20 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je van sci-fi houdt

Inhoudsopgave:

20 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je van sci-fi houdt
20 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je van sci-fi houdt
Anonim

Amazon Prime loopt achter op Netflix wat betreft het aantal originele series dat ze kunnen aanbieden. Maar ze maken het goed in kwaliteit, want ze hebben Emmy's gescoord voor hits als The Marvelous Mrs. Maisel. Net als Netflix begon Amazon Prime met slechts een bibliotheek met eerdere tv-programma's en heeft het opgebouwd met meer originele gerechten. Ze leunen meer op komedies en drama's, maar hebben ook een aantal uitstekende sci-fi-series. Velen zijn afkomstig van andere netwerken zoals Fox of Syfy en bevatten iconische shows zoals The X-Files, Babylon 5 en Star Trek. Ze vertrouwen ook op Britse shows om hun sci-fi-aanbod te verbeteren.

Qua originele aanbiedingen heeft Prime niet zoveel sci-fi-shows als Netflix. Toch kunnen ze een aantal geweldige series aanbieden die je nergens anders kunt vinden en die de moeite waard zijn om op te letten. Verschillende zijn populaire en veelgeprezen series met een paar zelfs prijswinnaars. Anderen zijn shows die in hun tijd over het hoofd werden gezien, maar verdienden te worden gevolgd als smakelijke cult-aanbiedingen. Hier zijn 20 van de beste sci-fi-shows die je op Amazon Prime kunt vinden en die een beroep doen op fans die op zoek zijn naar uniek plezier.

20 Vallend water is een bizarre bovennatuurlijke serie

Afbeelding
Afbeelding

Deze wilde serie, uitgezonden op het Amerikaanse netwerk, richt zich op drie vreemden die op de een of andere manier dezelfde dromen delen. Terwijl ze dit verband proberen te begrijpen, ontdekken ze dat iemand achter hen aan zit vanwege hun gaven, en het lot van de wereld ligt in hun handen.

Hoewel de recensies gemengd waren, heeft de show een cultpubliek dat geniet van de wendingen en hoe het zich verdiept in seizoen twee. De acteurs verkopen het drama goed en de beelden zijn fantastisch. Het verdient meer aandacht als een over het hoofd geziene serie die meer tijd nodig had om zichzelf op te bouwen.

19 Blade Of The Immortal past een manga-klassieker aan

Afbeelding
Afbeelding

Onder fans van manga (Japanse strips) is Blade of the Immortal een van de meest geliefde werken ooit. Deze animatieserie brengt het tot een bruut leven. Het is het verhaal van Manji, een samoerai die vervloekt is om eeuwig te leven totdat hij duizend slechte mannen kan doden.

De serie schuwt bloedige (en we bedoelen bloedige) actie niet of hoe bloederig het is als Manji van iets geneest (hij is zelfs uit elkaar gescheurd maar komt weer bij elkaar). De actie is uitstekend evenals het hart van de conflicterende antiheld die gewoon wil dat zijn strijd stopt. Het is een uitstekende showcase voor dit klassieke verhaal.

18 Redding vecht voor het einde van de wereld

Afbeelding
Afbeelding

Deze over het hoofd gezien CBS-serie heeft een pakkende opening. Een afgestudeerde van het MIT informeert een tech-miljardair dat over zes maanden een enorme asteroïde het leven op aarde zal wegvagen. Al snel worden de lijnen getrokken terwijl de student de regeringsinspanningen leidt om de asteroïde te stoppen, terwijl de miljardair denkt dat het gedoemd is, een "ark" voorbereiden om te redden wie ze kunnen.

Het wordt nog wilder met een duistere samenzwering en de botsing over wie het verdient om gered te worden. De show werd helaas geannuleerd na een verbluffende cliffhanger, maar verdiende het om gered te worden.

17 Silent Eye wordt alleen op smartphone geschoten

Afbeelding
Afbeelding

Elk tv-programma wil een goede gimmick om op te vallen. Deze anthologiereeks heeft een grote omdat deze volledig op smartphones is opgenomen. Het is logisch dat het ook de dominantie van hen in ons leven aanpakt. De verhalen zijn uniek, zoals een vrouw die een app volgt die eist dat ze doet wat er staat om haar leven te verbeteren; een man in een museum helemaal over zichzelf; en een bende oplichters die tot het uiterste gaan om Bitcoin te stelen.

Elke aflevering duurt minder dan 20 minuten, maar bevat veel verhalen die op meer dan één manier slim zijn.

16 De feed Vragen Onze technische liefde

Afbeelding
Afbeelding

Deze boeiende serie richt zich op 'The Feed', een implantaat waarmee mensen onmiddellijk contact met elkaar kunnen maken, herinneringen kunnen delen en hun eigen realiteit kunnen creëren. Terwijl een groot deel van de wereld het gebruikt, leeft de zoon van de ontwikkelaar van de Feed off-grid omdat hij bang is dat dit de mensheid zal ruïneren.

Zijn angsten zijn gerechtvaardigd zodra de Feed is gehackt om de geest van mensen te beheersen en ook hun geheimen te leren kennen. Deze show bouwt het drama op en behandelt tegelijkertijd hoe technologie niet altijd het antwoord is op de problemen van de mensheid… en misschien wel veel meer veroorzaakt.

15 Bestaande functies Halle Berry als astronaut

Afbeelding
Afbeelding

Deze CBS-serie kreeg veel buzz door Oscar-winnaar Halle Berry te laten verschijnen op netwerk-tv. Ze speelt een astronaut die denkt dat ze een buitenaards wezen is tegengekomen in de ruimte. Als ze merkt dat ze zwanger is op aarde, vraagt ze zich af of het kind wel een mens is. Berry grondt de serie met haar uitstekende prestaties die met dit alles worstelen, om nog maar te zwijgen van een robotachtige 'zoon'.

Het tweede seizoen versterkt de duistere wendingen en vermengt een buitenaardse dreiging met een AI-opstand. Hoewel het maar twee seizoenen duurde, maakt Berry alleen dit een meeslepende sci-fi-serie.

14 Dark/Web verkent de donkere kant van technologie

Afbeelding
Afbeelding

We zijn zo gewend geraakt aan technologie in ons leven dat we gemakkelijk vergeten hoe angstaanjagend het kan zijn. Deze serie brengt dat op de voorgrond. Wanneer een wederzijdse vriend verdwijnt, blijft een stel computerprogrammeurs "verhalen" achter over het kwaad van technologie.

Van een vrouw die geobsedeerd is door het verhogen van haar aantal volgers, tot een stel wiens online date slecht verloopt, de show kan voorspelbaar zijn, maar toch meeslepend dankzij de cast. Het herinnert ons eraan dat er een gevaar schuilt in het te veel laten bepalen van je leven door technologie.

13 Opstandigheid verdiende een langer leven

Afbeelding
Afbeelding

Deze Syfy-serie duurde helaas maar drie seizoenen, maar had veel te bieden. Het speelt zich af decennia nadat een oorlog tussen de aarde en buitenaardse rassen de planeet verwoestte. De titulaire stad (wat ooit St. Louis was) is de thuisbasis van mensen en verschillende buitenaardse rassen die niet goed met elkaar overweg kunnen.

De verhalen kunnen verschuiven van de lokale 'sheriff' die misdaden behandelt, naar bredere conflicten en een groeiende oorlog. De cast is geweldig met Julie Benz, Jaime Murray, Grant Bowler en anderen die met wilde wendingen omgaan. Hoewel het langer had moeten duren, is het nog steeds een geweldige sci-fi-actioner om van te smullen.

12 Mensen hebben een boeiende robotopstand

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het misschien een generieke opzet lijkt, heeft deze cultserie een aantal unieke wendingen. Het speelt zich af in een toekomst met levensechte robots genaamd "Synths" die worden gebruikt voor arbeid en andere taken. Het ontwikkelt zich al snel omdat veel synths hun eigen intelligentie hebben bereikt en proberen voor hun eigen leven te vechten.

De serie ontwikkelt zich tot een volledige mens-synth-oorlog, en de cast kan het allemaal goed aan. Het is altijd boeiend om naar een serie te kijken die de vraag "wat maakt een mens" onderzoekt zonder bang te zijn om donker te worden. Het is slechts drie seizoenen lang en geschikt voor een eetbui om een klassiek verhaal te zien ontvouwen.

11 In The Flesh is een ander soort zombieverhaal

Afbeelding
Afbeelding

Het zombiegenre is behoorlijk routinematig: de doden staan op, de samenleving v alt en mensen vechten om te overleven. Maar deze veelgeprezen Britse serie neemt een andere toon aan. De zombies werden niet alleen neergezet, maar door een remedie kunnen er meerdere weer tot leven worden gewekt. Men keert terug naar zijn geboorteplaats, worstelend met het schuldgevoel over zijn daden, terwijl hij niet helemaal met open armen wordt ontvangen.

De show heeft scherpe komedie en hart, en onderzoekt hoe je je leven kunt leven als je al dood bent. Voor iedereen die op zoek is naar een ander soort zombieshow, is dit een geweldige keuze.

10 Philip K. Dick's Electric Dreams is een eerbetoon aan een meester

Afbeelding
Afbeelding

Philip K. Dick is de uitvinder van het cyberpunk-genre, wiens werken Blade Runner inspireerde. Deze anthologiereeks past een aantal van zijn korte verhalen en romans aan en doet uitstekend werk om zijn visie tot leven te brengen. Hoewel het misschien veel op Black Mirror lijkt, zijn verschillende verhalen hoopvol en hartverwarmend.

Het punt is altijd om te laten zien hoe technologie vooruit kan gaan, maar de mensheid zal altijd belangrijker zijn. Met een fijne roterende cast is deze show een sci-fi-icoon waardig.

9 BrainDead is heerlijke politieke satire

Afbeelding
Afbeelding

Deze CBS-serie uit 2016 had de ontmoedigende taak om ons huidige politieke klimaat nog wilder te maken. De oplossing is om te onthullen dat een groot deel van de chaos komt doordat verschillende gekozen functionarissen zijn besmet met hersenetende buitenaardse parasieten. De grap is dat in Washington D. C. niemand merkt dat mensen zich plotseling zo raar doen.

De cast (inclusief Mary Elizabeth Winstead en Tony Shalhoub) kan er goed mee omgaan, en het schrijven is scherp. Het duurde maar één seizoen, maar het is de moeite waard om naar bijtende politieke satire te kijken.

8 Orphan Black pronkt met Emmy-winnende prestatie(s)

Afbeelding
Afbeelding

De reden om naar deze BBC America-serie te kijken kan in twee woorden worden samengevat: Tatiana Maslany. De actrice speelt een stel klonen die samenwerken om een duistere samenzwering te stoppen en ze is ronduit verbluffend. Critici hebben gesuggereerd hoe Maslany elk personage zo briljant speelt dat je echt kunt geloven dat je naar drie of vier verschillende actrices kijkt.

Zelfs de Emmy's moesten dit opmerken en Maslany een trofee voor beste actrice in drama toekennen. Hoewel de wendingen van de show meeslepend zijn, zijn het de prestaties van Maslany die dit een van de beste sci-fi-shows van het afgelopen decennium maken.

7 The Boys toont de donkere kant van superhelden

Afbeelding
Afbeelding

Het controversiële stripboek van Garth Ennis is het tege-g.webp

Een geheime eenheid die is opgezet om de helden in het gareel te houden, ze vinden het niet erg om wat botten te breken om het te doen. De show is verbluffend in zijn zwarte komedie en kan ongelooflijk brutaal zijn om naar te kijken. Het stelt helden misschien niet in het beste licht voor, maar het is nog steeds de moeite waard voor een draai aan conventies.

6 De teek is hilarisch superheldenplezier

Afbeelding
Afbeelding

Het geliefde cult-strippersonage komt tot leven in deze grappige satire. Het titelpersonage is een enorme supersterke man gekleed als een blauw insect die een zachtaardige accountant als zijn hulpje inschakelt. Ben Edlund (die de strip maakte) produceert de show, dus het is erg trouw aan zijn visie.

De show is oneerbiedig, zowel spottend als het vieren van de superheld-tropen. De cast is in staat om het te laten werken zonder te campy te zijn. Helaas geannuleerd na slechts twee seizoenen, dit verdient een revival omdat het een van de grappigste superheldenseries is die ooit is uitgezonden.

5 Goede voortekenen zijn inderdaad erg goed

Afbeelding
Afbeelding

Gebaseerd op een beroemde roman, richt deze leuke serie zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een engel (Michael Sheen) en een demon (David Tennant) tijdens hun duizenden jaren op aarde. Als ze erachter komen dat Armageddon op het punt staat te beginnen, besluiten ze het te stoppen en de wereld te redden waar ze van zijn gaan houden.

De show heeft geweldige humor met Sheen en Tennant die fantastische chemie delen. Het is slechts zes afleveringen lang, wat het perfect maakt voor een eetbui die een prachtige roman waardig is.

4 Carnival Row is een procedurele Steampunk-fantasie

Afbeelding
Afbeelding

Stel je een Victoriaans politiedrama voor vermengd met een epische fantasieserie. De titel verwijst naar een stad waar verschillende fantasiewezens leven, die hun door oorlog verscheurde huizen zijn ontvlucht. Genegeerd en misbruikt door de overheid, leren ze op zichzelf te vertrouwen. Orlando Bloom is een agent wiens moordonderzoek hem een oude feeënvlam (Cara Delevingne) laat ontmoeten.

Het verhaal kan hier en daar wat tempoproblemen hebben, maar het is nog steeds goed om een steampunk-fantasiewereld met een geweldige cast te laten zien. Het eerste seizoen zorgt voor meer mysteries, dus iedereen die van een duister Lovecraftiaans verhaal houdt, moet dit eens bekijken.

3 De man in het hoge kasteel toont een veroverd Amerika

Afbeelding
Afbeelding

Dit Prime-origineel is een aanpassing van de klassieke roman van Philip K. Dick en toont een wereld waarin de As de Tweede Wereldoorlog won. De nazi's voeren het bevel over de oostelijke Verenigde Staten, terwijl het keizerlijke Japan het westen bestuurt. Een jonge vrouw (Alexa Davalos) vindt films die een wereld laten zien waarin de geallieerden wonnen. Ze gaat al snel op zoek om erachter te komen waar ze vandaan komen, terwijl een opstand een conflict veroorzaakt tussen de As-mogendheden.

De vier seizoenen ontvouwen zich goed en laten deze donkere wereld zien, met Rufus Sewell als een opvallende verschijning als de voormalige Amerikaan die Reichscommandant werd. De finale brengt het tot een mooi einde om te laten zien hoe de geschiedenis een slechte wending had kunnen nemen.

2 Continuum biedt een uitdagend tijdreisverhaal

Afbeelding
Afbeelding

Deze Canadese serie begint in 2077, waar de aarde wordt geregeerd door bedrijven. Een troep terroristen slaagt erin terug te reizen naar 2012 met een agent die hen volgt. Het ziet eruit als een duidelijke show om alleen kwesties van privacy, hebzucht en technologie te onderzoeken. Een belangrijk aandachtspunt is hoe onze 'heldin' probeert een totalitaire samenleving intact te houden, en de 'slechteriken' hebben eigenlijk een punt om ertegen te vechten.

Rachel Nichols speelt de hoofdrol goed als een vrouw uit de tijd die zich langzaam realiseert dat ze aan de verkeerde kant heeft gestaan. De latere seizoenen versterken de wendingen in tijdreizen, maar het is meer aangrijpend om een toekomst te laten zien die niet zo ver verwijderd is van de wereld die we kennen.

1 The Expanse is briljante sciencefiction

Afbeelding
Afbeelding

Zowel het publiek als de critici waren van streek toen het Syfy-netwerk deze serie na drie seizoenen annuleerde. Gelukkig kwam Amazon tussenbeide om het nieuw leven in te blazen en in stand te houden. Deze fantastische show begint met dubbele verhaallijnen, want in de nabije toekomst ontstaat er een oorlog tussen de aarde en de kolonies op Mars. Ondertussen onderzoekt een rechercheur een vermissingszaak die leidt tot een grotere samenzwering.

Het resultaat is een spannende serie die de lat hoger legt met fantastische actie en tegelijkertijd zorgt voor drama en zelfs wat humor. Er is al een nieuw seizoen in de maak voor wat critici beschouwen als een van de beste sci-fi-shows in jaren.

Aanbevolen: