15 Carrièrebepalende rollen die deze acteurs nooit kunnen overtreffen

Inhoudsopgave:

15 Carrièrebepalende rollen die deze acteurs nooit kunnen overtreffen
15 Carrièrebepalende rollen die deze acteurs nooit kunnen overtreffen
Anonim

Sommige acteurs worden voor altijd geassocieerd met de rollen die ze spelen, ongeacht waar we ze later in zien. Vaak zijn deze rollen afkomstig uit langlopende tv-programma's, het soort dat de lege uren van onze dag opvult of perfect is voor binge-watching tijdens een lui weekend. Andere keren komt het uit films die zo cultureel enorm groot zijn dat de acteurs in hen niet kunnen ontsnappen aan de kolos waar ze deel van hebben uitgemaakt.

Hoewel deze acteurs onmiskenbaar getalenteerd zijn, lijken ze enigszins vast te zitten in het spelen van versies van hun grootste rollen, of nooit helemaal overeen te komen met het succes dat die rol hen aanvankelijk opleverde. Deze 15 acteurs hebben hun carrière gemaakt door deze ene rollen en, ten goede of ten kwade, het lijkt erop dat ze ze niet snel zullen overtreffen.

15 John Krasinski wordt altijd grappenmaker Jim Halpert

Afbeelding
Afbeelding

The Office heeft een langer leven gehad dan de meeste sitcoms, grotendeels dankzij de populariteit die het vond na de oorspronkelijke uitzending. Hoewel veel van de acteurs onlosmakelijk verbonden zijn met hun personages, is Jim Halpert van John Krasinski misschien wel het beste werk dat de acteur ooit heeft gedaan! We betwijfelen of we hem ooit echt als iemand anders zullen kunnen zien!

14 Bryan Cranston als antiheld W alter White

Afbeelding
Afbeelding

Bryan Cranston is een geweldige acteur, maar hij had nog nooit zo'n vlezige rol gehad als de door kanker getroffen scheikundeleraar die drugsbaron werd in Breaking Bad. Gedurende vijf seizoenen won Cranston meerdere prijzen in de bijna perfecte serie, waardoor het personage van W alter White het kroonjuweel in zijn acteercarrière werd.

13 Jim Parsons kan niet ontsnappen aan Sheldon Cooper

Afbeelding
Afbeelding

The Big Bang Theory liep maar liefst 12 seizoenen, wat betekende dat het publiek meer dan een decennium lang getuige was van de eigenaardigheden en zwakheden van natuurkundige Sheldon Cooper. Naarmate de show vorderde, werd het karakter van Parsons meer een karikatuur, wat sinds de finale van de show een moeilijk personage is gebleken om te overwinnen.

12 Alicia Silverstone werd een it-girl als Cher Horowitz

Afbeelding
Afbeelding

De volgende "It Girl" worden genoemd, kan een zegen en een vloek zijn voor Hollywood-ingenues zoals Alicia Silverstone, die werd geprezen als de volgende grote ding na het succes van Clueless in 1995. De iconische cultfilm is de film meestal geassocieerd met Silverstone, die sindsdien niet meer hetzelfde succes heeft behaald.

11 Jack Gleeson moest met pensioen na Joffrey Baratheon

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest walgelijke schurken in de tv-geschiedenis, Jack Gleeson trok een Ierse exit nadat hij de tirannieke jongensprins speelde in Game of Thrones door helemaal te stoppen met acteren! Sinds Gleeson afscheid heeft genomen van het podium, kunnen we zonder twijfel zeggen dat zijn rol als Joffrey voor altijd met hem verbonden zal zijn - en een rol die hij nooit zal overtreffen.

10 Kristen Stewart's tiener Bella Swan

Afbeelding
Afbeelding

Samen met haar Twilight-co-ster Robert Pattinson, heeft Kristen Stewart zich tot indiefilms gewend in een poging om de rol van Bella Swan, die haar eind jaren 2000 tot een tweenidool maakte, van zich af te schudden. Helaas voor Stewart (die meer getalenteerd is dan ze wordt genoemd), lijkt het onwaarschijnlijk dat ze het succes van de vampiersaga ooit echt zal wegwassen.

9 Mark Hamill IS Luke Skywalker

Afbeelding
Afbeelding

Mark Hamill is een acteur die weigert in de hand te bijten die hem voedt - en waarom zou hij, als het is wat in zijn eentje tot zijn succes en beroemdheid heeft geleid? Luke Skywalker van Hamill werd aan ons voorgesteld in de originele trilogie en hij heeft zijn rol in de meest recente delen overgenomen om ervoor te zorgen dat niemand van ons zal vergeten dat hij Luke Skywalker is.

8 Jennifer Gray kan babyhouseman niet in een hoek zetten

Afbeelding
Afbeelding

Het probleem met Jennifer Grey's carrière is dat haar meest herkenbare rol als Baby Houseman in Dirty Dancing eigenlijk haar enige herkenbare rol is, aangezien de acteur koos voor een neuscorrectie die haar uiterlijk volledig veranderde op het punt van grote bekendheid! 'Ik ging als een beroemdheid de operatiekamer binnen en kwam er anoniem uit', zei de actrice.

7 Nick Offerman is niet Ron Swanson in het echte leven

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot het zogenaamde libertaire personage Ron Swanson op Parks & Recreation, is de echte Nick Offerman vrijwel precies het tegenovergestelde - zozeer zelfs dat hij zelfs een nummer heeft geschreven met de naam 'I Am Not Ron Swanson'! Het is een eerbetoon aan de prestaties van Offerman en het schrijfteam van Parks dat het publiek de twee voor altijd aan elkaar vastmaakt.

6 Alexis Bledel is nog steeds met grote ogen Rory Gilmore

Rory Gilmore in Gilmore Girls
Rory Gilmore in Gilmore Girls

Van 2000 tot 2007 speelde Alexis Bledel de slimme Rory Gilmore en bracht het personage in 2016 nieuw leven in, zodat we het 10 jaar later konden zien. Tussendoor was Bledel te zien in shows als Mad Men en The Handmaid's Tale, en toch laten haar porseleinblauwe ogen en zachte stem ons nog steeds op zoek naar Rory Gilmore.

5 Sarah Jessica Parker echoot in onze oren als Carrie Bradshaw

Afbeelding
Afbeelding

Voor een specifieke subset van vrouwen bood Sex and the City wat leek op een zeer reële blik op glamoureuze alleenstaande vrouw in NYC. Het was enorm cultureel belangrijk, wat misschien de reden is waarom het voor ons onmogelijk zal zijn om Sarah Jessica Parker te zien als iemand anders dan Carrie Bradshaw - wat misschien de reden is waarom ze de laatste tijd laag ligt.

4 Sarah Michelle Gellar als de gelijknamige Buffy Summers

Afbeelding
Afbeelding

Sarah Michelle Gellar genoot van het hoogtepunt van haar succes dankzij Buffy the Vampire Slayer, maar niets wat ze sindsdien heeft gedaan, is behoorlijk gemeten. Of het nu komt door de duur van de show (zeven seizoenen) of het feit dat Gellar sindsdien geen groot succes meer heeft gezien, ze zal altijd onze geliefde Buffy Summers zijn.

3 Daniel Radcliffe is eeuwig Harry Potter

Afbeelding
Afbeelding

Samen met Emma Watson en Rupert Grint zal Daniel Radcliffe altijd Harry Potter zijn, hoe hard hij ook zijn best doet. Hij heeft zeker zijn talent bewezen in verschillende genres, en toch, aangezien zovelen van ons met hem zijn opgegroeid, zal hij de rol van de Boy Who Lived nooit helemaal van zich afschudden.

2 Jennifer Aniston zal altijd Rachel Green zijn

Afbeelding
Afbeelding

Van de zes kernleden van de Friends-cast heeft Jennifer Aniston onmiskenbaar het meeste succes gehad, maar dat weerhoudt de meeste mensen er niet van haar het meest te associëren met haar personage Rachel Green. Aniston heeft talloze prijzen gewonnen voor andere rollen, maar dankzij 10 seizoenen van de show en eindeloze herhalingen, is haar tijd als Rachel niet ver van onze gedachten.

1 Jon Hamm heeft geen pauze gehad sinds Don Draper

Afbeelding
Afbeelding

Jon Hamm kreeg pas later in zijn leven erkenning dankzij zijn vertolking van Don Draper op Mad Men. Als hoofdrolspeler van de show toonde Hamm een aantal serieuze acteervaardigheden, en het is echt jammer dat hij sinds het einde van de serie geen rol heeft gevonden die erbij past. Misschien heeft hij gewoon nog een periodestuk en een goed pak nodig!

Aanbevolen: