10 acteurs die spijt hadden van het afwijzen van grote rollen

Inhoudsopgave:

10 acteurs die spijt hadden van het afwijzen van grote rollen
10 acteurs die spijt hadden van het afwijzen van grote rollen
Anonim

Als je een beroemdheid bent, is er bijna altijd die ene rol die je op de kaart zet en waarmee de meeste mensen je associëren. Er zijn vele malen geweest waarin beroemdheden rollen hebben laten liggen die carrièrebepalende rollen hadden kunnen zijn. Of ze nu een andere rol wilden spelen die hen werd aangeboden en dachten dat het een betere kans zou zijn, of ze dachten dat ze zelf niet echt geschikt waren voor de rol, er zijn veel redenen waarom een beroemdheid een rol zou kunnen afwijzen.

Hoewel het afwijzen van deze rollen soms niet het einde van de wereld is, zijn er vele keren dat een beroemdheid grote spijt heeft dat hij geen rol heeft aangenomen. Sommige worden enkele van de meest geprezen films, terwijl andere carrièrebepalende momenten zijn voor andere sterren, en veel celebs trappen zichzelf in de schoenen van rollen die ze hebben afgewezen.

9 Gwyneth P altrow - Titanic

Het is moeilijk om je de iconische film Titanic voor te stellen zonder onze hoofdrolspeelster Kate Winslet. Er was echter een andere actrice in gedachten om Rose te spelen, en dat was Gwyneth P altrow. Ze gaf toe dat ze de kans om Rose te spelen had afgewezen, hoewel ze niet onthulde waarom ze besloot de rol niet op zich te nemen. We kunnen haar niet kwalijk nemen dat ze van streek is, aangezien Jack en Rose een van de meest romantische en tragische liefdesverhalen aller tijden hebben.

8 Burt Reynolds - James Bond

In 1970 kreeg Burt Reynolds de rol van zijn leven aangeboden als niemand minder dan James Bond. Nadat acteur George Lazenby stopte met de rol van Bond, kreeg Burt de rol aangeboden. Hij was verrast door het aanbod, aangezien hij op dat moment nog een jonge en relatief onbekende acteur was, en zijn doorbraakrol pas in 1972 kreeg toen hij speelde in Deliverance.

Burt gaf toe dat hij de rol afwees omdat "een Amerikaan James Bond niet kan spelen, het moet een Engelsman zijn - Bond, James Bond. Nee, ik kan het niet." Burt geeft zichzelf nu echt een kick, want we weten allemaal hoe populair de James Bond-films zijn.

7 Christina Applegate - Legaal blond

Christina Applegate is een andere beroemdheid die de rol van haar leven opgaf. Sterker nog, Christina werd ooit gevraagd of ze de rol van Elle Woods in Legally Blonde zou spelen. Destijds had Christina net haar rol in Married … with Children beëindigd, wat een soortgelijk ditzy blonde personage was. Christina gaf toe dat ze aarzelde en een beetje bang was om zo'n soortgelijke rol te spelen, dus wees ze de film af. Tegenwoordig schopt Christina zichzelf een beetje omdat ze de film niet heeft aangenomen, gezien hoe goed het deed en hoe iconisch het nog steeds is. Ze is er echter een goede sport over en zegt dat Reese Witherspoon het echt verdiende.

6 Al Pacino - Star Wars

We weten allemaal dat de Star Wars-franchise letterlijk de carrière van Harrison Ford heeft gelanceerd. Het was echter een tijd waarin Harrison Ford niet eens in aanmerking kwam voor de rol van Han Solo. Er waren nogal wat acteurs die klaar waren voor de rol, waaronder Al Pacino. In feite kreeg Al Pacino zelfs de rol aangeboden, maar hij wees de rol van zijn leven af, wat hij zichzelf nu misschien een beetje voor de gek houdt. Hij legde uit dat toen hij het script bekeek, hij vond dat het een beetje te ingewikkeld voor hem was, en hij begreep het echt niet. Als gevolg daarvan gaf hij de rol door en werd Harrison Ford Han Solo.

5 Bruce Willis - Geest

Een andere Hollywood-bigshot die er spijt van heeft dat hij geen rol heeft gespeeld, is niemand minder dan Bruce Willis. Vroeger kreeg Bruce Willis de rol van zijn leven aangeboden om Sam te spelen in de hitfilm Ghost. Helaas voor Bruce wees hij de rol af, maar hij dacht niet dat de film een succes zou worden, aangezien de hoofdpersoon de hele tijd dood was. Zijn mening over de film was duidelijk erg verkeerd aangezien de film het ongelooflijk goed deed. Bruce heeft toegegeven dat hij behoorlijk boos op zichzelf was omdat hij de rol afwees.

4 John Lithgow - Batman

We weten allemaal dat Jack Nicholson een van de originele Jokers was toen hij de schurk speelde in Tim Burton's Batman. Voordat hij de rol op zich nam, werd deze echter eerst aan John Lithgow aangeboden. Hij had niet het gevoel dat hij de rol zo graag op zich moest nemen als ze wilden, met als gevolg dat hij er alles aan deed om Tim Burton ervan te overtuigen dat hij niet geschikt was voor de rol. Blijkbaar werkte veel van zijn overtuigingskracht, want de rol ging uiteindelijk in plaats daarvan naar Jack Nicholson en de rest is geschiedenis.

3 John Travolta - Forrest Gump

Door de jaren heen speelde John Travolta in een aantal iconische films waar hij altijd bekend om zal staan. Veel mensen weten echter niet dat er nog een iconische rol was waar hij mogelijk voor in aanmerking kwam, maar besloot af te wijzen. Oorspronkelijk werd John uitgekozen om de rol van Forrest te spelen in Forrest Gump.

Inmiddels kennen en houden veel mensen Forrest Gump en de man die hem uiteindelijk speelde - Tom Hanks. John Travolta gaf toe dat hij zichzelf voor de gek hield en hij heeft er echt spijt van dat hij de rol niet heeft aangenomen, omdat het zijn toch al geweldige carrière nog beter had kunnen maken dan voorheen.

Kevin Costner - The Shawshank Redemption

Toen The Shawshank Redemption voor het eerst uitkwam, kreeg het kritieke recensies die niet zo geweldig waren. Tegenwoordig wordt de film echter alom geprezen en wordt hij beschouwd als een van de beste films aller tijden. Veel mensen weten misschien niet dat Kevin Costner op een gegeven moment een rol in de film kreeg aangeboden, maar hij wees het af en koos in plaats daarvan voor een ander project, Waterworld. Destijds had hij misschien gedacht dat dit het beste idee was en dat hij de juiste keuze had gemaakt, maar nu voelt hij zich misschien niet op dezelfde manier, aangezien The Shawshank Redemption een van de meest geliefde films is.

2 Will Smith - The Matrix

Veel mensen realiseren zich misschien niet dat Will Smith een rol heeft afgewezen die hem nog beroemder zou hebben gemaakt dan hij nu is. Oorspronkelijk was Will aangeboden om de rol van Neo in The Matrix te spelen. We weten inmiddels allemaal dat Will de rol afwees en in plaats daarvan naar niemand minder dan Keanu Reeves ging. Tegenwoordig schopt Will zichzelf een beetje voor de gek omdat hij de rol tegenwoordig niet op zich heeft genomen, terwijl hij The Matrix doorgaf om in plaats daarvan Wild Wild West te doen, wat een enorme flop bleek te zijn, terwijl The Matrix dat niet was. Het was zeker niet de beste carrièrestap voor Will, maar dat was het zeker voor Keanu, dat is zeker.

1 Jack Nicholson - The Godfather

Jack Nicholson staat bekend om het spelen van een aantal behoorlijk beroemde rollen op zich. Er was echter een keer een rol die hij oversloeg waar hij nu een beetje gek van is. Vroeger was hij in voor de beroemde rol van Michael Corleone in The Godfather, en Jack Nicholson gaf een rol om een nogal dwaze reden - hij was niet volledig Italiaans. In plaats daarvan wist hij dat Al Pacino perfect zou zijn voor de rol, dus wees hij het af. Als hij er nu op terugkijkt, zou hij kunnen zeggen dat hij een beetje gek was om zo'n succesvolle rol af te wijzen voor iets dat zo triviaal is, maar hij weet dat Al Pacino voor de rol was bedoeld, en we kunnen niet zeggen dat hij ongelijk heeft.

Aanbevolen: