Christopher Nolan's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Christopher Nolan's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Christopher Nolan's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Beroemde filmregisseur, producer en scenarioschrijver Christopher Nolan werd eind jaren 90 en begin 2000 beroemd met films als Follow en Momento. Sindsdien is de Britse regisseur erin geslaagd om maar liefst 34 Oscar-nominaties en in totaal 10 overwinningen binnen te halen.

Met films als The Dark Knight, The Prestige, Inception en Interstellar achter hem, lijdt het geen twijfel dat welk project Christopher Nolan ook besluit te werken, geweldig zal zijn. De lijst van vandaag bekijkt de beroemdste films van de regisseur en rangschikt ze volgens de huidige beoordeling op IMDb!

10 Tenet (2020) - IMDb-beoordeling 7.5

Tenet-scène
Tenet-scène

Op nummer 10 begint de lijst met de meest recente film van Christopher Nolan - de sci-fi-actiefilm Tenet uit 2020. De film vertelt het verhaal van een geheim agent die uitzoekt hoe de tijd te manipuleren en de hoofdrollen worden gespeeld door John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine en Kenneth Branagh. Momenteel heeft Tenet - dat werd uitgebracht tijdens de aanhoudende coronaviruspandemie - een beoordeling van 7,5 op IMDb.

9 Volgend (1998) - IMDb-beoordeling 7.5

Volgende scène
Volgende scène

Volgende op de lijst is de neo-noir misdaadthriller Follow uit 1998. In de film - die het verhaal vertelt van een jonge man die vreemden door de straten van Londen volgt en vervolgens deel gaat uitmaken van de criminele onderwereld - sterren Jeremy Theobald, Alex Haw, Lucy Russell en John Nolan. Op dit moment heeft volgend ook een 7.5 rating op IMDb, wat betekent dat het plek nummer negen op de lijst van vandaag deelt met Tenet.

8 Duinkerken (2017) - IMDb-beoordeling 7.8

Duinkerke scène
Duinkerke scène

Spot nummer acht op de lijst van beste Christopher Nolan-films gaat naar de oorlogsfilm Duinkerken 2017 die het verhaal vertelt van de evacuatie van Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast het acteerdebuut van muzikant en mode-icoon Harry Syles zijn er ook Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Barry Keoghan, Cillian Murphy, Mark Rylance en Tom Hardy in de hoofdrollen. Momenteel heeft Duinkerken een 7,8 rating op IMDb.

7 Batman Begins (2005) - IMDb-beoordeling 8.2

Batman begint scène
Batman begint scène

Laten we verder gaan met de superheldenfilm Batman Begins uit 2005, de eerste film in de Dark Knight-trilogie. De film toont de training van Batman en het begin van zijn strijd tegen de misdaad in Gotham City en zijn sterren Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson en Morgan Freeman. Momenteel heeft Batman Begins een 8,2 rating op IMDb, waardoor het op plek zeven op de lijst van vandaag staat.

6 Memento (2000) - IMDb-beoordeling 8.4

Herinneringsscène
Herinneringsscène

Spot nummer zes op de lijst van beste Christopher Nolan-films gaat naar de neo-noir-psychologische thriller Memento uit 2000. De film vertelt het verhaal van een man met kortetermijngeheugenverlies die probeert te achterhalen wie zijn vrouw heeft vermoord. Memento sterren Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Gammell Stephen Tobolowsky, Jankis Mark Boone Junior en Keith Rennie en het heeft momenteel een 8,4 rating op IMDb.

5 The Dark Knight Rises (2012) - IMDb-beoordeling 8.4

The Dark Knight Rises-scène
The Dark Knight Rises-scène

De top vijf van meest gewaardeerde Christopher Nolan-films op IMDb is de superheldenfilm uit 2012 The Dark Knight Rises, het laatste deel in The Dark Knight-trilogie. De film speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen van The Dark Knight af en heeft hoofdrollen voor Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt en Morgan Freeman. Momenteel heeft The Dark Knight Rises een 8,4 rating op IMDb, wat betekent dat het plek nummer vijf deelt met Memento.

4 The Prestige (2006) - IMDb-beoordeling 8.5

De Prestige-scène
De Prestige-scène

Spine nummer vier gaat naar de mysteriethriller The Prestige uit 2006, die is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1995 van Christopher Priest.

The Prestige vertelt het verhaal van twee rivaliserende goochelaars in de 19e eeuw met Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Andy Serkis, David Bowie en Piper Perabo. Momenteel heeft The Prestige een beoordeling van 8,5 op IMDb.

3 Interstellar (2014) - IMDb-beoordeling 8.6

Interstellaire scène
Interstellaire scène

De top drie op de lijst van vandaag openen is de epische sci-fi-film Interstellar uit 2014, die zich afspeelt in een dystopische toekomst waarin de mensheid nauwelijks overleeft en het verhaal vertelt van een groep astronauten. Interstellar - met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn en Michael Caine - heeft momenteel een 8,6 rating op IMDb.

2 Inception (2010) - IMDb-beoordeling 8.8

aanvangsscène
aanvangsscène

De tweede plaats op de lijst van beste Christopher Nolan-films volgens IMDb is de sci-fi-actiefilm Inception uit 2010 die gaat over een professionele dief die waardevolle informatie steelt door de dromen van zijn onderwerpen binnen te gaan. Inception sterren Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger en Michael Caine - en het heeft momenteel een 8.8 rating op IMDb.

1 The Dark Knight (2008) - IMDb-beoordeling 9.0

De Dark Knight-scène
De Dark Knight-scène

De lijst op nummer één staat met het tweede deel in The Dark Knight-serie - de superheldenfilm The Dark Knight uit 2008. De film - die het verhaal vertelt van Joker die chaos creëert in Gotham City - is vooral bekend vanwege de vertolking van wijlen Heath Ledger van de beruchte schurk. Naast Heath, schitteren Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal en Morgan Freeman, en het heeft momenteel een 9,0 rating op IMDb - waardoor Christopher Nolan tot nu toe de best beoordeelde film op het platform is!

Aanbevolen: