15 tv-programma's om naar te kijken als je van donkere komedie houdt

Inhoudsopgave:

15 tv-programma's om naar te kijken als je van donkere komedie houdt
15 tv-programma's om naar te kijken als je van donkere komedie houdt
Anonim

Natuurlijk, er zijn dagen dat je gewoon goed moet lachen. Je wilt een show kunnen opzetten, naar de personages kunnen luisteren en gewoon een leuke tijd hebben. Soms wil je echter niet je normale (soms saaie en voorspelbare) soort komedie. In plaats daarvan wil je iets anders. Iets dat hilarisch is, maar bijna verdraaid lijkt. In dit geval heb je een dosis duistere komedie nodig.

The Urban Dictionary verwijst naar donkere komedie als "een komedie met sombere of verontrustende elementen, vooral een waarin een personage een onherstelbaar verlies lijdt." Hoewel dit soort genre misschien niet voor iedereen geschikt is, is het behoorlijk populair gebleken als het gaat om enthousiaste tv-kijkers.

Als je hier van houdt, zijn hier 15 shows die je moet bekijken:

15 Aan de slag is een duistere komedie die in het leven van een verpleegkundig team duikt

In Aan de slag krijg je een kijkje in het leven van een verpleegteam dat probeert uitdagingen op het werk aan te gaan terwijl ze bij een moderne, vervallen NHS werken. De show sterren Laurie Metcalf, Alex Borstein, Mel Rodriguez, Niecy Nash en Ann Morgan Guilbert. Getting On stopte na drie seizoenen met het uitzenden van nieuwe afleveringen. Vandaag de dag kun je de show nog steeds zien op Hulu.

14 Weeds richt zich op een weduwe die haar best doet om kinderen op te voeden door verdovende middelen te verkopen

In het tv-programma Weeds wordt de weduwe Nancy Botwin gedwongen haar twee jonge kinderen alleen op te voeden nadat haar man is overleden aan een hartaanval. Ze heeft echter geen werk. En dus wendt ze zich tot wat de beste oplossing lijkt: drugs verkopen. In de show speelt Mary Louise Parker als Nancy. Ze wordt vergezeld door Kevin Nealon, Hunter Parrish en Justin Kirk. Bekijk de show op Showtime, iTunes, VUDU en YouTube.

13 Dead To Me gaat over een weduwe die vastbesloten is de automobilist te vinden die haar man heeft vermoord

In deze Netflix-show blijft een heethoofdige weduwe zoeken naar de automobilist die een einde maakte aan het leven van haar man. In het proces raakt ze ook bevriend met een excentrieke optimist die niet echt is wat ze lijkt. De serie heeft hoofdrollen voor Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden, Dam McCarthy en Max Jenkins. Een tweede seizoen voor de show komt eraan.

12 Door met jezelf samen te leven, wordt een man levend begraven en worden de dingen vanaf daar meer verontrustend

Vanaf het begin voelt Living With Yourself niet aan als een typische sitcom. In feite zie je meteen het personage van Paul Rudd, Miles, die probeert uit een ondiep graf te kruipen. Je weet dus meteen dat er iets niet in de haak is. En dan ontdek je ook al snel dat hij net naar een strip mall spa was gegaan. Vanaf hier worden de dingen vreemder.

11 Imposters is een show die draait om een oplichter

In de Bravo-show Imposters werkt een oplichter met de hulp van haar mededieven om slachtoffers te verleiden en hen met een gebroken hart achter te laten. Helaas besluiten ook haar slachtoffers om samen te werken om haar op te sporen. De cast van de show bestaat uit Inbar Lavi, Parker Young, Rob Heaps, Stephen Bishop en Marianne Rendón. Volgens Decider is de show beschikbaar op Netflix, iTunes, VUDU, YouTube en Google Play.

10 Ziekmelding, één man wordt beter behandeld nadat hij een verkeerde diagnose heeft gesteld met een dodelijke ziekte

In Sick Note ontmoeten we Daniel, een man die vastzit in een uitzichtloze baan en bij wie de diagnose slokdarmkanker wordt gesteld. Na zijn diagnose merkt Daniël dat mensen hem beter beginnen te behandelen. Later realiseert hij zich echter dat hij de meest incompetente arts heeft en dat er een verkeerde diagnose is gesteld. Nu staat hij voor het dilemma om schoon te worden of een door kanker getroffen leugen te leven. Bekijk twee seizoenen van Sick Note op Netflix.

9 Bluestone 42 is een show die een nogal hilarische kijk op het leven biedt als onderdeel van het ontruimingsdetachement in Afghanistan

In de show Bluestone 42 krijg je een nogal luchtige kijk op het leven als lid van het Britse bommenruimingsdetachement in Afghanistan. De cast van de show bestaat uit Tony Gardner, Jamie Quinn, Stephen Wight, Keeno Lee Hector, Scott Hoatson, Katie Lyons, Matthew Lewis, Kelly Adams en Oliver Chris. Volgens Decider is de show beschikbaar op Hulu.

8 In Dietland, een ghostwriter voor een modetijdschrift worstelt met zelfbeeld

Dietland is een AMC-dramedy waarin een ghostwriter genaamd Plum Kettle merkt dat ze worstelt met zelfbeeld nadat ze het zat is hoe ze door haar baas wordt behandeld. Volgens Rotten Tomatoes stelt de consensus van de critici: "Het goed geacteerde Dietland levert actueel en boeiend sociaal commentaar met voldoende humor en vernietigende humor om een af en toe verspreide verhalende benadering goed te maken." Bekijk de show op Hulu, iTunes, YouTube en Google Play, volgens Decider.

7 Horace en Pete gaan over het leven van twee mannen die een duikbar in Brooklyn runnen

In de show Horace and Pete ontmoet je twee mannen die een duikbar hebben in Brooklyn. Horace en Pete zijn niet alleen caféhouders. Ze zijn ook broers. De een is introvert (Horace) en de ander is geestesziek (Pete). Tijdens de afleveringen zou je ook hun disfunctionele groep familie en vrienden ontmoeten. De show speelt Louis C. K. en Steve Buscemi. Bekijk de show op Hulu.

6 Schaamteloos worden broers en zussen in de steek gelaten door hun ouders en nemen de dingen een gekke wending

Shameless is gebaseerd op een Britse serie en draait om het leven van oudste dochter Fiona en haar vijf andere broers en zussen. Ze moeten leren overleven omdat hun vader een onbetrouwbare dronkaard is. Acteur William H. Macy speelt de dronken vader, terwijl Emmy Rossum de oudste dochter Fiona speelt. Ze worden vergezeld door Ethan Cutkosky, Jeremy Allen White, Emma Kenney, Cameron Monaghan en Steve Howey. Volgens Decider is de show beschikbaar op Netflix, Showtime, iTunes, VUDU en YouTube.

5 Shut Eye is een show die ons introduceert in de wereld van onbetrouwbare helderzienden

In Shut Eye begint een voormalig nep paranormaal begaafde plotseling visioenen te ervaren. Het probleem is dat het moeilijk te zeggen is of ze echt zijn of niet. De show heeft een cast met onder meer Jeffrey Donovan, KaDee Strickland, Emmanuelle Chriqui, David Zayas en Angus Sampson. Helaas was dit niet genoeg om te voorkomen dat de show werd geannuleerd. Desondanks is de show nog steeds beschikbaar voor streaming. Je kunt het bekijken op Hulu, iTunes, VUDU, Google Play en YouTube.

4 The Venture Bros is de ultieme geanimeerde donkere komedie voor volwassenen

The Venture Bros is een geanimeerde televisieserie die draait om Dr. Rusty Venture, zijn lijfwacht en zijn twee overdreven enthousiaste zonen. De cast die zijn vocale talent aan de show leent, bestaat uit Christopher McCulloch, James Urbaniak, Doc Hammer, Michael Sinterniklaas, Patrick Warburton, Steven Rattazzi, Paul Boocock, Lisa Hammer, Brendon Small, Mia Barron en Charles Parnell. Je kunt de show bekijken op Hulu.

3 Claws laat ons zien dat manicure zowel grappig als gevaarlijk kan zijn

Op de TNT-show Claws hebben manicure Desna Simms en haar team van de Nail Artisans of Manatee County-salon een manier gevonden om aan de macht te komen in de donkere wereld van de misdaad. In de show speelt Niecy Nash als Desna. Ze wordt vergezeld door Carrie Preston, Jenn Lyon, Kevin Rankin, Jason Antoon, Dean Norris, Judy Reyes en Karrueche Tran. In 2019 werd aangekondigd dat Claws werd verlengd voor het vierde en laatste seizoen.

2 My Mad Fat Diary draait om een jong meisje dat net een psychiatrisch ziekenhuis verliet

De show My Mad Fat Diary speelt zich af in 1996. Rond deze tijd heeft een gekweld jong meisje net een psychiatrisch ziekenhuis verlaten. En net als elke andere 16-jarige worstelt ook deze vrouw met liefde en lichaamsbeeld. De show speelt Sharon Rooney in de hoofdrol. De cast bestaat ook uit Jodie Comer, Dan Cohen, Nico Mirallegro en Ciara Baxendale. Bekijk de show op Hulu.

1 In Inside No. 9, zie je allerlei komische, verdraaide verhalen die plaatsvinden achter deur nummer 9

De show I nside No. 9 combineert gemakkelijk komedie met momenten van drama, horror en misdaad. En dat is precies wat deze show opv alt. De cast bestaat uit Steve Pemberton, Reece Shearsmith, Rosie Cavaliero, Aimee-Ffion Edwards, Denis Lawson, Katherine Parkinson, Sheridan Smith, Christopher Whitlow en Peter Kay. Bekijk de show op Amazon Prime.

Aanbevolen: