20 films om te kijken als je van Harry Potter houdt

Inhoudsopgave:

20 films om te kijken als je van Harry Potter houdt
20 films om te kijken als je van Harry Potter houdt
Anonim

Zelfs tot op de dag van vandaag is het moeilijk om de magische wereld van 'Harry Potter' te overwinnen. Gebaseerd op een reeks boeken geschreven door de Britse auteur J. K. Rowling bracht deze filmfranchise vervolgens een verbijsterende verzameling van acht films uit. Deze omvatten "Harry Potter en de Steen der Wijzen", "Harry Potter en de Geheime Kamer", "Harry Potter en de Gevangene van Azkaban", "Harry Potter en de Vuurbeker", "Harry Potter en de Orde van Feniks, "Harry Potter en de Halfbloed Prins," "Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 1" "Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 2."

Tijdens deze films speelde acteur Daniel Radcliffe de titulaire rol van Harry Potter. Hij werd ook vergezeld door de rest van de terugkerende cast van de film, waaronder Emma Watson die Hermione Granger speelde en Rupert Grint die Ron Wemel speelde. We hebben ze samen zien opgroeien, hun tovenaarsvaardigheden aanscherpen en natuurlijk de kwaadaardige Heer Voldemort verslaan.

En voor het geval je nog steeds meer magie in films wilt zien, dachten we dat we 20 extra films zouden aanraden om te bekijken als je van 'Harry Potter' houdt. Bekijk wat we hebben gevonden:

20 "Inkheart" neemt je mee naar een wereld waar boeken tot leven komen

Inkthart
Inkthart

Ja, je hoort het goed. In de film 'Inkheart' uit 2008 kan een man genaamd Mo boekpersonages naar de echte wereld brengen. En uiteindelijk zorgt dat voor problemen, omdat Mo uiteindelijk ook een kwaadaardige schurk vrijlaat. In Inkheart speelt Brendan Fraser als Mo. Hij wordt vergezeld door Sienna Guillory, Helen Mirren, Paul Bettany en Eliza Bennett.

19 "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" verandert Jim Carrey in een kwaadaardig familielid

Lemony Snicket's een serie van onfortuinlijke gebeurtenissen
Lemony Snicket's een serie van onfortuinlijke gebeurtenissen

In "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" verliezen drie kinderen hun ouders en gaan ze wonen bij een familielid genaamd graaf Olaf die sinistere plannen heeft. Ook wordt meteen duidelijk dat graaf Olaf zich alleen bekommert om de erfenis van de kinderen. De cast van de film bestaat uit Jim Carrey, Emily Browning en Liam Aiken. Ondertussen fungeert Jude Law als de stem van Lemony Snicket.

18 "Pan's Labyrinth" volgt het verhaal van een jonge vrouw die probeert te bewijzen dat ze een prinses is

Het labyrint van Pan
Het labyrint van Pan

"Pan's Labyrinth" is een film waarin een jonge vrouw, Ofelia genaamd, een mythische oude faun ontmoet. Dan krijgt ze te horen dat ze een prinses is en dat ze haar koninklijke status zou moeten bewijzen door zich aan bepaalde onsmakelijke taken te onderwerpen. De filmsterren Ivana Baquero, Maribel Verdu, Doug Jones, Sergi López en Álex Angulo. Het is geschreven en geregisseerd door Guillermo del Toro.

17 In "The Water Horse: Legend Of The Deep" komt een jongen oog in oog te staan met een mythisch zeewezen

Het waterpaard: legende van de diepte
Het waterpaard: legende van de diepte

"The Water Horse: Legend of the Deep" vertelt het verhaal van een jonge jongen genaamd Angus die een ei op het strand ontdekt. Hij weet niet dat het ei uiteindelijk zou uitkomen en een legendarisch monster van Loch Ness zou onthullen. De filmcast bestaat uit Bruce Allpress, Eddie Campbell, Ben Chaplin, Geraldine Brophy, Carl Dixon en Brian Cox als de oudere versie van Angus.

16 ‘The Hobbit’-trilogie biedt een andere kijk in de magische wereld van Tolkien

de hobbit
de hobbit

Als je geen genoeg kunt krijgen van magie en de 'Lord of the Rings', dan mag je de films van 'The Hobbit' zeker niet missen. Hier gaat het verhaal enkele jaren terug vóór de gebeurtenissen van 'Lord of the Rings'. Je herenigt je met het zeer geliefde Elven-personage Legolas en Gandalf de tovenaar. Ondertussen maak je ook kennis met een nieuwe groep personages, waaronder een jongere Bilbo Baggins.

15 "Charlie And The Chocolate Factory" stelt ons voor aan Willy Wonka en zijn zoektocht naar een geschikte erfgenaam

Sjakie en de chocoladefabriek
Sjakie en de chocoladefabriek

In de film 'Charlie and the Chocolate Factory' krijgen geselecteerde kinderen toestemming om de chocoladefabriek van chocolatier Willy Wonka binnen te gaan nadat ze een felbegeerd gouden kaartje hebben gevonden. Tijdens de tour ontdekken ze echter al snel dat er meer avontuur wacht als Willy van plan is om de erfgenaam van zijn confectiebedrijf via de tour te selecteren. In de film speelt Johnny Depp de excentrieke Willy Wonka. Hij wordt ook vergezeld door Helena Bonham Carter, Christopher Lee en David Kelly.

14 "A Wrinkle In Time" gaat over het verhaal van een jonge vrouw en haar zoektocht naar haar vader

Een rimpel in de tijd
Een rimpel in de tijd

"A Wrinkle in Time" is een Disney-film die het verhaal vertelt van een jonge vrouw genaamd Meg die vastbesloten is om haar vader te vinden die op mysterieuze wijze is verdwenen. Gelukkig vindt ze drie krachtige wezens die heel graag willen helpen. De filmsterren Storm Reid als Meg. Ze wordt vergezeld door Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Oprah Winfrey.

13 In "Miss Peregrine's huis voor eigenaardige kinderen", ontmoet je kinderen met speciale krachten

Miss Peregrine's huis voor eigenaardige kinderen
Miss Peregrine's huis voor eigenaardige kinderen

In de film 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' uit 2016 ontdekt een jongen genaamd Jake het magische huis en leert al snel dat de jonge bewoners een bepaalde magische kracht bezitten. De cast van de film bestaat uit Asa Butterfield (Jake), Allison Janney, Eva Green, Terence Stamp en Rupert Everett. Zoals je mag verwachten, bevat deze film ook de uitgesproken filmische stijl van regisseur Tim Burton.

12 In de 'The Chronicles Of Narnia'-trilogie blijven kinderen oversteken naar een andere wereld om het kwaad te bestrijden

De Chronicles Of Narnia-trilogie
De Chronicles Of Narnia-trilogie

Net als bij andere franchisefilms waren de kinderen die in 'The Chronicles of Narnia' speelden al volwassen toen de serie in 2010 zijn derde en laatste film uitbracht. De vier hoofdpersonages van de film werden gespeeld door Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley en Anna Popplewell. En toen Moseley sprak over de laatste ‘Narnia’-film met Rotten Tomatoes, legde hij uit: “In heel eenvoudige bewoordingen was de eerste film een Narnia voor kinderen. Deze film wordt een volwassen Narnia, en ik zeg dat met elke implicatie, zoals we deze keer tegen volwassenen vechten, we niet meer vechten tegen mythische wezens.'

11 In 'The Golden Compass' is een jong meisje vastbesloten om een vriend te redden die is meegenomen door een mysterieuze organisatie

Het gouden Kompas
Het gouden Kompas

"The Golden Compass" draait om het leven van Lyra en haar vastberadenheid om haar beste vriend en andere gestolen kinderen te redden. Ze wordt vergezeld door haar bondgenoot, een gepantserde beer. De cast bestaat uit Nicole Kidman, Daniel Craig, Ben Walker, Dakota Blue Richards en Eva Green. Het bevat ook de stem van Ian McKellen.

10 "Nanny McPhee" beschikt over een uniek gekwalificeerde oppas om zeven ondeugende kinderen te behandelen

Nanny McPhee
Nanny McPhee

In de film 'Nanny McPhee' uit 2005 komt een oppas een weduwnaar te hulp die worstelt om zijn zeven kinderen te onderhouden na het plotselinge overlijden van zijn vrouw. Buiten het medeweten van hem, is de oppas die zijn roep om hulp hoort veel capabeler dan iemand zich had kunnen voorstellen. "Nanny McPhee" speelt Emma Thompson in de titulaire rol. Ze wordt vergezeld door Colin Firth, Angela Lansbury, Imelda Staunton en Kelly Macdonald.

9 In 'Bridge To Terabithia' creëren twee kinderen een land met magische wezens

brug naar Terabithia
brug naar Terabithia

De film "Bridge to Terabithia" draait om een jonge jongen genaamd Jess die bevriend raakt met Leslie, een nieuw meisje op school. De twee zijn vastbesloten om aan de echte wereld te ontsnappen en besluiten hun eigen fantasieland te creëren. De filmsterren Josh Hutcherson als Jess en AnnaSophia Robb als Leslie. Ze worden ook vergezeld door actrice Zooey Deschanel.

8 "Enchanted" laat ons zien wat er gebeurt als geanimeerde personages in onze wereld terechtkomen

betoverd
betoverd

"Enchanted" volgt het verhaal van een prinses Giselle, die door de kwaadaardige stiefmoeder van haar prins uit haar koninkrijk werd verbannen. Ze komt dan in de echte wereld terecht waar ze uiteindelijk verliefd wordt op een New Yorkse advocaat. In de film schittert Amy Adams als prinses Giselle. En in 2018 sprak ze tijdens 'The Talk' over de mogelijkheid van een vervolg op de film uit 2007. Terwijl hij sprak met mede-presentator Sara Gilbert, merkte Adams op: "Daar ben ik absoluut klaar voor. We werken eraan – hopelijk dus.”

7 "Alice In Wonderland" is een magische remake met een sterrencast

Alice in Wonderland
Alice in Wonderland

In 2010 besloot Disney een remake van de klassieker 'Alice in Wonderland' uit te brengen. De cast bestaat uit Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Michael Sheen en Anne Hathaway. Over haar karakter, legde Hathaway uit aan Indie London: Ik denk dat ze begrijpt dat ze koningin moet zijn om te voorkomen dat haar zus koningin wordt. Maar ik denk dat ze net zo gelukkig zou zijn geweest als alchemist, of de alchemist van de koningin.'

6 De 'Maleficent'-films brengen een interessante draai aan een klassiek sprookje

malafide
malafide

In Disney's recente 'Maleficent'-films verschuift de focus in wezen van Doornroosje naar de zogenaamd gemene Maleficent. In de films krijgen we echter een goed beeld van het oorsprongsverhaal van het personage. Tegelijkertijd krijgen we ook de interacties van Maleficent met Aurora te zien. De cast omvat de legendarische Angelina Jolie als het titulaire personage. Ondertussen portretteert Elle Fanning Aurora.

5 De ‘Percy Jackson’-films laten je zien wat het betekent om de zoon van Poseidon te zijn

Percy Jackson
Percy Jackson

De 'Percy Jackson'-films nemen ons mee naar een wereld waar halfgoden over de aarde zwerven en hun krachten en vaardigheden verbeteren op een verborgen camping in het bos. In de film speelt Logan Lerman als Percy Jackson. Hij wordt vergezeld door Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Sean Bean, Pierce Brosnan, Melina Kanakaredes en Rosario Dawson.

4 'The Lord of the Rings'-trilogie concentreert zich op een zoektocht om een kwaadaardige ring te vernietigen

In de ban van de Ring
In de ban van de Ring

In Peter Jackson's 'Lord of the Rings'-trilogie is een hobbit genaamd Frodo vastbesloten om naar Mordor te reizen om een ring te vernietigen waardoor het kwaad zich over Midden-aarde kan verspreiden. Zijn zoektocht wordt ondersteund door zijn mede-hobbits, dwergen, elven en mannen. Het wordt echter al snel duidelijk dat de zoektocht te gevaarlijk is om door iemand te proberen. De films zijn voorzien van Elijah Wood als Frodo. Hij wordt vergezeld door Cate Blanchett, Sean Bean, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Ian McKellen en Viggo Mortensen.

3 "The Spiderwick Chronicles" gaat over een familie die een magische wereld van wezens en feeën ontdekt

De Spiderwick Chronicles
De Spiderwick Chronicles

In 'The Spiderwick Chronicles' verhuist een gezin naar een afgelegen oud huis en realiseert zich al snel dat er meer is op het landgoed van Spiderwick dan iemand ooit had gedacht. In feite ontdekken ze een hele andere wereld waar er feeën en een heleboel andere wezens zijn. De filmsterren Mary-Louise Parker, David Strathairn, Joan Plowright, Sarah Bolger en Freddie Highmore.

2 "Mary Poppins Returns" en maakt alles beter voor één worstelende familie

Mary Poppins keert terug
Mary Poppins keert terug

Het heeft inderdaad lang geduurd om een vervolg te ontwikkelen op de Disney-klassieker 'Mary Poppins' uit 1964. In het vervolg van 2018 spelen Lin-Manuel Miranda, Emily Mortimer en Emily Blunt als Mary Poppins. Over haar benadering van haar rol zei Blunt in een interview: Ik denk dat dat mijn belangrijkste focus is geweest, gewoon om haar kalm te benaderen, zoals ik elk ander personage zou doen, hoe ik haar zou spelen, met wat ik heb gegeven over de bladzijde? Ik heb de originelen niet meer bekeken sinds ik het als kind zag, want ik… niemand zal Julie Andrews overtreffen.'

1 De 'Fantastic Beasts'-films zijn de nauwste link naar 'Harry Potter' die we vandaag hebben

Fantastic Beast-films
Fantastic Beast-films

Als je de 'Harry Potter'-films mist, raden we je ten zeerste aan de franchise 'Fantastic Beasts' te volgen. De gebeurtenissen rond deze films vinden tientallen jaren vóór de gebeurtenissen van 'Harry Potter' plaats. De cast bestaat uit Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler en Ezra Miller. Ondertussen speelt Jude Law een jongere versie van Albus Perkamentus.

Aanbevolen: