De echte reden waarom er buitenaardse wezens waren in 'Fargo: seizoen 2

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom er buitenaardse wezens waren in 'Fargo: seizoen 2
De echte reden waarom er buitenaardse wezens waren in 'Fargo: seizoen 2
Anonim

Wat de F was met de vliegende schotel? Het is een paar jaar geleden sinds het tweede seizoen van FX's Fargo werd uitgebracht en de meeste fans proberen nog steeds te achterhalen waarom buitenaardse wezens in de show waren opgenomen.

Begrijp ons niet verkeerd, we houden van buitenaardse wezens. We houden van Ridley Scott's Aliens. We houden van de Ancient Aliens… ook al is het sterk overdreven. Serieus … iedereen houdt van buitenaardse wezens. Zelfs Seth Rogen wil een film maken over aliens. Maar buitenaardse wezens zijn zo ongeveer het laatste wat je zou verwachten in Fargo.

In 2015, toen FX het tweede seizoen van Fargo uitbracht, waren fans ERG in de war over waarom een vliegende schotel in de misdaadserie bleef rondneuzen. Het voelde op zijn zachtst gezegd totaal niet op zijn plaats. En het had maar een minimale impact op het verhaal. Meestal was het gewoon vreemd. Op zijn minst verwachtten fans een soort beloning die logisch was binnen de redelijk geaarde wereld van de show … Maar ze hebben er nooit een gekregen.

Nou, in 2016 gaf Fargo-bedenker Noah Hawley een antwoord… Soort van… Hier is het…

Noah Hawley wilde de vraag over de UFO's NIET beantwoorden

Volgens IndieWire werd Noah Hawley tijdens het ATX-festival in zijn geboortestad Austin, Texas, in het tweede seizoen van Fargo onder druk gezet over de buitenaardse wezens. Hoewel hij daar was om te praten over zijn boek "Before The Fall", vroegen fans hem onvermijdelijk naar details achter de schermen van zijn beroemdste tv-show, die een spin-off is van de Academy Award-winnende film van de Coen Brother's 1996, die met in de hoofdrol Frances McDormand, William H. Macy en Steve Buscemi.

In het begin wilde Noah geen antwoord geven op de vraag van een publiekslid, die luidde als… "Wat was de deal met de UFO's?"

Noah wilde duidelijk wat mysteries achterlaten… een mysterie.

Fargo seizoen twee ufo
Fargo seizoen twee ufo

"Wat was de deal met de UFO's?" zei Noach. "Wat was de deal met de vis die uit de lucht viel in het eerste jaar? Ik bedoel, deze dingen gebeuren."

Fargo-fans wisten dat hij doelde op een vreemd moment in het eerste seizoen waarop een stel vissen uit de lucht vallen en in de auto van Oliver Platts personage botsen. …Het was een gek moment, maar het kreeg wel uitleg in de volgende aflevering.

Maar gelukkig voor dit publiekslid, evenals voor velen over de hele wereld, drong interviewer Beau Willimon (de maker van House of Cards) bij Noah aan om een antwoord. Beau had tenslotte het publiek van Noah-fans gevraagd om de meest "fanboy/fangirl"-vragen te stellen die ze konden bedenken. Dus Noah moest echt antwoorden…

"Ja, maar je hebt [de vis] uitgelegd," zei Beau Willimon terwijl hij op Noah drukte. "Toegegeven, het was een tornado die een meer raakte, maar er was een verklaring."

De aliens in het tweede seizoen kregen die luxe niet.

Toen gaf Noah eindelijk een antwoord… een soort van…

Aliens waren onderdeel van de tijd

Noahs antwoord op waarom hij UFO's in het tweede seizoen van Fargo opnam, had te maken met de tijd.

"Nou, het hoorde bij het moment", zei Noah over het seizoen dat zich afspeelde in de jaren 70 in Minnesota/North Dakota/South Dakota. "Post-Vietnam was het dat zowel de politieke paranoia als de complottheorieën helemaal naar de top gingen - met Watergate; dat gevoel dat mensen zich op een bepaald niveau paranoïde voelden."

Fargo jaren 70
Fargo jaren 70

Veel hiervan kwam tot uiting in de opname van Ronald Reagan, de nieuwsclips op de televisies en eigenlijk elk stukje dialoog, het hilarische razende personage dat Nick Offerman speelde.

Maar de UFO-waarneming door Kieran Culkin's personage in Fargo seizoen twee en door de meeste van de rest van de cast in de voorlaatste aflevering was gebaseerd op een waargebeurd verhaal… Toegegeven, heel grofweg… Maar dat is de waarheid over alle verhalen in Fargo … Geen van hen gebeurde in de buurt van wat de hoofdtitelreeks van de show suggereert. In feite is de hoofdreeks van de titels, beweerde Noah, zo dat het publiek instemt met enkele van de verhaalbeslissingen die worden genomen. Kortom, het publiek zal rechtop zitten voor alles waarvan ze denken dat het echt is gebeurd … zelfs als er maar een greintje waarheid is.

"Als je naar het internetonderzoeksapparaat kijkt, was er in de jaren '70 een staatstrooper/UFO-incident in Minnesota, waarvan ik dacht dat het interessant was."

Het was ook een eerbetoon aan de originele film

De toevoeging van de UFO was niet alleen 'getrouw' aan die tijd, maar ook een zeer obscure verwijzing naar de originele film van de Coen Brothers.

"Al heel vroeg vroeg ik: 'Wat is onze Mike Yanagita?'", zei Noah. "Mike Yanagita was het personage in de film Fargo die Marge ontmoette nadat ze vrienden was op de middelbare school en ze hadden een ma altijd, en hij sprak over het trouwen met zijn schoolliefde en toen stierf ze en hij was zo eenzaam. Maar toen, later, jij ontdekte dat hij dat allemaal verzonnen had. En ik dacht: 'Waarom zit dit in de film?' Het heeft niets met de film te maken - behalve dat de film zegt: 'Dit is een waargebeurd verhaal.' Ze hebben het erin gezet omdat het 'gebeurd' is. Anders zou je het er niet in stoppen. De wereld van Fargo heeft die elementen nodig; die willekeurige, vreemde, waarheid-is-vreemder-dan-fictie-elementen."

Noah zei verder dat die momenten tot de verbeelding van het publiek spreken.

"Als je een lineair verhaal niet met de lepel voedt, als je gaten laat voor de verbeelding, zal het publiek er meer in moeten investeren"

Aanbevolen: