van het geliefde Heavy Metal magazine, deze geanimeerde bloemlezing kan heel volwassen zijn. Tussen het vloeken en de huid die wordt getoond, lijkt South Park op The Care Bears, maar het biedt ook een aantal meeslepende verhalen waar live-action niet aan kan tippen. Niet alle segmenten werken, maar als ze dat wel doen, zijn ze geniaal.

Van een drietal robots die een verlaten stad verkennen, tot boeren die pakken gebruiken om buitenaardse wezens te bestrijden, of een vrouw die vastzit in de ruimte, ze kunnen een fijne mix van drama, spanning en zelfs komedie leveren terwijl ze sterke berichten overbrengen. Elke sci-fi-fan zou deze bloemlezing eens moeten bekijken.

17 V Wars is een modern vampierverhaal

Afbeelding
Afbeelding

Mensen houden er gewoon van om een nieuwe draai te geven aan de vampiermythologie. Ian Somerhalder is er dankzij The Vampire Diaries geen onbekende in. Hij is een wetenschapper die zich realiseert dat een dodelijke plaag mensen verandert in bloedzuigende duivels. De sleutel is dat wat lijkt op een eenvoudig virus, verbonden is met het klassieke vampiermotief, waarbij de wetenschap wordt gebruikt om hun macht te verspreiden.

De serie zit goed in elkaar met geweldige effecten en versterkt de spanning naarmate de uitbraak voortduurt. Het is misschien geen drama van een denkende man, maar het is een verdomd leuke rit.

16 De Society is een Sci-Fi Lord of the Flies

Afbeelding
Afbeelding

Weinig verhaalstijlen bieden meer drama dan 'tieners die zichzelf moeten regeren'. Deze serie begint met een klas middelbare scholieren die terugkeren van een geannuleerde reis en ontdekken dat hun hele stad verlaten is, ze zijn afgesneden van de buitenwereld en moeten een manier vinden om te overleven.

Het beste deel van de show is het onderzoeken hoe de gebruikelijke kliekjes op de middelbare school snel kunnen veranderen in hun eigen samenlevingen die enorm botsen. Voeg stukjes toe als een tienerzwangerschap en de vraag wat er is gebeurd, en de serie biedt uitstekend drama dat zou moeten werken voor seizoen 2.

15 Leven met jezelf biedt dubbele Paul Rudd

Afbeelding
Afbeelding

Deze veelgeprezen sci-fi-komedie biedt dubbel zoveel charme als Paul Rudd. Hij speelt een man die een goed, zo niet spectaculair leven heeft, wanneer hij een reis naar een exclusieve spa wint. Als hij thuiskomt, is hij geschokt als hij daar precies het dubbele van zichzelf aantreft. Het blijkt dat de spa gespecialiseerd is in het klonen van een "betere" versie van een persoon en het vervolgens verwijderen van de oude kopie. Nu moeten de twee samenwonen, waarbij ze allebei volhouden dat hij de 'echte man' is.

Aisling Bea is geweldig als de vrouw die twee versies van dezelfde man behandelt en Rudd is geweldig om beide rollen te spelen. Het is grappig en oprecht om te vragen of het beter is om een "perfect" leven te hebben of een onvolmaakt leven. Als er niets anders is, laat het de talenten van Rudd mooi zien.

14 Een ander leven brengt Katee Sackhoff terug

Afbeelding
Afbeelding

Een show die Katee Sackhoff terugbrengt naar sci-fi verdient wat aandacht. De Battlestar Galactica-veteraan speelt de leider van een missie om de oorsprong te vinden van een buitenaards artefact dat op aarde is geland. Hoewel de recensies wisselend waren, biedt de serie een goed sci-fi-drama met Sackhoff geweldig als de commandant die probeert de boel draaiende te houden, zelfs als ze van binnen een puinhoop is.

De serie stuitert tussen haar in de ruimte en haar man op aarde naarmate de spanningen over de buitenaardse wezens toenemen. Ondertussen heeft het schip zijn eigen problemen en verwachten een paar personages het niet te halen. Er komt een tweede seizoen aan, dus het is het beste om hier op de begane grond binnen te komen.

13 Reizigers doen een beroep op Quantum Leap-fans

Afbeelding
Afbeelding

Stel je een kruising voor tussen Quantum Leap en een typisch FX-misdaaddrama, en je krijgt de essentie van deze Canadese serie. In de toekomst lanceert een bijna verwoeste mensheid een wanhopig plan om te overleven. Verscheidene van hen hebben hun geest naar het verleden gestuurd om de lichamen van mensen in het heden over te nemen. Vervolgens proberen ze belangrijke momenten te voorkomen die de wereld op zijn donkere pad zetten.

Het drama is hoe ze het leven van andere mensen moeten leven, zoals een genie dat vastzit in het lichaam van een 'trage' jongere. Eric McCormick is de grote naam in de cast, maar de rest weet net zo goed om te gaan met de wilde wendingen. Het eindigde na drie seizoenen, maar het is de moeite waard om eens te kijken naar de formule voor tijdreizen.

12 Dark doet zijn naam eer aan

Afbeelding
Afbeelding

Deze Duitse serie speelt als een nog mysterieuzer Stranger Things. Wanneer kinderen in een kleine stad beginnen te verdwijnen, vindt een jonge jongen een verband met de dood van zijn vader. Hij stuit op een grot in een bos die hem in staat stelt zowel 1986 als 1953 te bezoeken. In elke periode ontdekt hij verbanden met de huidige zaak die tot een grotere dreiging leiden.

Het kan soms een uitdaging zijn om te volgen, maar het is gedurfd in zijn complotten en de glans van duisternis draagt bij aan zijn aantrekkingskracht. Het tweede seizoen voegt nieuwe personages en tijdsperioden toe en zorgt voor een humeurige maar zeer intrigerende show voor fans van buitenlandse sci-fi.

11 Tidelands Is A Gritty Adult Mermaid Tale

Afbeelding
Afbeelding

Deze Australische serie krijgt rekwisieten voor hoe het van richting verandert. De eerste aflevering speelt als een grof misdaaddrama als een jonge vrouw terugkeert naar haar kleine stad en al snel in aanvaring komt met de lokale drugssmokkelaars. Ze is in de oceaan gedumpt om te verdrinken… en kan onder water ademen.

Het blijkt dat de lokale "stam" eigenlijk meermensen zijn die al snel botsen met de drugsrunners. Het is een wilde mix van misdaad en sci-fi met veel stomende scènes die het een boeiende serie maken om in te duiken.

10 De regen is een nat drama

Afbeelding
Afbeelding

Deze Deense serie geeft een zeer duistere draai aan de post-apocalyptische thriller. Het begint met een regenbui die niet alleen de planeet overspoelt, maar ook een dodelijk virus met zich meedraagt. Nadat ze de eerste storm in een bunker hebben overleefd, gaan een paar broers en zussen op reis om hun vermiste vader te vinden, die misschien een geneesmiddel tegen de pest heeft.

De serie heeft goede spins op YA-tropes als ze andere overlevenden ontmoeten en botsen met duistere krachten. De manier waarop de regen als een angstaanjagende kracht wordt bestempeld, is goed gedaan en de humeurige omgeving past bij een donkerdere reis.

9 3% richt zich op klassenstrijd

Afbeelding
Afbeelding

De beste sci-fi-shows houden onze eigen wereld een spiegel voor. Deze Braziliaanse serie richt zich op een nabije toekomst waarin de mensheid meer verdeeld is tussen de haves en have-nots. Om de paar jaar stelt een "Proces" een selecte groep van 20-plussers in staat om naar een offshore-eilandparadijs te gaan (slechts drie procent passeert).

De show is openhartig over klassenstrijd, die letterlijk wordt naarmate een opstand tegen deze samenleving groeit. Het tweede seizoen verhoogt de ante door de duistere geheimen van dit 'paradijs' te onthullen en hoe het niet aan de verwachtingen voldoet. Alle drie de seizoenen zijn geweldig met een mix van personages die deze strijd om te overleven aangaan en laten zien hoe ver mensen zullen gaan om een "beter" leven te krijgen.

8 Dion opvoeden is een moederlijke vreemde zaak

Afbeelding
Afbeelding

Deze serie lijkt veel op Stranger Things en voegt een meer moederinstinct toe. Alisha Wainwright is een alleenstaande moeder die moeite heeft om de rekeningen te betalen en voor haar zoon Dion te zorgen. Wanneer Dion bizarre superkrachten begint te vertonen, moet zijn moeder snel vechten om hem te beschermen tegen een sinistere organisatie die hem wil gebruiken.

De show biedt een goed drama waarin de moeder alles doet wat in haar vermogen ligt om haar zoon te beschermen, wat er ook gebeurt, zelfs als ze zijn vreemde gaven probeert te begrijpen. De effecten zijn goed om de krachten magisch te laten lijken, en Michael B. Jordan speelt een kleine maar vitale rol als vader van de jongen. Het is misschien een versleten formule, maar het werkt hier nog steeds goed.

7 Mystery Science Theatre 3000 herleeft een cultklassieker

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen heeft een goede lach nodig, en deze heropleving van de klassieke tv-show uit de jaren 90 heeft er genoeg van. Het concept is hetzelfde als een man en zijn robot-sidekicks worden gedwongen om enkele van de slechtste films ooit gemaakt te kijken en constant grappen te verzinnen om te overleven.

De films zijn al erg genoeg (de E. T. rip-off Mac and Me, samen met enkele waardeloze fantasiefilms) en zijn rijp voor geweldige humor. De ondersteunende cast bestaat uit Felicia Day en Patton Osw alt met cameo's van Mark Hamill, Neil Patrick Harris, Jerry Seinfeld en anderen. Het eindigde helaas, maar biedt nog steeds genoeg om om te lachen in slechte sci-fi-films.

6 Better Than Us Is A Russian Robot Thriller

Afbeelding
Afbeelding

Meestal draaien shows over levensechte robots om een grote strijd tussen robots en de mensheid. Maar deze Russische serie speelt het anders. Arisa is een van de eersten in haar soort, een prachtige robot die zich niet houdt aan de "wetten" die bedoeld zijn om te voorkomen dat ze mensen aanvallen. Ze krijgt een band met een jong meisje wiens vader medisch onderzoeker is in het midden van een familiecrisis.

De show vermengt de doofpot van moord met Arisa die probeert haar eigen menselijkheid te vinden, terwijl een anti-robotgroep problemen veroorzaakt. Het slaagt erin om zich te onderscheiden van het peloton dankzij zijn warmte en laat zien hoe Rusland ook een beter begrip heeft van sci-fi dan de meeste in het Westen.

5 De OA is raar leuk

Afbeelding
Afbeelding

Deze show is … raar. Je kunt er niet omheen, het is uitzonderlijk raar, maar daarom is het zo geliefd bij zijn cultus van fans. Brit Marling creëerde en schittert in deze serie als een voorheen blinde jonge vrouw die jaren geleden terugkeert na een mysterieuze verdwijning, nu in staat om te zien.

Vanaf daar worden de dingen wilder met superkrachten, samenzweringen van de overheid en een reis naar een alternatieve realiteit. Het is bijna niet te beschrijven, maar je kunt er niet van wegkijken. Hoewel het na twee seizoenen is ingekort, verdient het om voort te leven als een cultfavoriet.

4 The Umbrella Academy is een gek superheldenverhaal

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een ander soort superheldenverhaal, dan is dit een geweldige. In 1989 werden 43 vrouwen letterlijk van de ene op de andere dag zwanger. Zeven van de kinderen werden door een miljardair gevormd tot een misdaadbestrijdingsteam dankzij hun unieke krachten. Jaren later keren ze terug naar huis met een stel gebroken individuen die het einde van de wereld moeten verwerken.

Ellen Page is de grote naam in de cast, maar de serie berust op een aantal gekke verhalen en scènes. Als een pratende aap in een pak het minst rare ding is, weet je dat het gek is. Het komt allemaal samen in een wilde serie die nog steeds veel hart biedt aan deze echt disfunctionele familie die de wereld probeert te redden.

3 Sense8 heeft een gekke cultstatus

Afbeelding
Afbeelding

Het kan erg moeilijk zijn om deze show uit te leggen. Het idee is dat op de een of andere manier acht heel verschillende mensen van over de hele wereld zo met elkaar verbonden zijn dat ze met elkaar van plaats kunnen ruilen. Ze zijn al snel op de vlucht voor een samenzwering die hen wil beheersen. De serie staat bekend om zijn gedurfde stijl en schuwt het niet om een aantal zeer stomende scènes te laten zien.

Het beschikt ook over een intrigerende cast van personages, van een acteur in de kast, tot een agent, tot een zakenvrouw die valselijk wordt beschuldigd van moord. De serie had een haastig einde, maar was nog steeds geliefd vanwege de gedurfde verhaallijn en personages.

2 Verloren in de ruimte is een wilde reis

Afbeelding
Afbeelding

De campy tv-show uit de jaren 60 krijgt een moderne reboot in deze aangrijpende serie. Nadat een ramp de aarde heeft verwoest, gaat een gezin op reis om een nieuwe bewoonbare planeet te vinden. Er gaat iets mis als ze uiteindelijk neerstorten op een mysterieuze wereld met een dodelijk ras van wezens. De serie versterkt het familiedrama met enkele duistere bewegingen, zoals hoe de robot mogelijk een rol heeft gespeeld in deze "verloren" missie.

Er zit ook veel wetenschap in, aangezien de Robinsons er de voorkeur aan geven om uit de dingen te denken. Parker Posey speelt Dr. Smith, nu voorgesteld als een samenzwerende oplichter wiens complotten nog meer ravage aanrichten. De show biedt goede FX terwijl de 'wetenschap' in 'science fiction' voorop staat.

1 Altered Carbon zal Blade Runner-fans winnen

Afbeelding
Afbeelding

Hoe los je een moord op in een wereld waar de dood is overwonnen? Dat is de sleutel tot deze duizelingwekkende serie, die speelt als een mix van Blade Runner en Westworld. In 2384 kunnen mensen hun gedachten laten opslaan op schijven om te uploaden naar nieuwe lichamen nadat hun oude zijn verstreken. Het is duidelijk dat de rijken betere lichamen krijgen, en wanneer een miljonair een 'ongeluk' krijgt, huurt hij een privédetective in om erachter te komen wie het heeft gedaan.

Vanaf daar worden we in een bizar avontuur geduwd met klassenstrijd en hoe ver mensen zullen gaan om te overleven. Een tweede seizoen wordt gepland, terwijl het eerste een glorieuze toekomstige wereld duwt, samen met een uitzonderlijke cyberpunk-verhaallijn.

Aanbevolen: