15 Verrassende feiten uit de set van Will & Grace

Inhoudsopgave:

15 Verrassende feiten uit de set van Will & Grace
15 Verrassende feiten uit de set van Will & Grace
Anonim

In 1998 begon Will & Grace aan zijn allereerste seizoen. Het was meteen duidelijk dat deze sitcom anders was dan alle andere die in die tijd in de lucht waren. Het grootste verschil was duidelijk dat twee van de vier hoofdpersonen homoseksuele mannen waren. Hoewel dit tegenwoordig de norm lijkt, was dit eind jaren 90 baanbrekende televisie. Afgezien van alles wat deze serie deed voor de LGBT-gemeenschap, was het ook gewoon een totaal verslavende sitcom.

In de afgelopen jaren heeft Will & Grace een zeer succesvolle reboot gehad die later dit jaar zal worden afgerond, waardoor we in totaal 11 seizoenen hebben. Eerlijk gezegd zouden we 21 seizoenen kijken als ze bereid waren ze te maken'. Maar voorlopig nemen we genoegen met enkele verrassende BTS-geheimen van de set!

15 Elk stuk post was correct geadresseerd aan Truman of Adler @ 30 Rockefeller Place, New York, NY

Gedurende de hele serie had Will & Grace maar één regisseur. De man die verantwoordelijk was om deze show zo geweldig mogelijk te maken, was James Burrows. Als de expert die hij is, heeft hij de bewuste beslissing genomen om ervoor te zorgen dat elk stuk post dat we in het appartement van Will & Grace zagen, was geadresseerd aan de juiste naam en locatie.

14 De hoofdrolspelers waren allemaal begaafde Porsches na het succes van het eerste seizoen

We hebben natuurlijk gehoord van acteurs die bonussen verdienen voor succesvolle tv-shows en films, hoewel dit een behoorlijk luxe cadeau was voor slechts één seizoen werk. Het is duidelijk dat NBC toen al wist wat een enorme geldmaker deze serie zou worden en wilde hun sterren zo gelukkig mogelijk houden.

13 Showrunners zorgden er extra voor dat het personage van Rosario niet aanstootgevend was

Wijlen Shelley Morrison portretteerde het geliefde personage Rosario in de show. Hoewel haar personage in feite een Spaanse meid was die in dienst was van Karen Walker, deden showrunners er alles aan om ervoor te zorgen dat ze niet als aanstootgevend werd gezien. Toen een specifieke regel over haar door een Spaanse rechtenorganisatie als beledigend werd bestempeld, veranderden de schrijvers snel het script enkele uren voordat het werd uitgezonden.

12 De makers gebruikten cocktails om Debra Messing aan boord te krijgen

Toen de casting plaatsvond, wisten de mede-makers van de show al dat ze Debra Messing wilden voor de vrouwelijke hoofdrol. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom, ze is een geweldige Grace Adler. Ze wisten echter dat ze overtuigingskracht nodig had. Dus kwamen ze bij haar thuis, schonken haar veel drankjes in en de volgende dag hadden ze hun ster.

11 Het idee voor Will & Grace kwam voort uit een relatie die de maker op de universiteit had voordat hij uit de kast kwam

Max Mutchnick is een van de mede-makers van de show. Het bleek dat het idee voor de relatie van Will & Grace eigenlijk afkomstig was van een soortgelijke die hij op de universiteit had. Voordat Mutchnick uit de kast kwam als homo, had hij een relatie met een vrouw genaamd Janet. Zelfs nadat ze om voor de hand liggende redenen uit elkaar gingen, bleven de twee goede vrienden.

10 Debra Messing gaf Madonna een valse naam toen ze een gastrol speelde, omdat ze weigerde haar echte te leren

Debra Messing geeft er niet om wie je bent, als je onbeleefd bent, klapt ze terug. De actrice onthulde dat toen Madonna een gastrol in de show speelde, ze niet de moeite nam om iemands namen te leren. Dus Messing gaf haar een neppe. Madonna noemde Debra 'Rachel' gedurende het hele filmproces.

9 Het personage van Leslie Jordan zou eigenlijk een vrouw zijn, gespeeld door Joan Collins

O ja, Beverly Leslie zou eigenlijk door een vrouw gespeeld moeten worden. Ook niet zomaar een vrouw, maar Joan Collins! Echter, nadat ze de rol had geaccepteerd en toen hoorde dat haar pruik in een scène zou worden weggerukt, trok ze zich terug. Hierdoor bleef de rol open voor Leslie Jordan en laten we niet vergeten dat hij er een Emmy voor won.

8 Het was oorspronkelijk bedoeld als een show over heterokoppels in San Francisco

Het is niet ongebruikelijk dat een show op een bepaalde manier begint, maar uiteindelijk iets anders wordt. Piloten zijn altijd slechts een startpunt. Dit is echter een behoorlijk grote verandering. Toen de show oorspronkelijk voor NBC werd gepitcht, concentreerde het zich op heterokoppels die in San Francisco woonden, met Will & Grace als secundaire personages. Gelukkig dacht het netwerk dat ze het meeste potentieel hadden van alle personages.

7 Jack's iconische Cher Doll is $60, 000 waard

Als iemand toevallig een van deze zeldzame poppen ergens heeft verstopt, is het misschien tijd om hem te verkopen en te verzilveren. Jack's Cher-pop is gemaakt voor de show, maar heel kort geproduceerd en verkocht door Mattel. Er zijn er niet veel, maar de weinige die er nu zijn, hebben een prijskaartje van ongeveer $ 60.000!

6 John Barrowman kreeg niet de rol van Will nadat hij te hetero was, ook al is hij homo IRL

Dat moet een behoorlijk zware klap zijn geweest. Natuurlijk spelen acteurs niet altijd rollen, maar Jason Barrowman onthulde dat de reden dat hij werd afgewezen voor de rol van Will Truman, was omdat producenten hem te hetero vonden. Het grappige is dat Barrowman IRL homo is, terwijl Eric McCormack, de man die de rol kreeg, dat niet is.

5 De namen Will en Grace zijn ontleend aan een joods filosofisch boek en zijn eigenlijk behoorlijk donker

Hoewel de sitcom net zo luchtig en hilarisch is als alle andere, is de betekenis achter de namen Will en Grace eigenlijk een beetje donkerder dan iemand zou hebben geraden. De makers haalden de namen uit het boek over de joodse filosofie 'I and Thou'. Bij het bespreken van het hiernamaals stelt de auteur dat we 'wil' nodig hebben om daar te komen en 'genade' om het te accepteren.

4 Sean Hayes ging bijna dood omdat hij niet wilde betalen voor een vlucht naar de auditie

Het zou niet overdreven zijn om te zeggen dat Will & Grace niet zo succesvol zou zijn geweest zonder Sean Hayes als Jack. Hij kreeg de rol echter bijna niet, omdat hij niet wilde betalen om uit te vliegen voor de auditie. In de veronderstelling dat het gewoon een andere sitcom was, gooide Hayes het script weg, ook al had hij ervan genoten.

3 JustJack.com was niet alleen op de show, het was vroeger de echte deal

Zelfs degenen die niet meer dan een aflevering of twee hebben gezien, zullen deze iconische uitdrukking Just Jack waarschijnlijk herkennen. Dit was zo'n groot deel van Jack's karakter dat NBC echt een werkende website heeft gemaakt met de naam justjack.com. Het was de echte deal, maar nu brengt het je gewoon naar de officiële startpagina van Will & Grace.

2 Jack en Karen hadden hun eigen show kunnen hebben, maar de mislukte spin-off van vrienden maakte NBC nerveus

Deze is best begrijpelijk. Na het mega-succes dat Friends was en het mega-falen dat Joey was, is NBC's denkproces hier redelijk logisch. Er was echter een tijd dat er een spin-off-serie over Karen en Jack in de maak was. Eerlijk gezegd, de meesten van ons zouden het waarschijnlijk hebben gezien!

1 Het kostte minder dan een uur om de hoofdrolspeler aan boord te krijgen voor de reboot

Hoewel de reboot oorspronkelijk niet meer dan een eenmalige speciale aflevering zou zijn, hadden de producers nog steeds hun 4 belangrijkste castleden aan boord nodig om het te laten werken. Het bleek dat alle 4 de leidende sterren het voorstel binnen minder dan een uur accepteerden. Dat is nu een familie!

Aanbevolen: