Deze acteurs kunnen in 2022 gemakkelijk een Oscar winnen

Inhoudsopgave:

Deze acteurs kunnen in 2022 gemakkelijk een Oscar winnen
Deze acteurs kunnen in 2022 gemakkelijk een Oscar winnen
Anonim

Dit jaar wordt een behoorlijk groot jaar als het gaat om filmreleases! Terwijl het filmen van films tijdens de aanhoudende pandemie op pauze stond voor veel productiebedrijven, komt de industrie langzaam maar zeker weer tot leven en brengt een handvol geweldige films op de voorgrond.

Er is veel gepraat over de Academy Awards van volgend jaar, en hoewel velen zich afvragen of het persoonlijk zal worden gehouden, is de grotere vraag wie een kans maakt om de prijs voor Beste Acteur en Beste Actrice mee naar huis te nemen. Een paar films hebben al voor Oscar-buzz gezorgd, waaronder Lady Gaga's The House of Gucci en Timothée Chalamet's Dune.

Naarmate nieuwere films steeds dichter bij hun releasedatum komen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de echte competitie begint. Hoewel de Academy Awards nog maanden op zich laten wachten, is er nog genoeg tijd voor aankomende films om wereldwijde erkenning te krijgen, maar wie zal er volgend seizoen als winnaar uit de bus komen? Laten we erin duiken!

10 Lady Gaga - 'The House Of Gucci'

Er werd onthuld dat Lady Gaga de rol op zich zou nemen van Patrizia Reggiani, de vrouw van Gucci's erfgenaam, Maurizio Gucci, die wordt gespeeld door Adam Driver in de film, The House Of Gucci. De trailer werd eerder deze zomer uitgebracht en fans waren meteen gek.

De film staat gepland voor een release op 24 november 2021 en fans roepen nu al op dat Gaga een nominatie voor Beste Actrice mee naar huis neemt. Hoewel de ster zichzelf al een Oscar heeft gewonnen voor 'Shallow', is het veilig om te zeggen dat haar vertolking van Reggiani, die de moord op haar man orkestreerde, haar misschien een seconde zou opleveren!

9 Timothée Chalamet - 'Dune'

Nog een andere kanshebber voor een Oscar in 2022 is niemand minder dan Timothée Chalamet zelf! De ster wordt beschouwd als een van de beste acteurs van de jongere generatie en zijn aanstaande rol in de film, Dune, waarin hij samen met Zendaya en Oscar Isaac verschijnt, zou de film kunnen zijn die Chalamet zijn allereerste Academy Award oplevert. Timothée speelt de hoofdpersoon, Paul Atreides, in wat een geweldige film gaat worden, die in december in première gaat.

8 Jennifer Hudson - 'Respect'

Jennifer Hudson heeft zichzelf ook een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol ontvangen toen ze de rol van Effie White in Dreamgirls op zich nam, naast Beyonce, Eddie Murphy en Jamie Foxx, en nu neemt ze misschien nog een mee naar huis!

Toen werd onthuld dat ze niemand minder dan de Queen of Soul zelf, Aretha Franklin, zou spelen in de biopic Respect, dachten fans meteen dat ze de Oscar voor beste actrice mee naar huis zou nemen. Welnu, toen de pandemie toesloeg, werd de film acht maanden uitgesteld, maar sinds hij op 13 augustus in de bioscoop te zien was, is het duidelijk dat Hudson niet alleen geweldig werk heeft geleverd, maar ook een Academy Award waard is.

7 Nicole Kidman - 'De Ricardos zijn'

Nicole Kidman werd onlangs aangekondigd als de hoofdrol van Being The Ricardos, die tegen het einde van het jaar in première gaat! Kidman, die naast Javier Bardem zal spelen als Desi Arnez, verbaasde fans toen werd aangekondigd dat ze Lucille Ball zou spelen.

Het publiek heeft Debra Messing altijd meer als een actrice beschouwd om de rol van de I Love Lucy-ster te spelen, maar naarmate het filmen vordert, wordt het duidelijk dat Kidman niet alleen Ball beter kan spelen dan we hadden verwacht, maar het kan genoeg zijn om een Oscar voor zichzelf te winnen!

6 Penélope Cruz - 'Parellel Mothers'

Penélope Cruz heeft de afgelopen jaren niet veel gedaan, maar daar komt verandering in! De Hollywood-actrice zal de rol van Janis op zich nemen in de aankomende film, Parallel Mothers, die naar verwachting op 24 december 2021 wordt uitgebracht.

De actrice is geen onbekende voor de Academy Awards, ze heeft drie nominaties verdiend, waarvan ze er één won in 2008, wat bewijst dat ze gemakkelijk een andere kan pakken. Hoewel de concurrentie deze keer hevig is, moet Cruz misschien een dankwoord voorbereiden voor het geval dat het gesprek over een Oscar-overwinning steeds meer groeit.

5 Leonardo DiCaprio - 'Don't Look Up'

Leonardo DiCaprio is zowat elk prijsseizoen het gesprek van de dag geweest. Aangezien hij gemakkelijk een van de beste en grootste acteurs van onze tijd is, waren fans elk jaar verbluft dat hij niet werd genomineerd of niet won. Na genomineerd te zijn voor ZEVEN Oscars, nam Leo in 2016 eindelijk zijn eerste mee naar huis voor The Revenant.

Nou, terwijl hij zich klaarmaakt voor zijn nieuwste en beste rol in Don't Look Up, vraagt het publiek zich al af of de Academie de acteur zal afwijzen, zoals ze al vele malen eerder hebben gedaan, of hem nog een Oscar-nominatie zal geven, en hopelijk een overwinning!

4 Kristen Stewart - 'Spencer'

Kristen Stewart maakte naam door Bella Swan te spelen in de populaire filmfranchise, Twilight. Hoewel ze in de eerste jaren van haar carrière werd bespot vanwege de film over vampieren versus weerwolven, is het duidelijk geworden dat Stewart een behoorlijk talent is!

Niet alleen heeft ze sindsdien een reeks serieuze rollen op zich genomen, maar Kristen kan mogelijk haar allereerste Oscar winnen na haar vertolking van Lady Diana in de aankomende film, Spencer. De film wordt uitgebracht op 5 november 2021 en fans zullen eindelijk getuige kunnen zijn van alles wat tot nu toe is geplaagd.

3 Will Smith - 'King Richard'

Will Smith zal te zien zijn in de aankomende film, King Richard, waarin hij de rol speelt van niemand minder dan de vader van Serena en Venus Williams! De trailer werd eerder dit jaar uitgebracht en fans voorspelden meteen dat het een kaskraker zou worden.

Smith is gedurende zijn hele carrière slechts genomineerd voor twee Oscars, één voor Ali en één voor The Pursuit Of Happiness. Hoewel hij nog geen Academy Award heeft gewonnen, is het duidelijk dat zijn optreden in King Richard misschien wel de rol is die hem uiteindelijk het gouden standbeeld oplevert!

2 Emma Stone - 'Cruella'

Emma Stone begon ook Oscar-buzz te krijgen toen werd onthuld dat ze Cruella de Vil zou spelen in de live-action van Cruella. De film, die het oorsprongsverhaal van het personage belicht, heeft miljoenen verdiend aan de kassa.

Emma's optreden was niet alleen zo groots dat het haar gemakkelijk een oscar zou opleveren, maar het leverde haar ook een tweede film op! Vorige maand werd bekend dat Cruella zou terugkeren voor een tweede film, met Stone in de hoofdrol.

1 Andrew Garfield - 'Tick, Tick…Boom!'

Andrew Garfield laat ook Oscar-alarmen afgaan als zijn meest recente rol in Tick, Tick…Boom! is ingesteld om hem een nominatie en een mogelijke overwinning veilig te stellen. De film, die naar verwachting op 19 november op Netflix verschijnt, zal een week eerder ook beschikbaar zijn in geselecteerde theaters.

De film is een bewerking van de gelijknamige productie van wijlen Jonathan Larson, die ook het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda markeert!

Aanbevolen: