Steven Spielberg's beste films gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Steven Spielberg's beste films gerangschikt volgens IMDb
Steven Spielberg's beste films gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Amerikaanse regisseur, producent en scenarioschrijver Steven Spielberg begon zijn carrière in het begin van de jaren '60 en in de afgelopen zes decennia is de ster erin geslaagd om tal van succesvolle en veelgeprezen films te maken. De lijst van vandaag werpt een blik op de films die Steven Spielberg regisseerde en rangschikt ze volgens hun huidige IMDb-classificatie.

Van Indiana Jones over Jurassic Park tot Schindler's List - blijf scrollen om erachter te komen welke van Steven Spielbergs films plek nummer één heeft gehaald!

10 Empire Of The Sun (1987) - 7.7 Rating op IMDb

Empire of the Sun-scène
Empire of the Sun-scène

Op nummer 10 begint de lijst met de epische coming-of-age oorlogsfilm Empire of the Sun uit 1987, die was gebaseerd op de gelijknamige semi-autobiografische roman van J. G. Ballard. Steven Spielberg regisseerde de film en de hoofdrollen worden gespeeld door Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson en Nigel Havers. Op dit moment heeft Empire of the Sun - dat het verhaal vertelt van een jonge Engelse jongen die worstelt om te overleven onder de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog - een 7,7 op IMDb.

9 The Color Purple (1985) - 7.8 Rating op IMDb

De scène Kleur Paars
De scène Kleur Paars

De volgende op de lijst is nog een andere film uit de jaren 80 - deze keer hebben we het over het coming-of-age-drama The Color Purple uit 1985. De film was gebaseerd op de gelijknamige roman met de Pulitzerprijs van Alice Walker, en Steven Spielberg regisseerde de film. The Color Purple sterren Danny Glover, Adolph Caesar, Margaret Avery, Rae Dawn Chong en Whoopi Goldberg - en het vertelt het verhaal van een zwarte vrouw die worstelt om haar identiteit te vinden na tientallen jaren te zijn misbruikt. Momenteel heeft The Color Purple een 7,8 rating op IMDb.

8 E. T. The Extra-Terrestrial (1982) - 7.8 Rating op IMDb

ET de buitenaardse scene
ET de buitenaardse scene

Spot nummer acht op de lijst gaat naar de sci-fi film E. T. het buitenaardse. In de film - die gaat over een kind dat een vriendelijke alien helpt te ontsnappen aan de aarde - schittert Dee Wallace, Peter Coyote, Henry Thomas en natuurlijk Drew Barrymore - de peetdochter van Steven Spielberg.

Momenteel E. T. the Extra-Terrestrial heeft een 7.8 rating op IMDb, wat betekent dat het op deze lijst staat met The Color Purple.

7 Jaws (1975) - 8.0 Beoordeling op IMDb

Kaken scène
Kaken scène

Laten we verder gaan met de thrillerfilm Jaws uit 1975, die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Peter Benchley. De film werd natuurlijk geregisseerd door Steven Spielberg en met in de hoofdrollen Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary en Murray Hamilton. Momenteel heeft Jaws - dat gaat over een moordende haai - een 8,0 rating op IMDb, waardoor het op plek nummer zeven op de lijst van vandaag staat.

6 Jurassic Park (1993) - 8.1 Beoordeling op IMDb

Jurassic Park-scène
Jurassic Park-scène

Spot nummer zes op de lijst gaat naar de sci-fi avonturenfilm Jurassic Park uit 1993. De film was gebaseerd op een gelijknamige roman van Michael Crichton, en Steven Spielberg regisseerde het. De film - die draait om een bijna compleet themapark - met sterren Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Bob Peck, Samuel L. Jackson, Wayne Knight, Joseph Mazzello en Ariana Richards. Momenteel heeft Jurassic Park een 8,1 beoordeling op IMDb.

5 Catch Me If You Can (2002) - 8.1 Beoordeling op IMDb

Vang me als je kunt scène
Vang me als je kunt scène

De top vijf van beste Steven Spielberg-films wordt geopend door de biopic-misdaadfilm Catch Me If You Can uit 2002. In de film - die het verhaal vertelt van een ervaren oplichter - sterren Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen en Nathalie Baye. Op dit moment heeft Catch Me If You Can een 8,1 rating op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met Jurassic Park.

4 Indiana Jones And The Last Crusade (1989) - 8,2 Rating op IMDb

Indiana Jones and the Last Crusade-scène
Indiana Jones and the Last Crusade-scène

Nummer vier op de lijst van vandaag gaat naar de actie-avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade uit 1989 - het derde deel in de populaire filmfranchise.

De film - waarin ongetwijfeld een van de grootste filmhelden aller tijden te zien is - schittert Harrison Ford, Denholm Elliott, Alison Doody, John Rhys-Davies, Julian Glover en Sean Connery. Momenteel heeft Indiana Jones and the Last Crusade een 8,2 rating op IMDb.

3 Raiders Of The Lost Ark (1981) - 8.4 Beoordeling op IMDb

Raiders of the Lost Ark-scène
Raiders of the Lost Ark-scène

De top drie van beste films die Steven Spielberg regisseerde, is de actie-avonturenfilm Raiders of the Lost Ark uit 1981 - de eerste film in de Indiana Jones-franchise. Met in de hoofdrollen Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies en Denholm Elliott - en het heeft momenteel een 8,4 rating op IMDb, waardoor het de meest gewaardeerde film in de populaire franchise is!

2 Saving Private Ryan (1998) - 8,6 rating op IMDb

Private Ryan-scène opslaan
Private Ryan-scène opslaan

De nummer twee op de lijst van vandaag is de epische oorlogsfilm uit 1998, Saving Private Ryan. In de film - die zich afspeelt tijdens de invasie van Normandië in de Tweede Wereldoorlog - hebben Tom Hanks, Edward Burns, Matt Damon en Tom Sizemore de hoofdrollen. Op dit moment heeft Saving Private Ryan een 8,6 rating op IMDb, waardoor het op plek nummer twee staat op de lijst van de beste films die Steven Spielberg tot nu toe heeft geregisseerd!

1 Schindler's List (1993) - 8.9 Rating op IMDb

Schindler's List-scène
Schindler's List-scène

Op nummer één staat het epische historische drama Schindler's List uit 1993, dat gebaseerd was op de non-fictieroman Schindler's Ark van romanschrijver Thomas Keneally. In de film - die de industrieel Oscar Schindler volgt die meer dan duizend Joodse vluchtelingen redde van de Holocaust - speelt Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall en Embeth Davidtz de hoofdrol. Momenteel heeft Schindler's List een 8,9 op IMDb.

Aanbevolen: