Waarom Netflix's 'Insatiable' vreemd verslavend is

Waarom Netflix's 'Insatiable' vreemd verslavend is
Waarom Netflix's 'Insatiable' vreemd verslavend is
Anonim

We hebben het allemaal gehoord, het geroezemoes op Netflix's Insatiable, dat tijdens zijn run van twee seizoenen een gemengde ontvangst heeft gekregen; sommige kijkers kunnen er geen genoeg van krijgen, anderen hebben de eerste aflevering bekeken en uitgecheckt, en sommige mensen zijn in het midden verdeeld en vragen zich aan het einde van elke aflevering af wat ze moeten denken van wat ze net hebben bekeken.

Maar… er is één onmiskenbaar onderdeel van deze duistere komedie die trouwe fans op het puntje van hun stoel houdt… het is vreemd.

In tegenstelling tot wat de trailer van seizoen één promootte, is Insatiable veel, veel meer dan een typisch tienerdrama. Van nachtelijke gewichtsverliestransformaties, taco-truckgevechten, onopgeloste vaderschap, personages, ontvoeringen, schoonheidswedstrijden die in plaats delict zijn veranderd, en de adembenemende finale van seizoen twee, Insatiable neemt beurten na onverwachte wendingen die mensen aan het praten houden.

Hier zijn enkele van de redenen waarom Insatiable zijn plek als favoriet van de kijkers heeft verdiend… en waarom het vreemd verslavend is.

Regina en Dixie-Mama Liefste

Dit mama-dochterduo zorgt ervoor dat kijkers de hele tijd aan het lachen zijn, en hoewel ze schurkenstaten volledig omvatten door het leven van Patty en Bob Armstrong tot een nachtmerrie te maken, kunnen onze harten niet anders dan smelten elke keer dat Dixie "Mama" tegen Regina roept voordat ze het deelt een ontroerend moment op het scherm.

De twee bobs

Wie had gedacht dat deze twee voormalige beste vrienden die bittere rivalen werden,… nou ja… hun geheime liefde voor elkaar zouden belijden.

Het onwaarschijnlijke trio

Als er iets schokkender is dan de twee Bobs die samenkomen, dan is het wel de vrouw van Bob Armstrong, Coralee, die meedoet. In de stijl van Insatiable leidt dit tegen het einde van seizoen 2 tot een sappige cliffhanger, waarbij kijkers zich afvragen wie Coralee's babypapa is.

De liefdesbekentenissen:

Van Nonnie tot Patty, Brick tot Patty, Christian tot Patty, Bob tot Bob, Bob tot Coralee, Henry tot Pattie, Bob tot Angie enzovoort… de jojo-liefdesbekentenissen tussen personages zijn adembenemend omdat deelnemers simpelweg worden uitgeschakeld, zodat Patty een tweede plaats op de verkiezing blijft.

Nonnie Thompson "The Bestie We All Want"

Interne liefde terzijde, Nonnie dekt altijd Patty … zelfs in griezelige situaties waarin een andere bestie het zou hebben opgegeven. Nonnie riskeert zelfs haar leven wanneer ze een aanvaller neerslaat die Patty als doelwit heeft, te midden van het schandaal over de verkiezingsmoordenaar.

Praat over vriendschapsdoelen.

Brick "Prince Charming"

Brick begint de serie als de populaire, niet zo slimme jock waar elke tiener op v alt. Toch heeft hij een lange weg afgelegd. Van het beschermen van Patty tegen Christian, het ondersteunen van de onconventionele relatiebeslissingen van zijn ouders, tot het zijn van Patty's schouder om op uit te huilen, Brick is een moderne Prince Charming geworden.

Real-Life Talk

Natuurlijk, Insatiable steekt de draak met taboes in de naam van donkere humor, maar het behandelt ook serieuze problemen zoals lichaamsbeeld, ouderschap en zelfacceptatie. Een gewaagde zet die het onweerstaanbaarder maakt.

Magnolia “Frienemy”

Een ander personage dat wordt geïntroduceerd als een saaie en egocentrische tiener, Magnolia ondergaat een opmerkelijke boog door de serie, met een aantal epische monologen die een ontroerend contrast vormen met haar anders holle persoonlijkheid.

Onder de stralende momenten van Magnolia is er aan het einde van seizoen twee haar spetterende toespraak die Patty de voorsprong geeft bij het winnen van de kroon, zelfs ten koste van haar eigen triomf.

The Songs. Roxie's slaapliedje

Van alle hartverscheurende nummers die de show bevat, is er een die voortleeft in de hoofden van de kijkers… Dead Girl.

Als de verkiezingsmoordenaar verliest, is Roxie Buckley de eerste die door hun handen v alt. Het blijkt dat Roxie's overlijden wordt betreurd door een zeer, zeer select aantal, en geen van haar mede-optochtmaatjes staat in deze lijst.

Op een van de meest memorabele momenten in de onverzadigbare geschiedenis reciteren Patty en de rest van de deelnemers aan de optocht een heel speciaal slaapliedje (met dank aan de schrijftalenten van Nonnie Thompson) op de begrafenis van Roxie. Een die fans in tranen had… tranen van het lachen!

Originaliteit

Of kijkers nu houden van, haten of zich verscheurd voelen in hun mening, er is één onmiskenbaar onderdeel van Insatiable… het is origineel.

Nooit in de geschiedenis van de televisie is er een show geweest met zoveel plotwendingen, onverwachte sterfgevallen, onthullingen van personages en adembenemende seizoensfinales als Insatiable. En daarom blijven fans verslaafd!

Gerelateerd: Alyssa Milano en de onverzadigbare cast verdedigen hun controversiële Netflix-komedie

Iedereen is onverzadigbaar verschrikkelijk en menselijk

In tegenstelling tot zoveel programma's in de ether, geeft Insatiable kijkers karakters die niet helemaal afschuwelijk of op afstand fatsoenlijk zijn. Patty vraagt zich voortdurend af of ze 'een goed mens' is of echt 'het monster' dat Bob Armstrong haar tegen het einde van seizoen twee noemt.

Dan is er de rest van het ensemble: Bob Armstrong liegt constant om Patty uit de gevangenis te houden en uiteindelijk zijn droom te verwezenlijken om een Miss America-wonderkind te hebben om zijn successen te vergroten. Bob Barnard leidt een geheim leven van ontrouw terwijl zijn vrouw druk aan het werk is. Hier is het ding: afschuwelijkheid terzijde, deze personages zijn heel, heel menselijk. Zelfs de slechteriken laten een zachte kant zien wanneer ze het opnemen tegen hun geliefden, zoals te zien is wanneer Dixie Regina verstoot nadat een busongeluk haar rolstoel gebonden heeft achtergelaten (dit keer echt).

Bob Barnard, die aan het begin van seizoen één wordt gepresenteerd als een meedogenloze, bedrieglijke advocaat die er alles aan zal doen om Bob Armstrong te overtreffen, laat zien dat hij boven alles staat, een liefhebbende vader die alles zal doen voor Magnolia's welzijn.

Niemand is perfect in deze show, maar ze hebben ons zeker doen huilen of aanmoedigen langs de lijn.

Gerelateerd: wat alle critici verkeerd begrijpen over Netflix's Insatiable

Patty Bladell "De onbetrouwbare verteller"

Last but not least: Patty Bladell.

Van huiselijke, impopulaire tiener tot deelnemer aan een missverkiezing, Patty Bladell houdt de kijkers op het puntje van hun stoel, bijtend op hun nagels terwijl ze zich afvragen wat ze nu gaat doen.

Dan… Patty neemt ons mee naar een donkere plek wanneer ze het leven van haar eerste vriend, Christian, beëindigt. De dingen zijn alleen maar naar beneden gegaan omdat Patty onvermijdelijk (en schijnbaar per ongeluk) het leven van haar felste vijanden blijft beëindigen. Aan het einde van seizoen twee wordt ze geconfronteerd met een duister besef dat… niets zo lekker smaakt als… onbetrouwbare vertelling op zijn best.

Aanbevolen: